Varázslatos telet szeretnél? Hangolódj velem a Shirazban!

2018 december 2.
Varázslatos telet szeretnél? Hangolódj velem a Shirazban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Áthaladva Eger szőlőlankáin, melyeken pár héttel ezelőtt még dús szőlőfürtöktől roskadoztak, ma dér csípte földek és lecsupaszított tőkék látványát nyújtják. Béke honol mindenhol, a föld megpihen és átengedi magát a megérdemelt nyugalomnak.

Minket is ez a kikapcsolódás vitt Egerszalókra, mert azt éreztük, az elmúlt néhány hónap, sőt az egész év terhe súlyokat rakott a vállunkra, amelyeket ha csak időlegesen is, de szeretnénk letenni, hogy megpihenve és erőre kapva, újra lendületet nyerjünk. A Mesés Shiraz ilyen formán ismét a béke szigete lett számunkra, ahol szinte elbújva a világ elől, egy másik kultúrába, másik kontinense érkezhettünk.

Shiraz tél

Marokkó varázslatos atmoszférája már az első pillanattól kezdve minden érzékünket elvarázsolta, kezdve az illatokkal, a fényekkel, a kényelemmel és a tökéletes kényeztetéssel, mely testre, lélekre és szellemre egyaránt kihat. Bekuckózva a kelet szépségét tükröző szobánkba, a kényelmes ágy, a nyugodt hangulat egy pillanat alatt kioldotta lelkünkből a feszültséget.

cof

Ahhoz, hogy teljesen ellazulhassak, nekem a wellness nyújtja a legnagyobb örömöt. Imádom, hogy a Shirazban tobzódhatok a lehetőségek között. A gőzfürdő, a finn szauna, a forróvízes fürdő mind-mind a kedvenceim közé tartozik. Amikor pedig eljött a fél 7, sörös felöntés vár a szaunában. Komolyan? Kívánhatnék ennél színesebb kényeztetést? A jól megérdemelt méregtelenítés után a wellness tér pihenőágyai egy pillanat alatt álomba ringattak. Annak a térnek van egy különös, mágikus hatása. A meleg levegő, a félhomály, a víz csobogása, ahogy keveredik az emberi beszéd duruzsolásával pillanatok alatt álomba szenderít.

Shiraz tél

Shiraz tél

Ráadásul a masszázsok is megújultak, így persze, hogy kaptam az alkalmon, és csemegéztem a kihagyhatatlan ajánlatok közül: vadgesztenyés, mandula olajos masszázs, amely a pangó keringést indítja be újra. Vagy a sütőtökös masszázs! Nem is gondoltam, hogy a sütőtökben megannyi vitamin koncentrálódik, és a Q10 koenzimnek köszönhetően kiváló sejtregeneráló és öregedésgátló hatással bír. A „Syrah útja”egy igazán egyedi masszázs, hiszen a bor lelkét alkotó szőlőtörkölyt hívják segítségül ahhoz, hogy bőrünk újra feszes, és fiatalos lehessen a testradírozást, a pakolást és a masszázst követően.

Shiraz tél

Shiraz tél

A teljességet a konyha kínálata adta meg, amelyben felsorakoztak az őszi, téli szezon kedvencei, a bőrén sült kacsamell, a párolt szarvascomb, amelyeket harmonikusan egészítenek ki a szezon idényzöldségei és gyümölcsei. Nem maradhattak ki a sütőtökös finomságok, mint ahogy a gesztenyés édesség is az asztalra került. Természetesen a könnyebb, wellness fogások kedvelői is megtalálták a nekik való fogásokat, hiszen rengeteg saláta, grillezett zöldség közül válogathatunk. Emellett marokkó ízei is visszaköszöntek, így mindig találhattunk egy-egy, erre a térségre jellemző ízletes válogatást a kínáló pulton.

_SIM6911 _SIM0871

Kettesben elbújni a világ elől a Shirázban mindig egy álom. Ringat, elandalít, könnyűvé tesz minden nehézséget, betakar és megnyugtat. Kizökken a világ, megáll az idő. Ha csak egy rövid időre is, de magamra lelhetek ebben a nyugalomban, és feltöltődve indulhatok újra utamra.

Kapcsolódó bejegyzések