Óvatosan a horror filmekkel!

2019 október 31.
Óvatosan a horror filmekkel! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Itt a Halloween: arcunkon is nyomot hagy a rettegés! A horror filmektől gyorsabban ráncosodunk a FOREO kutatása szerint.

Noha eddig kifejezetten veszélytelen időtöltésnek gondoltuk, egy 2000 fő bevonásával végzett friss kutatás* szerint van egy elég jelentős hátulütője a félelmetes filmek nézésének: felgyorsíthatja az arcbőr öregedését azáltal, hogy növeli a ráncok mennyiségét, illetve mélységét. Egy horror film nézése közben átlagosan 20 alkalommal torzul el a félelemtől az arcunk. A thriller filmek rajongóinak a meglepődéstől, vagy sokktól 50 alkalommal változik meg a mimikája, egy komédia alatt pedig 115x mosolygunk, vagy nevetünk. Szakértők szerint elsősorban azok az arckifejezések rontják a bőr állapotát, amelyeket például egy thriller, egy horrorfilm vagy egy vígjáték nézése közben “öltünk magunkra”.

halloween

Dr. Harry Singh, a FOREO beauty-tech brand nagykövete szerint a sokkos arckifejezés, illetve a szemünk összehúzása van a legrosszabb hatással az arcbőrünkre. Ha ezek egy ötéves perióduson belül rendszeresen ismétlődnek, akkor akár 50 százalékkal is növelhetik a szem körüli szarkalábak, illetve a homlokráncok mennyiségét, erősíthetik azok mélységét.

Természetesen nincs baj azzal, ha egy filmjelenetnél a homlokunkat ráncoljuk, vagy nevetünk egy nagyot, de érdemes bevezetnünk egy hatékony bőrápolási rutint, hogy a bőrünket a legjobban ápolhassuk a legdurvább halloweeni horror mozi-maraton alatt is! Ebben segít nekünk az új Luna mini 3.

gothic-1378352_1920

TOP 10 legtöbb ráncot okozó horror film (a felmérés szerint)

  1. The Shining – Ragyogás
  2. Alien – Alien
  3. The Exorcist – Az ördögűző
  4. The Sixth Sense – Hatodik érzék
  5. Jaws – A cápa
  6. Saw – Fűrész
  7. Psycho – Psycho
  8. The Wicker Man – A vesszőből font ember
  9. 28 Days Later – 28 nappal később
  10. The Conjuring – Démonok között

Kapcsolódó bejegyzések