Luxus olajok kényeztető erejének köszönhetem ragyogóan fényes hajamat

A Sebastian Professional Dark Oil termékek bemutatkoznak

A fodrászatban elkészített frizura szépségét képtelenség otthon reprodukálni. Sok múlik a felhasznált hajápoló termékeken, a fodrász tehetségén, és e kettő ötvözetén. Ám ha legalább az egyiket birtokolhatjuk, már fél sikert érhetünk el. A Sebastian Professional hajápoló termékeit nemcsak a szalonokban élvezhetjük, mi magunk is használhatjuk otthonunk kényelmében. Ennek örömére beszereztem, és le is teszteltem a Sebastian Professional Dark Oil termékcsalád tagjait. Mesélek rólunk egy kicsit.

A márka története a hetvenes évekre nyúlik vissza, amikor a Los Angeles-i stylist, Geri Cusenza és John Sebastian úgy érzik, meg kell újítani mindazt, amit addig a haj formázásáról gondoltunk. Legfőbb küldetésüknek az innovációt, a játékosságot, a határok feszegetését érzik, céljuknak pedig azt, hogy a fodrászokat, hair stylistokat arra buzdítsák, lépjenek túl az eddig ismerteken, legyenek újítóak, bátrak és izgalmasak. Ehhez mindent megteremtenek, új termékeket, eszközöket – mindezt felsőkategóriás, luxus minőségben.

Innovációk és újítások

Talán nem is gondolnánk, de már 1972-ben egy újítással lepik meg a piacot. A Sebastian Professional nevéhez fűződik ugyanis az első kreppelő kialakítása, amit Barbra Streisand is oly nagy lelkesedéssel használt. „Butterfly” lemezborítójának fotóján az ezzel készített frizura köszön vissza, ezzel megteremtve a kreppelt haj divatját. A New York-i Beauty Show-n bemutatott hajformázó sikere megdöbbentő volt, mindössze két nap alatt több milliót adtak el belőle.

1972-popin

1976-ot írunk, amikor férfiak és nők egyaránt a hosszú hajért lelkesednek. Nem véletlen, hogy igény jelentkezett egy olyan hajfesték iránt, ami fényt és tartós színt ad a hajnak. Megszületett a Cellophanes, az első ammónia mentes hajfesték.

Mindez idő alatt a Sebastian Professional termékek népszerűsítése is zajlik, Sebastian oktató videók segítségével tart tréninget fodrászoknak, hair stylistoknak Amerikában és szerte a világban. A kor igényeit szem előtt tartva olyan termékeket alkotott meg, mint az első pumpás hajfixáló, aminek köszönhetően a frizura punkos, tüskés, gravitációt meghazudtoló formát öltött. Nem véletlen, hogy a nyolcvanas évek küszöbén óriási volt a kereslet a Shpritz Forte iránt.

1984_Shaper

Majd 1984-ben megszületett minden hajlakkok őslakkja, az aeroszolos Shaper, melyet akár fejjel lefele szórva, a hajat formázva, alakítva lehetett használni, nem hagyott ragacsos érzetett, ellenben tartós frizurát eredményezett. Azóta elhagyhatatlan kelléke minden fodrászatnak, fürdőszobának. 1989-re a fókusz a ragyogó, szikrázóan fényes hajra terelődött, így olyan termékek születtek meg, amik a szilikon segítségével biztosítják a csodálatos hajminőséget.

1989 Laminates

1998-ban újabb fordulatot vett a fodrászat mondanivalója. Robert Lobettának, a Sebastian Professional globális művészeti igazgatójának támadt egy ötlete: olyan terméket kell létrehozni, amely a kezek használatáról szól; arról, hogy a fodrász visszatérjen mesterségéhez. Ezeknek a gondolatoknak köszönhetően született meg az új vonal, a XTAH, mely alkalmazása során semmilyen eszköz nem alkalmazható: nincs hajszárító, nincs vasaló, sem szerszámok, csupán az anyagok és a kezek.

Hiszünk abban, hogy egyéniségünk túlságosan sokszínű ahhoz, hogy egyetlen frizurába zárjuk. Ezért soha nem állunk meg, mindig előre nézünk. Bízunk a megérzéseinkben és még távolabbra tekintünk. Felkavarjuk a normákat és föléjük emelkedünk. A haj és a forma újra feltalálásának korlátlansága. Sebastian.”

