Meglepően különleges Jean Paul Gaultier órák

Merész, polgárpukkasztó, kreatív, extravagáns és megreformálta a francia divatvilágot. Nem másról van szó, mint Jean Paul Gaultier francia divattervezőről, akinek parfümjei és órái épp olyan fantáziadúsak, mint a kifutókon csodálatnak örvendő haute couture kollekciói. A Fashionwatch büszkén mutatja be legújabb JP Gaultier órakollekcióját a nagyközönségnek.

A francia divattervező Jean Paul Gaultier elsősorban formabontó kreációiról vált híressé. Első önálló kollekcióját 1976-ban tervezte, a ’80-as évekre pedig a francia divat fenegyerekeként emlegették. Világhírűvé a ’90-es években vált, ő tervezte azt a híres csúcsmelles fűzőt, amit Madonna a „Blond Ambiton” turnéján viselt.

JPG-CAMPAGNE 2018_ NAVY TATOO-001

A Gaultier-sztori

A francia couture nagymestere, Jean Paul Gaultier Párizs külvárosában nőtt fel, és nagymamája, Marie Garage vezette be a divat világába. Soha nem kapott formális képzést tervezőként, viszont nagyon eltökélt és merész volt. Már fiatalon vázlatokat küldött híres couture stylistoknak, majd a ’70-es években Pierre Cardin asszisztenseként is dolgozott, és lassan megjelent első önálló kollekciója, ahonnan nem volt megállás a divatvilág csúcsáig.

Gaultier_1

A ’80-as években megreformálta a francia divatot, a ’90-es években pedig olyan sztárok megjelenéséért volt felelős, mint Madonna és Marilyn Manson. A mai napig előszeretettel tervez ruhákat a merész entré-kat kedvelő sztároknak, mint Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Beyoncé, Kim Kardashian, Nicki Minaj.

gaultier_3

Merész, forradalmi gondolkodásmódja, kreativitása és utánozhatatlan képzeletvilága ikonikus művészi magasságokba repítette Christian Dior vagy éppen Coco Chanel mellé. Közel 10 évig volt a Hermés kreatív igazgatója.

Polgárpukkasztás az óra fronton is

A Jean Paul Gaultier órákat a nonkomformizmus jellemzi. Azt az órát, amely túl egyszerű, biztos, hogy nem a neves divattervező fémjelzi. A JPG órák nem mindennapiak, viselésük kihajít a komfort zónánkból és feltölt élettel, kreatív alkotó energiával. Szokatlan formák, anyagok, textúrák és elhelyezések jellemzik a neves divattervező órakollekcióját.

gaultier_4

Kellően merésznek és magabiztosnak kell lenni egy Jean Paul Gaultier viseléséhez. 

Amit a haute couture ruhakollekcióival megszokhattunk tőle, ugyanúgy a fantázia és a valóság elképesztő kötéltáncát mutatja be az órák terén is. A kreatív megoldásokon kívül ragaszkodik a kiváló minőségű anyagokból és nagyfokú precizitással előállított darabokhoz. Ha egy Jean Paul Gaultier órát veszünk, garantáltan nem olvadunk be a tömegbe.

Ez a formabontó stílus jelenik meg az órakollekciójában is, amely már elérhető a FashionWatch webáruházában.

Kapcsolódó bejegyzések