Ruanda szíve kapszulába zárva

2020 szeptember 2.
Ruanda szíve kapszulába zárva bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Nespresso legújabb kávékapszula-különlegessége a ruandai Kivu-tó régiójából származik. Az UMUTIMA wa Lake Kivu Rwanda a helyi kávétermelő közösségek kézműves szakértelmének köszönheti frissítő, citrusos-gyümölcsös aromáit és kimagasló minőségét.

A Nespresso új, Arabica kávékapszulája a ruandai Kivu-tó régiójának kávétermelő hagyományait ötvözi a legkorszerűbb technológiákkal. Az UMUTIMA wa Lake Kivu Rwanda egy frissítően gyümölcsös, lágy utóízű, közepesen intenzív kávékülönlegesség, amelynek neve a helyiek nyelvén azt jelenti: „a Kivu-tó szíve.” A zöldkávét a Kivu-tó partján fekvő, modernizált kávéültetvényeken termesztik, ahol kivételes gondossággal ügyelnek a cserjék fejlődésére, a betakarítás során pedig kézzel válogatják ki a tökéletes, napérlelte kávészemeket.

Nespresso Ruanda

Betakarítás után a kávébabokat gondosan szétválogatják, majd két fázisban feldolgozzák. A kávé úgynevezett osztott pörkölést kap, amely során az alapanyag egy részét csak enyhe, a másik felét pedig közepes intenzitással pörkölik. Az eljárásnak köszönhetően kellemesen megőrzi élénk gyümölcsösségét, miközben intenzív, testes textúrát kap. A kávéspecialitás egyedi karaktere a kétféle eljárás egyesítésének köszönhetően teljesedik ki.

IMG_20200811_105043

Ezt az egyediséget tükrözi a kapszulák és a csomagolás designja is, amelyet egy fiatal, ruandai származású grafikus művész tervezett. Christella Bijou a ruandai népművészet autentikus színeiből és mintáiból inspirálódott, saját kultúrájának életvidámságát pedig az otthoni kávézás modern rituáléjába csempészte bele.

A Nespresso támogatja a ruandai kávétermelő-közösségek jólétét és megélhetését, hiszen a kapszula alapjául szolgáló kávé száz százalékban helyi családi gazdaságokból származik.

Kapcsolódó bejegyzések