Ma a márka globális ismertségének és közkedveltségének köszönhetően, no és annak, hogy termékei kiválóan kombinálhatóak egymással – zselék, olajok, krémek és paszták –, különleges eredmények valósulhatnak meg, korlátok nélkül.

Reflektor fényben a Dark Oil termékcsalád

A márka egyik zászlóshajója a Dark Oil termékcsalád, mely az ikonikus Dark Oil Hajolajon kívül egy sampont, egy kondicionálót, egy maszkot és egy selymesítő száraz kondicionálót tartalmaz. A termékcsalád legfőbb erőssége, hogy a hajat háromszor simábbá, frissé és légiessé varázsolja, mindezt egy fantasztikus illat kíséretében. A termékek előnye, hogy az olajok jótékony hatását veti be, ám a haj nem válik nehézzé, nem zsírosodik gyorsabban.

Sebastian csoport_edited

A termékcsalád talán legismertebb tagja az Sebastian Professional Formázó és ápoló olaj, mely ritka, természetes olajokat, így argán-, szantál-, cédrusolajat tartalmaz, melyeknek köszönhetően a haj simává válik, fénnyel telik meg. A DiffusX technológia lehetővé teszi, hogy az olaj eltűnjön a hajban, könnyen és egyenletesen eloszlatható legyen. Segít megelőzni a hajvégek szálkásodását, formát ad a frizurának, könnyebbé teszi a formázást, egyben védelmet nyújt a káros UV hatások ellen.

Hajolaj_edited

A mindennapos hajápolás elengedhetetlen tartozéka a Sebastian Professional Könnyed Fényfokozó Sampon, melyet a jojoba és az argánolaj különleges keverékével gazdagítottak azért, hogy a gyengéd tisztítás mellett ne nehezítse el a hajat, ám annak egészséges megjelenést és ragyogó fényt adjon. A hajmosást követően érdemes használni a Sebastian Professional Könnyed Fényfokozó Kondícionálót, ami könnyű kifésülhetőséget biztosít, hidratál, véd a környezeti hatások ellen, és ragyogó fénnyel tölti meg a hajszálakat.

Sebastian Sampon_edited

kondicionáló_edited

Időszakonként szükség van a haj mélyebb táplálására is, és mint az arcbőr esetében, a hajszálaknak is jól esik, ha egy pakolással kényeztetjük őket. Erre javaslom a Sebastian Professionak Könnyed Fényfokozó Maszkját, mely a jojoba- és az argánolaj speciális keverékének köszönheti kimagasló hatékonyságát. Ha még extrább kényeztetésre vágysz, akkor a maszkba 1-3 pompányi Sebastian Professional Dark Oil Hajolajat adagolj pluszban, így fényes, sima és selymes lesz a hajkoronád.

Sebastian 2

Egy szuper találmány a Sebastian Professional Fragrant Hair Mist, amivel felfrissítheted a hajadat két hajmosás között. A hajpermetet alkalmazhatod hajszárítás előtt vagy gyors permetként a mindennapok során. Végül jöjjön egy szuper finishelő termék: ez a Sebastian Professional Craft Clay, ami egy újraformázható matt pasztát takar. Ennek segítségével a frizura könnyebben alakítható, természetes és rugalmas tartást ad a hajtövektől kezdve. Ásványi anyagokkal dúsított, kiváló termék az újraformázáshoz vagy a rövid haj látványos kialakításához.

Teszteltem!

Az első benyomást rám a termék csomagolása tette. A fekete-arany design eleganciát, kifinomultságot sugall, érzékelhető a luxus termék kiválósága már a megjelenésén keresztül is. Az igazi meglepetés a termék illatolása során ért, hiszen a termékcsalád minden tagjának egy erőteljes, parfümös, nőies illata van, mely megragad és kellemes élményekkel társulva a luxuskényeztetés érzetét adja.

Sebastian cikk_ChicAndCharm2_edited

Használat során a hajam valóban selymes lett, könnyen vált kifésülhetővé, még akkor is, ha igyekeztem a lehető legkisebb dózist használni – lévén vékonyszálú, könnyen zsírosodó hajam van. Kicsit tartottam attól, hogy a magas olajtartalom miatt hamar zsírosodni fog, ám ez végül nem történt meg. A haj formázását követően éppen olyan élményben volt részem, mint amit egy szalonból távozva tapasztalni szoktam. A hajam könnyed és fényes, egészséges megjelenést kapott, melynek illata napok múlva is érezhető maradt.

Sebastian 1_edited

Kapcsolódó bejegyzések