Magyar tervezők a Milan Fashion Week-en

2019 február 20.
Magyar tervezők a Milan Fashion Week-en bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nyolc magyar márka mutatja be legújabb kollekcióját február 20. és 24. között a Milan Fashion Week alatt a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjának következő lépéseként. A tervezők az állandó kiállítás mellett, február 22-én egy közös divatshow keretében mutatkozhatnak.

2018 augusztusában stratégiai megállapodást kötött a Magyar Divat & Design Ügynökség a Camera Nazionale della Moda Italiana-val, melynek köszönhetően a nemzetközi szinten is első számú divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését. A mentorprogramba az alábbi márkák kerültek kiválasztásra: Abodi, Artista, Celeni, Cukovy, Elysian, Je Suis Belle, Tomcsanyi, Zsigmond Dora menswear.

hfda_m-48

Az olasz mentorok tavaly több alkalommal is Budapestre látogattak és személyes konzultációk során készítették fel a tervezőket a nemzetközi színtéren való megjelenésre. Decemberben a nyolc márka Milánóba utazott, hogy részt vegyen a kamara által szervezett szakmai előadásokon, workshopokon és gyárlátogatáson.

milanmentor3

A magyar márkák egyedülálló lehetőséget kaptak, hiszen a Milan Fashion Week hivatalos programjaként, a Spazio Cavallerizze impozáns épületében állíthatják ki kollekciójukat. A kiállítás egész héten ingyenesen látogatható, míg február 22-én egy kollektív bemutató keretében viszik el a magyar divat különleges és egyedi hangulatát a nemzetközi sajtó és divatszakma számára.

hfda_m-52

Kapcsolódó bejegyzések