Te kire bízod a szépségedet?

2018 október 9.
Te kire bízod a szépségedet? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Azt hiszem, a tudatosság ott kezdődik, amikor az ember ténylegesen elgondolkodik azon, mit eszik, milyen termékek kerülnek az asztalára, otthonában. Amikor már nem csak a hangzatos reklámok, a csillogó körítések késztetik döntésre, hanem az a tudatosság, amely az életét, a mindennapjait jellemzi.

Amikor ráébredünk arra, hogy egyáltalán nem mindegy, mit használunk, akkor az első élmény a csalódás. Én is így voltam vele. Az első élményeim a kozmetikai termékekkel az őszinte, naiv hit volt, amely boldogan fogadott minden olyan terméket, amely a bőröm, szépségem megőrzése érdekében született.

Akkor úgy gondoltam, hogy a cégek azért vannak, hogy a vásárlóik szépségéért, boldogságáért harcoljanak. Nem feltételeztem semmi rosszat, hiszen itt neves márkák vitték vásárra nap mint nap nem csak a nevüket, de a hírnevüket is. Azt gondoltam, nem tehetnek semmi olyat, amely ártana nekünk, amely ne úgy lenne, ahogyan ők állítják.

te kire bízod a szépségedet_ChicAndCharm

Az évek múlásával sorra buktak meg olyan összetevők, amelyek a legtöbb kozmetikai termékbe belekerültek, ennek következtében pedig egyre több termék kerül a kukámba. Megtanultam, hogy tudatosnak kell lennem abban a tekintetben is, hogy lássam, mit mondanak a reklámok, és tudjam, mit tartalmaznak az egyes termékek.

Megtanultam azt is, hogy csak is én lehetek igazán bőröm és szépségem őre, mégpedig úgy, hogy én figyelek legjobban arra, mit veszek meg, mit kenek az arcomra, a testemre. Hogy a legjobb jót tehessem magammal, olyan kozmetikai gyártókat kerestem, amelyek valóban a természetességet tartják szem előtt. Akik figyelnek arra, hogy a termékeikbe ne kerüljön mesterséges színezék vagy illatanyag, akik elhatárolódnak a tartósítószerek alkalmazásától még akkor is, ha így termékeik szavatossági ideje csökken.

te kire bízod a szépségedet_ChicAndCharm

Ma már azt is tudom, hogy bőrünk, mely szervezetünk legnagyobb kiterjedésű része, majd’ 5 millió pórusán keresztül számtalan hatóanyag maradéktalanul felszívódik, így egyáltalán nem mindegy, mivel bombázzuk nap mint nap. Nekem nem hiányoznak sem a kőolajszármazékok, sem a szintetikus zsírok. Ahogyan nem szeretném magamra kenni a genetikailag módosított anyagokat sem. Mert abban hiszek, hogy a természet elég olyan csodát teremtett számunkra a gyógynövények, a gyümölcsök, a zöldségek, vagy épp a magvak formájában, amelyek önmagukban is képesek megadni mindazt a bőr számára, amire szüksége van.

Ha pedig még tudatosabb szeretnék lenni, akkor olyan gyártók mellett teszem le a voksomat, akik munkájában megmutatkozik az innovatív szellemiség, a test és lélek harmóniája, és az, hogy az embert nem fogyasztónak tekintik, hanem partnernek.

Kapcsolódó bejegyzések