Segítsd te is az orángutánokat a Lush-sal együtt!

2022 május 24.
Segítsd te is az orángutánokat a Lush-sal együtt! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Május 9-től (Magyarországon május 16-tól) a Lush az SOS-t (Szumátrai Orangután Társaság) támogatva globális kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet a kevéssé ismert, de annál fontosabb nyugat-tobai vadvilági menedékhelyre, és hogy támogassa az ott élő közösségeket ennek a hihetetlen esőerdőnek a megvédésében.

Ezen a kulcsfontosságú biodiverzitási területen egy erdei folyosó köti össze az orangutánok és más vadon élő állatok, valamint az erdő szélén élő közösségek élettereit. A frontvonalban dolgozókkal összeállva az SOS és a Lush különböző konzerválási lépéseket támogat, hogy megvédje ezt a létfontosságú ökoszisztémát.

Binsar Bakkara-SOS-12 West Toba forest

“Az SOS nagyon izgatott, hogy a Lush-sal dolgozhat. A kampány abban segít, hogy az orangutánok boldogan élhessenek a vadonban, miközben a Lush vásárlóit világszerte összekapcsolja az orangutánok hihetetlen erdei otthonával. Nyugat-Toba az egyik legfontosabb esőerdei terület a világon, és ennek az együttműködésnek köszönhetően támogatni tudjuk az erdő szélén élő közösségeket abban, hogy megvédhessék ezt a területet a jövő számára az emberek, az orangutánok és a bolygó érdekében is.” – mondta Helen Buckland, az SOS igazgatója.

Andrew Walmsley-SOS-090

“Ez az új kampány az SOS-sel létfontosságú lépést jelent a szumátrai orangutánok, tigrisek és egyéb megafauna számára. Az SOS olyan jótékonysági szervezet, amely a közösségek támogatására fókuszálva azon dolgozik, hogy az erdők a jövőben is boldogan élhessenek.” – tette hozzá Cadi Pink, a Lush munkatársa.

#WestTobaForest

Az SOS-nek létfontosságú forrásokra van szüksége ahhoz, hogy biztosíthassa Nyugat-Toba erdeinek hosszú távú védelmét és regenerációját. A befolyó támogatást olyan konzervációs kezdeményezésekre fogják fordítani, amelyeket Nyugat-Toba közösségei, az SOS, és az ő frontvonalban dolgozó partnereik együtt terveztek meg. Ez a két fő céljuk van:

  • Folyosó biztosítása a vadvilág számára az erdők között, hogy újra összekapcsolják az orangutánokat és a többi veszélyeztetett megafaunát, biztosítva a jövőjüket.
  • Olyan eszközök biztosítása a nyugat-tobai erdőszéli közösségek számára, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy elvessék egy valóban fenntartható fejlődés magvait.

Andrew Walmsley-SOS-049

Binsar Bakkara-SOS-29

Erdőfürdő

Ennek az erőfeszítésnek a támogatására a Lush piacra dobja a limitált kiadású Orangutan fürdőbombát (1.990 Ft), amely az üzletekben és online is kapható (amíg a készlet tart). A termék eladásából befolyó teljes bevétel (az adók levonása után) természetvédelmi lépéseket támogat Nyugat-Tobában. A fürdőbomba egyenesen Szumátráról származó sötét pacsuliolajat tartalmaz, amely egyszerre vonzó és földelő illatot kölcsönöz a fürdőnek.

orangutan_bath_bomb_hero

Minden egyes fürdőbombában egy banánpapír rejlik, amely arra invitál, hogy elmerülj a szumátrai esőerdő hangjaiban. A rajta látható QR-kód egy olyan weboldalra visz, ahol a vásárlók egy hanganyagot letöltve mélyebben is kapcsolódhatnak a nyugat-tobai esőerdővel. A hanganyag az erdőben élő vadvilág életteli lármáját varázsolja a hallgató köré – gibbonok hívását, majmok zsivaját, madarak énekét – valamint a orangutánok egyedülálló, hosszú kiáltását, így valósággal a dzsungelbe repít.

További info: www.orangutans-sos.org

Kapcsolódó bejegyzések