Hogyan viseljünk a ‘boyfriend’ blézert?

Szinte ellepték az üzleteket az Boyfriend blézerek, amelyek első blikkre nagyon jól néznek ki, de végül nem nagyon tudunk mit kezdeni velük. A ’80-as évek nagy divatja volt, akkor még hatalmas válltömőkkel. Mára megszelídültek, de rossz hírem van, nem mindenkin mutatnak jól.

Hoztam néhány modellt a kifutókról:

Boyfriend blézer_ChicAndCharm

Boyfriend blézer_ChicAndCharm

Az oversize zakókkal, nadrágkosztümökkel a legnagyobb gond, hogy masculin jelleget adnak. Ez önmagában nem lenne probléma, de ha az alapelvünknél maradunk, vagyis azt tartjuk szem előtt, hogy a nőies énünket szeretnénk megmutatni, akkor ezek a darabok igazán csak azoknak állnak jól, akik nagyon nőcisek, hiszen ott nem gond, ha egy picit elveszünk belőle.

Boyfriend blézer_ChicAndCharm

Mindenki másnál vagánnyá és fiússá válik a szett, de kétségtelen, ha tudjuk viselni, akkor zseniálisan működhet. Persze szerethetjük, vásárolhatunk ilyet, de értenünk kell, hogy milyen hatást kelt, mit vált ki a látványa. A divat egy eszköz, amivel kommunikálunk. Ha jól használjuk, akkor a megfelelő darabokkal a megfelelő üzenetet közvetítjük.

Boyfriend blézer_ChicAndCharm

Ez a fazon például egy üzleti tárgyaláshoz zseniális. Hiszen ott az a célunk, hogy erőt közvetítsünk, és egyenlő partnerként tekintsenek ránk. És fantasztikus egy partin is, kiváltképp erős színekben, csíkosban, vagy mintásban. A mostani blézerek dupla sorosak, amelyeket begombolva kell viselni. Ha ilyet választunk, akkor ezt tartsuk szem előtt, másként nagyon esetlen lesz az összeállításunk.

Boyfriend blézer_ChicAndCharm

Azt is nézzük meg, milyen hatást érünk el lapossarkúval, egy oxford cipővel, és milyen lesz az összeállítás magassarkúval. Az overszize zakókhoz kötelező a nadrág, vagy a rakott szoknya. Bevállalósoknak shorttal is trendi párosítás lehet.

Fotó: Reserved, Zara, Pinterest

Kapcsolódó bejegyzések