Mindig vágyakozás fogott el, amikor az amerikai filmek diner stílusú éttermekben vacsoráztak a szereplők. Nagyon amerikai és nagyon hangulatos volt, olyan, aminél tudni lehet, hogy minden kihozott tányér tökéletesen lett eltalálva. Egyszerű, mégis nagyon ízletes. És azok a milkshakes-ek….
Nem is gondoltam volna, hogy nem kell Amerikáig menni ahhoz, hogy megtapasztalhassam ezt az életérzést, mert a 12. kerület létezik egy olyan étterem, ami hozza ezt az utánozhatatlan stílust, ráadásul kiváló fogásainak köszönhetően óriási népszerűségnek örvend. Ez a Johnny’s Bistro.
Már az első találkozás levett a lábamról – és nem csupán azért, mert hihetetlenül ötletes a berendezés, de azért is, mert volt alkalmam megismerni az étterem tulajdonosát, aki olyan lelkesedéssel mesélt arról, hogyan született a bisztró, majd miként lettek a hamburgeresből egész étlapos kínálattal rendelkező sikeres vállalkozók, hogy a történet magával ragadott, és rájöttem, egy étterem valóban attól válik igazán szerethetővé, hogy azok, akik csinálják, imádják minden szegletét, és égnek a vágytól, hogy olyan szolgáltatást adjanak, ami később visszahozza a vendégeket.
A történet mögött megtaláljuk az étterem eredeti ötletadóját, a Los Angelesben élő Puerto Rico-i John Cruzt, aki nem csak a nevét adta a bisztróhoz, de később a recepteket is az igazi amerikai hamburgerhez. Johnny hosszú évekig vitte az étteremet Diósdon, majd átadta Kende-Kuti Bencének, hogy új tulajdonosa kezében felvirágozzon az egység, így miután 2014-ben Johnny elment a Hawaii szigetekre, 2016-ban Bence megnyitotta a Johnny’s Bistro Budát valamint ugyanebben az évben Johnny’s Veszprémet is, akkor már pontosan tudták, mit szeretnének a magyar vendégeknek adni: egy csipetnyi amerikai feelinget, autentikus burger-tex-mex ételeket, barátságos szervizt, és azt az érzést, hogy ide bármikor érdemes betérni. Nem csak ebéd- vagy vacsoraidőben, de délután egy kávéra, vagy napközben egy megbeszélésre, találkozóra.
Ha először jársz itt, minden bizonnyal megakad a szemed a falra akasztott szörfdeszkákon, ereklyéken. Mint megtudtam, egytől egyig saját darab, sőt, van olyan, amit még Johnny hozott magával szülőföldjéről, így itt minden egyes tárgynak története van. Érdemes egy kicsit körbenézned, mert a terasz színes, lüktető hangulata megalapozza azt a jókedvet, amit annyira szeretnek a törzsvendégek.
Szánj bőven időt arra, hogy alaposan áttanulmányozod az étlapot, mert van miből válogatni! Mindenkire gondoltak: arra, aki az igazi amerikai jellegű hamburgerért lelkesedik, arra, akinek a mexikói konyha a mindene. De nem lesz gondban a tudatos étkezést választó sem, mert bőséges a kínálat a fitt style ételek tekintetében is, de az sem marad éhesen, akinek glutén érzékeny: GM buciban érkezik a hamburger, és a saláta felhozatal sem okoz majd csalódást. Ha kisgyerekkel érkezel, gyerekmenükből válogathatsz, de ha nagy húsos vagy, akkor itt jó helyen vagy! Téged vár a Johnny’s steak, vagy Legendary Rib, és jól teszed, ha hosszútávra tervezel, mert ide tuti visszatérsz.
Mondom mindezt azért, mert első alkalommal, amikor a Woman Power Project lányokkal itt ebédeltünk – és mindent is megkóstoltunk –, akkor egy olyan fantasztikus ételt ettem, ami levett a lábamról. A Korean Chicken egyszerre hozza a csirkemell fűszerességét és a saláta frissességét, hiszen a BBQ szósszal meglocsolt, pikáns bundába forgatott húst tökéletesen egészíti ki a narancsos vignaigrettel kevert saláta. Megmondom őszintén bőven tudtam volna még mit választani, hiszen ezek a tálak nem csak ígéretesek, de valóban finomak, ráadásul ár-érték arányban igencsak kedvezőek. Bár félévente frissül az étlap, a Kedvencek között igazi klasszikusokat találunk: corn flakes bundás csirkemellet, Teneessee tarját, Supersize bélszínstaek-et, BBQ húsokat. Ha megfogadsz egy jó tanácsot, válassz bármit bátran, utána biztos lesz egy második, majd egy harmadik kedvenc, míg az étlap végére nem érsz, ahonnan aztán kezdheted elölről az egészet.
Amit még nagyon kedvelek a Johnny’s Bisztróban, hogy sosem fogynak ki ötletekből. Csak kettőt hadd meséljek el, a többit tapasztaljátok meg Ti magatok! Ha délután 3 és 6 óra között érkeztek és hamburgerezni szeretnétek, akkor válasszátok a Freeburger akciót, mert így a két hambi mellé a harmadikat hazavihettek – akár a gyerkőcnek, akár délutáni kiegészítésnek kiváló! Óriási ötlet a Hamburger torta, ami egy 8-10 személyes óriási, 26 cm-es, kétemeletes hamburger, amit gyerek zsúrra vagy hamburger funoknak jó szívvel ajánlok. A méretes hamburgert, mint egy tortát úgy tudod szeletelni, és garantáltan sikert aratsz akármilyen partit kell tartanod.
Bár a 12. kerültbe könnyedén el lehet jutni, és ingyenes a parkolás is, ám ha vidéken jársz, akkor Diósdon is élvezheted a Johnnys kínálatát, Veszprémben és Siófokon pedig a franchise partnerek egységei fogadnak, hasonlóan magas színvonalon!
És zárásként mindenképpen szót kell ejtenem az édességekről is, ami a desszerteken túl leírhatatlanul különleges, extrém és feledhetetlen MilkShake-et jelent. Ha még soha nem kóstoltad, nos, itt mindenképpen tedd meg, ha rajongsz értük, akkor pedig ki ne hagyd a város legjobb felhozatalát. Olyan kiválóságok várnak rád, mint az Oreos, a Snikers, a sós-karamellás, a Kinder Bueno és még jó pár ízvilág, de ne egy egyszerű tejes italra gondolj, hanem egy tejes-fagylaltos alapra épülő édesség cunamira, amiben a vattacukortól kezdve a tejszínhabon át a cumicukorig és a kekszekig minden rákerül, hogy elképesztően mutatós és lenyűgözően izgalmas legyen. Azt gondolom a kép önmagáért beszél!
További információ: www.johnnys.hu