Bécsi ünnepi hangulat a Nespresso kávéival

2016 november 15.
Bécsi ünnepi hangulat a Nespresso kávéival bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bécs gazdag kávéházi kultúrája és eleganciája ihlette a Nespresso három új Variations Limited Edition őrleményét, amelyeknek megnyugtató és kényeztető aromája szinte elvarázsolja az embert.

Hogy még különlegesebbé varázsolja az ünnepek hangulatát, a Nespresso egy milánói illusztrátort, Lorenzo Petrantonit kérte fel arra, hogy különleges grafikáival gazdagítsa a Variations kávék dobozát és az év végi limitált kiadású kiegészítőket. Petrantoni munkája az összes Nespresso Boutique-ban is megjelenik, hiszen az üzletek kirakatát a híres bécsi Práter vidámparkban játszódó gyönyörű jelenetek díszítik majd.

Az évszázadok során Bécsben olyan kávéházi kultúra kelt életre, amilyet a világ egyetlen más városában sem találni. Fényűző márványasztalok, Thonet-székek, hagyományosan ezüsttálcán, egy pohárka vízzel felszolgált kávé – mindez tökéletes inspirációval szolgált az idei ünnepi szezon kávéihoz. A Nespresso kávészakértői három finom espresso-t alkottak, egyedi módon ötvözve a császárváros csillogását és a leghíresebb bécsi sütemények ízét.

Nespresso

Variations Sachertorte: A híres osztrák Sacher-torta előtt tiszteleg, amelynek csokoládémáza és vékony baracklekvár-rétegei különleges varázslatot teremtenek. Az espresso izgalmasan ötvözi a Livanto Grand Cru kiegyensúlyozott, telt ízeit a lágy, csokoládés-barackos ízjegyekkel.

Variations Apfelstrudel: Alapötletét egy klasszikus cukrászati remekmű, a rétes adta, amit fahéjjal ízesített, édes almával töltenek meg. Ebben a csábító espresso-ban a Livanto kiegyensúlyozott, telt ízvilágát a rétes, a sült alma és egy csipetnyi fahéj aromája egészíti ki.

Variations Linzer Torte: A sorból a népszerű osztrák linzertorta – ez a piros gyümölcsökkel töltött, jellegzetesen rácsos tetejű édesség – sem maradhat ki. Ebben az új espresso-ban a piros gyümölcsök és a fűszeres tészta aromája harmonikusan keveredik a Livanto kiegyensúlyozott, telt ízeivel.

Most pedig jöjjön néhány recept, melyeket a Nespresso saját maga alkotott meg, hogy a kávézás még nagyobb élményt jelenthessen az ünnepi pillanatokban. 

Variations Apfelstrudel Affogato

Hozzávalók : 1 Nespresso Variations Apfelstrudel kávékapszula, 1 gombóc vaníliafagylalt, Nespresso Cantuccini sütemény

Elkészítés: Tegyünk egy gombóc vaníliafagylaltot a Lungo csészébe. Főzzünk rá egy Variations Apfelstrudel espresso (40 ml) kávét. Tálaljuk Cantuccini süteménnyel.

Variations Apfelstrudel Affogato

Variations Sachertorte – Délutáni Latte Varázs

Hozzávalók: 1 Nespresso Variations Sachertorte kávékapszula, 4 g cukor, 3 jégkocka, 100 ml hideg tejszín, 8 csepp rumkivonat, étcsokoládé

Elkészítés: Tegyük a cukrot egy kisebb kiöntőbe. Főzzünk le egy espresso-t (40 ml) a Variations Sachertorte őrleményből a kiöntőbe, és kevergessük addig, amíg a cukor felolvad. Öntsük az egészet a shakerbe, adjuk hozzá a három jégkockát, és rázzuk addig, míg az ital hideg és habos lesz. Készítsünk hideg tejhabot a tejszínből és a rumkivonatból. Öntsük a kávét a pohárba. Adagoljuk a tetejére a rumos tejhabot, és díszítsük reszelt étcsokoládéval.

Variations Sachertorte – Délutáni Latte Varázs

Variations Linzer Torte – Espresso Fondorlat

Hozzávalók: 1 Nespresso Variations Linzer Torte kávékapszula, 20 ml gyömbéres üdítő, 3 jégkocka, 3 g cukor

Elkészítés: Tegyük a cukrot egy kisebb kiöntőbe. Főzzünk espresso-t (40 ml) a Variations Linzer Torte őrleményből a kiöntőbe. Kevergessük, amíg a cukor felolvad. Öntsük az egészet a shakerbe, adjuk hozzá a három jégkockát, és rázzuk addig, míg az ital jéghideg lesz. Töltsük az italt egy átlátszó Lungo csészébe, és keverjük hozzá a gyömbéres üdítőt.

Variations Linzer Torte – Espresso Fondorlat

Kapcsolódó bejegyzések