Megnyílt a világ első többemeletes, exoskeleton vázszerkezetű luxus szállodája

2018 szeptember 3.
Megnyílt a világ első többemeletes, exoskeleton vázszerkezetű luxus szállodája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A nyáron megnyílt Hotel Morpheus a világ első olyan 40 emeletes épülete, amelyet exoskeleton vázszerkezet jellemez.

Makaó első szabadidős és szórakoztató központját Zaha Hadid Tervezőiroda vitte tető alá. A „Makaó új ikonja” becenévvel illetett épületet a 2004-ben Pritzker díjat nyert építész, Zaha Hadid tervezte.

Morpheus Hotel

Az egyetlen szobrászati elemként funkcionáló épület, mely egy exoskeleton hálószerkezetként működik, több részből áll. A középen üreges téglatestet több szinten is összekapcsolja egy-egy folyosó, amely így átjárást enged a tornyok között.

Morpheus Hotel

Morpheus Hotel

A központi üreg egy 40 méter magas, hatalmas átriumban teljesedik ki, ahová a vendégek elsőként belépnek, amikor a szállodába érkeznek.

“A torony az exoskeleton egyedülálló erejét és dinamizmusát testesíti meg, amely az építészet új formabontó elemeként különleges benyomást kelt. Lenyűgöző és erőteljes, amely a külső és a belső dizájt összeköti és egyedivé teszi.” – számolt be a Zaha Hadid Tervezőiroda közleményében.

Morpheus Hotel

Morpheus Hotel

A szálloda több üzletnek, játék egységeknek ad helyet, továbbá annak az átriumnak, amely magába foglalja a szálloda recepcióját, lobby bárját, és egy mozgatható installációs helyet. A szállodában 780 szoba található, kaszinó, éttermek, VIP játékterem és egy egyedülálló lobby társaságában. A legfelső emeleten exkluzív apartmanok és egy ’Sky pool’ medence kapott helyet.

Kapcsolódó bejegyzések