A táska, amitől különb leszel – MANUALBAGS

2021 február 2.
A táska, amitől különb leszel – MANUALBAGS bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Manualbags táskái mindennek mondhatók, csak unalmasnak nem. Formabontó kinézetük, izgalmas színük, környezetbarát gyártásuk egy komoly tervezőmunka eredménye. Madák Andi tervező fejében sorra születnek a izgalmas megoldások arra, hogy miként tegyük megjelenésünket egyedivé. Ismerjétek meg a Manulbags táskáit és a mögötte húzódó környezetbarát szemléletet!

Me_editedMiért pont a táska? Hogyan került az életedbe a táskatervezés? A táska-cipői-ruha kombóból nálam a táska nyert. :) Mindig is kedveltem a táskákat, pár évvel ezelőttig viszont magam sem gondoltam volna, hogy ennyire szoros kapcsolatban állunk… Családi hozományként van bennem egy kreatív, alkotási vágy, ami talán jól párosul a “mindig kell tanulnom, csinálnom valamit” énemmel. A saját márka ötlete az első gyermekem születése után, 2017-ben alakult. A kiindulási motivációm egész egyszerűen az volt, hogy saját magam számára megalkossak egy praktikus – pici gyerkőc mellé „két-szabad kezes” – hátitáskát, mindennapi használatra. Elmerülve a hátitáska formák világában, végül az inkább sportosabb megjelenésű gymbag-eket találtam magamhoz a legközelebb állónak.

Hogyan születnek az új fazonok, formák? Külföldi divat trendek inspirálódása alkalmával kattanok rá egy forma- vagy színvilágra, amit azt követően saját lehetőségeim és elképzeléseim mentén magamra szabok. Szerencsére meglehetősen vizuális vagyok, így általában a fejemben elég hamar összeáll a végeredmény. A megvalósítás mindig a lassabb folyamat, különösen a jelenlegi élethelyzetemben (főleg, ha mellé még egyéb külső nehezítő körülmény is társul…)

Mit gondolsz, miért fontos egy karakteres táska? Szerintem egy elég meghatározó női kellék. Egy harmonikus színvilágú vagy különleges formájú táska, egy szuper öltözet kiemelő kiegészítő, amit mindannyian megnézünk, megjegyzünk másokon. (Én különösen figyelem, hátha szembe jön, valakin a sajátom:))

Milyen szempontok szerint választasz anyagot a táskákhoz?Minőség, strapabírás, környezetvédelmi tényezők és könnyű tisztán tartás miatt tettem le a voksomat a textilbőr anyagok mellett. Műbőr anyagokat is használok a különlegesebb, szélesebb színpaletta érdekében, de tapintásuk és “esésük” miatt is jobban preferálom az előbbit.

Manualbags biside gymbag_edited

Milyen fenntarthatósági szempontok érvényesülnek a táskák készítésekor? Termékeim elsősorban online elérhetőek és megrendelésre készülnek, ezzel kizárva az esetleges készlet felhalmozást. Valamint az anyagokat teljes mértékben igyekszünk feldolgozni, hogy minél kevesebb felesleg termelődjön. Közvetlen környezeti tapasztalatomból kiindulva az alapvető dolgokra az emberek többsége már odafigyel: szelektív hulladékgyűjtés, villany, víz felesleges használatának elkerülése… de véleményem szerint a divatcikkekkel kapcsolatosan még kevésbé van köztudatban a silány minőségű, indokolatlanul felhalmozott ruhadarabok környezetre káros hatása. Bízom benne, hogy egyre több divatrajongó helyezi előtérbe a nem a mennyiség, hanem a minőségi alapon választott, preferáltan magyar termékeket, ami a jelen helyzetben kiemelten fontos lenne!

Manualbags yoga_edited

Miért érzed fontosnak ezeket a szempontokat? Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kell kapjon a környezetvédelem. Mindenki számára láthatóak és érezhetőek a negatív hatások. Ha egyén szinten kicsit jobban odafigyelnénk és törődnénk a természettel, hiszem, hogy apró, de fontos lépésekkel kerülnénk közelebb egy tisztább és egészségesebb környezethez, ami mindannyiunk hosszútávú érdeke.

Manualbags_manta_edited

A csomagolás tekintetében is törekszel a környezetbarát megoldásokra. Miben mutatkozik meg ez a mindennapokban? A csomagolóanyaghoz kellett talán a leghosszabb idő, mire rátaláltam a megfelelőre, aminél a környezetbarát és esztétikai szempontok együttesen érvényesülnek, és nem utolsó sorban, amivel a táskáim gyűrődésmentesen célba is érnek. A szállítással rendelt termékeim egy környezetbarát, újrahasznosított tasakba kerülnek, amiket azt követően egy szintén környezetbarát, ragasztócsíkkal ellátott hullámkarton borítékban indítok útnak.

Manualbags melon_edited

Egyedül végzel mindent, kezdve a beszerzéstől a social média tervezésig.Igen, a táskák megálmodása mellett majdnem minden munkafázist magam menedzselek: az anyagbeszerzést, a gyártás egyes részeit, a csomagküldést, a social médiát, a webshop üzemeltetést, a fotózást vagy azokon való részvételt, és ezek mellett igyekszem minden vásárlói kérdést és emailt időben megválaszolni.

Manualbags_yoga_edited

Hogyan tudod beosztani az idődet, miközben kisbabával vagy otthon? Nehezen :) Hajlamos vagyok a türelmetlenségre, előfordul, főleg egy új ötlet megvalósításnál, hogy mindent (is) szeretnék, lehetőleg tegnapra… De olyankor igyekszem „visszarántani” magamat a realitásba, és elfogadni a dolgok menetét – főleg, hogy a gyerekeim mostani korszakait nem varázsolhatom vissza. A jó munkához pedig, mint tudjuk, amúgy is idő kell.

Manualbags manta_edited

Milyen terveid vannak a következő évre? Idén sem terveztem unatkozni. Sőt, elég izgatott vagyok, mert ha minden igaz, tavaszra megvalósul egy újabb izgalmas megjelenésű táska kollekcióm. Emellett, – a covid miatt elhalasztott, táska festő „kreatív alkalmak” hiányában – kicsit más módon szeretném egyedibbé varázsolni a táskáitokat, amit reményeim szerint hamarosan megmutatok nektek!

További információ:

www.facebook.com/manualbags

manualbags.com

Kapcsolódó bejegyzések