Készíts teakoktélt te is!

Eddig nem kóstoltam még teakoktélt, de legutóbb, a BWT és a Bols Akadémia szervezésében egy teakóstoláson vehettem részt, és három nagyon izgalmas koktélt ízlelhettem meg.

Hogy mitől lehet nagyon finom egy teakoktél? Mindenekelőtt a jó minőségű teától, a megfelelő minőségű víztől, és persze némi fantázia is kell hozzá.

Elsőként, egy alkohol tartalmú, meleg italt kevertünk ki, ez volt a Green Hot Shot. Csodás zöld színe már önmagában hívogató volt. Ha szeretitek a mentát, illetve a zöldteát akkor ez a kompozíció elnyeri majd a tetszéseteket!

Hozzávalók: 1 adag BWT magnéziumos vízzel készített Dilmah Ceylon Zöld tea, 5 ml Bols Creme de Menthe likőr, 20 ml Zubrowka, Amarena (koktél meggy) dísz

Elkészítés: Elsőként főzzük le a zöld teát, majd keverjük össze az alapanyagokkal. Ha ezzel elkészültünk, tálaljuk melegen a teakoktélt és díszítsük egy szem Amarena meggyel.

BWT_GreenHotShot_teakoktel_ChicAndCharm

A második italunk nagyon különös összetevőket tartalmaz. Kicsit kétkedve fogadtam, mi sül ki belőle, de be kell vallanom, amennyire tartottam tőle, annyira tetszett a végeredmény. A Hot Stuff alapja ugyanis egy karamellás tea, amihez banánpürét adunk. De lássuk a receptet!

Hozzávalók: 1 adag BWT magnéziumos vízzel készített Dilmah Caramell Fekete tea, 10 ml banán szirup, 1 kiskanál méz

Elkészítés: Főzzük le a teát, majd keverjük hozzá a hozzávalókat. Az elkészült teakoktélt fogyasszuk melegen.

BWT_HotStuff_teakoktel_ChicAndCharm

A harmadik koktélunk egy klasszikusnak számító változat volt, a Bazsali berry névre hallgató jegesteát készítettük el. Ám a hagyományos elkészítési módon csavartunk egyet, és egy különleges hozzávalóval toldottuk meg. Ez pedig a bazsalikom volt! Így készítsd el!

Hozzávalók: 1 adag BWT magnéziumos vízzel készített Dilmah Spice Berry tea, 20 ml eper szirup, friss bazsalikom

Elkészítés: Főzzük le a teát, majd jéggel hűtsük vissza. Egy keverőpohárban keverjük össze a kihűlt teát a többi hozzávalóval, végül díszítsük friss bazsalikommal.

BWT_BazsaliBerry_teakoktel_ChicAndCharm

Kapcsolódó bejegyzések