Tündöklő ékszer a poháron – Bemutatkozik Barkaszi Dóra és a Quintil

2017 december 5.
Tündöklő ékszer a poháron – Bemutatkozik Barkaszi Dóra és a Quintil bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Barkaszi Dóra gondolt egy nagyot, és az ékszerként olyannyira kedvelt charmokat borospoharakra applikálta. Az általa tervezett, Quintil márkanév alatt népszerűvé vált pohárékszerek azóta szép sikereket értek el, így karácsony előtt arról beszélgettünk, miért is csodálatos ajándékok ezek a különlegességek.

Hogyan született a pohárékszer ötlete?

Először az USA-ban találkoztam egy nagyon egyszerű verziójával, évekkel ezelőtt. Aztán sokszor kerestem hasonlót itthon, de sehol nem lehetett kapni, pedig már akkor is úgy gondoltam, hogy ez egy hasznos és ötletes ajándék lenne. Aztán 2 évvel ezelőtt, mikor anyukámnak kerestem szülinapi ajándékot, olyat szerettem volna ajándékozni, ami maradandó és elegáns is egyben. Így született meg a Quintil.

Quintil_ChicAndCharm

Quintil_ChicAndCharm

Minek tekinthetjük őket? Ékszereknek, pohár jelölőnek?  

Mindkettőnek – az első gondolat a design volt, de ahogy alakult a kezem alatt, egyre jobban „átestem a ló másik oldalára” és a végén megszületett egy exkluzív verziója az alapötletnek, ami tudtommal ilyen minőségben nem létezik a világon.

Miért ezt a nevet kapta?

Ó, ez egy hosszabb sztori! Amikor Náray Tamással dolgoztam, egyszer volt egy érdekes beszélgetésünk az asztrológiáról. Gondoltam utána olvasok a témának, és megláttam, hogy létezik a kvintil fényszög, ami valami olyasmi jelentéssel bír, hogy „tehetséget takar, de ha nem dolgoznak rajta, rejtve marad”.  Nemcsak az üzenetet éreztem a magaménak, hanem a szó csengése is megfogott.  Eltelt néhány év, és amikor a névválasztásra került a sor, valamiért egyből ez ugrott be.

Quintil_ChicAndCharm

Quintil_ChicAndCharm

Hogyan készülnek ezek az ékszerek?

Én álmodom és tervezem meg a charmokat, majd rakom össze a dizájnt, de vannak ötvös munkatársaim, akik kivitelezik a mintákat.  A weboldalam egy portfólió oldal – természetesen, ha valaki pont azt szeretné, amit az oldalamon talál, akkor elkészül úgy, de a gyöngyök változtatásának jogát fenntartom. Ettől lesz mindig mindegyik szett egy picit másabb.

Kiknek, milyen alkalmakra ajánlanád?

Karácsony közeledtével rengetegen választják ezt, mint exkluzív ajándékot az ünnepi asztalra. Imádják esküvőkre, mint nászajándék vagy dekoráció, de vitték már köszönőajándéknak is, és természetesen tökéletes a nagyobb alkalmakra, mint kerek születésnapok, évfordulók vagy céges ajándék.

Quintil_ChicAndCharm

Miért éppen azokat a motívumokat láthatjuk rajtuk?

Vannak köztük családi vonatkozásúak: a férjem zenész és állandóan olvas, ezért lett a gitár és a könyv, anyukám imádja a baglyokat, a kulcs pedig nekem fontos. Ezen kívül magyar motívumokat próbáltam összegyűjteni, mint például a paprika, a busó álarc, a pálinkás butykos, a matyó virág, a Rubik Kocka,  vagy a puli kutya, hogy a külföldiek is egy olyan gyönyörű emlékkel térjenek haza, ami reprezentálja hazánkat.

Milyen szempontok szerint választottad ki, hogy milyen kövek, színek kerüljenek fel?

Mivel természetgyógyászattal is foglalkozom, így figyelembe vettem néhány ásvány élettani hatását, de természetesen a szépség volt a fő szempont.

Quintil_ChicAndCharm

Quintil_ChicAndCharm

Lesznek újabb kollekciók, tervezed a bővítését a készletnek?

Igen, már vannak új ötleteim, de ez még egyelőre titok. :)

Mennyire van ennek keletje itthon, külföldön?

Nagyon sokan szeretik és viszik, aki találkozik vele, általában azonnal beleszeret.  Sok országba eljutott már, de most még főleg Magyarországon vagyok jelen.

2015 óta milyen sikereket, eredményeket értél el velük?

Sokan felfigyelnek rá, voltunk  Borjour-os eseményeken, vásárolják, írnak róla, de a nagyobb tárgyalások a háttérben folynak.

Quintil_ChicAndCharm

Milyen célokat fogalmaztál meg magadnak?

Szeretném, ha a Quintil egy erős magyar márkává tudna fejlődni, emellett több helyen jelen lenne a világban is.

Hol vagy hogyan lehet megvásárolni ezeket a charmokat?

A weboldalonkun : www.quintil.hu, ahol megtekinthetik a variációkat is.

Kapcsolódó bejegyzések