Inspiráló női önfejlesztő workshopok a Womenspiration szervezésében

Nőként egyszerre több fronton is helyt kell állnunk, így érthető, ha szeretnénk hatékonyak lenni, ráadásul minden vágyunk, hogy naprakészek legyünk, akár a munkahelyünkön, akár az családi életünkben. Mindehhez, ma már számtalan könyv, önsegítő online ismeret hozzájárul, ám a személyes kapcsolatok kiépítésének lehetősége, egy kellemes női környezet mindent felülmúl.

A Womenspiration tavaly elindult nagysikerű sorozata ősztől ismét arra késztet minket, hogy a lehető legtöbb tudást magunkba szívjunk, így hoztam néhány témát, amelyekkel találkozhatunk, ha részt veszünk a havonta megrendezett workshopok valamelyikén.

womanspiration_ChicAndCharm

Változáskezelés

Hogyan kezeljük jól a változás okozta stresszt?

Minden rohamtempóban változik körülöttünk, egyre több feladatunk van, folyamatosan új információk bombáznak, állandóan időhiánnyal küzdünk. Emiatt folyamatosan érezzük a ránk nehezedő nyomást, mely feszültséget szülhet, a feszültség pedig bekapcsolja a stresszválaszt a szervezetünkben. A stresszt nem kerülhetjük el, de megtanulhatjuk kezelni. A mindfulness az egyik leghatékonyabb lehetőség arra, hogy képesek legyünk megfelelni a kihívásoknak, megtanuljunk kikapcsolni, feltöltődni és arra figyelni, amire mi szeretnénk. Napi pár perces figyelemgyakorlat óriási pozitív változásokat hozhat létre az életünkben.

womanspiration_ChicAndCharm womanspiration_ChicAndCharm

Hatásgyakorlás

Hogyan legyünk hatással másokra?

Vajon mit kell tennünk, ha másokat olyan irányba szeretnénk terelni, amely nekünk (is) kedvez, vagyis amit mi szeretnénk? Ha előléptetést szeretnénk, fizetésemelést, a portékáink eladását, illetve bármilyen szívességet. Tanuljuk meg ügyesen irányítani a figyelmet, illetve legyünk tisztában néhány társas érintkezési praktikával.

womanspiration_ChicAndCharm womanspiration_ChicAndCharm

Kreatív problémamegoldás

Hogyan dönthetünk hatékonyan?

A kreatív problémamegoldó gondolkodás többek között azt jelenti, hogy más szemmel tekintesz a világra, a problémákból lehetőségeket látsz, járatlan utakra lépsz, hogy olyan megoldásokat keresel, amelyekhez nem a bevált módszerekkel jutsz el. Ehhez a bal és jobb agyfélteke közötti átjárást érdemes gyakorolni különféle technikákkal (pl.: Mind Mapping) illetve kíváncsinak kell lennünk és állandóan kérdezni. Önmagunktól is.

womanspiration_ChicAndCharm

Személyes márkaépítés

Hogyan határozzuk meg hitelesen az értékrendünket?

Mindenkinek van énmárkája, nemcsak annak, aki vállalkozó. Jeff Bezos, az Amazon alapítója jól mondta, hogy az énmárkánk egyenlő azzal, amit mások mondanak rólunk, amikor kilépünk a szobából. Amennyiben azt szeretnénk, hogy mások azt értsék a kommunikációnkon, megnyilvánulásunkon, megjelenésünkön, amit szeretnénk, az alapokhoz kell visszanyúlni. Először is minél alaposabban meg kell ismernünk magunkat, mik az erősségeink, gyengeségeink, szuperképességünk, illetve mik képezik az értékrendünket.

womanspiration_ChicAndCharm womanspiration_ChicAndCharm

Értékelés, lezárás, tervezés

Hogyan jutunk közelebb a céljaink eléréséhez?

A célokhoz vezető út sokszor nem egyszerű, de néhány tudatos előkészülettel jobban haladhatsz felé. Például ha egy célodat leírod, az már nem egy ábránd, hanem elkezdett körvonalazódni egy terv. Aztán mindig tudd az első három lépést! Ha tisztában vagy vele, hogy mivel, mikor kezded megvalósítani a célodat, akkor már megtetted a legnehezebb lépést: belekezdtél, elindultál.

womenspiration_ESEMENYEK

Ha ezek a témák felkeltették az érdeklődésedet, és szuper, kézzelfogható, és a gyakorlati életbe könnyen beilleszthető tippeket szeretnél kapni, akkor gyere el a Womenspiration – inspiráló női programsorozat II. évadának havi eseményeire. A workshopon az egyéni fejlődésen van a hangsúly, a reggeliken inkább a csoportos kapcsolódáson. Gourmet reggelivel, stílusos helyszínen, gondolatébresztő témákkal, inspiráló tapasztalatcserével és szakmai networking lehetőséggel várnak.

Kapcsolódó bejegyzések