Hogyan viseljük a nyár nagy divatját, a bőszárú nadrágot?

Megjelent néhány izgalmas fazon, minta és összeállítás, amelyek megdobogtatják a szívünket. De tényleg nekünk való? Nézzük végig, mit kezdjünk ezekkel a darabokkal, hogy valóban divatosak és stílusosak lehessünk a legnagyobb forróságban is. Elsőként a bő szárú nadrágokat vegyük górcső alá.

A bő fazonú, lenge anyagú nadrágok szinte mindenki szívét megdobogtatják. Őrült jól néznek ki a modelleken, de sok esetben mégsem úgy állnak rajtunk, ahogyan elképzeltük. Sajnos, ez a fazon nem kedvez mindenkinek, leginkább a formánk dönti el, hogy mutatós lesz rajtunk, vagy esetlen.

A titok abban rejlik, hogy akinek a csípője hangsúlyos, ott a nadrág nagyon megdobja a formát. Ha nem elég gömbölyű a popsink, akkor a magas derék kialakítás miatt laposítja azt, ha pedig a lábszár közepéig ér csak, akkor megrövidíti az alsó testünket, így válik előnytelenné. (Ezen javíthatunk egy szandállal, egy balerinával, mert így optikailag nyújtjuk a lábat, de semmiképpen ne vegyük fel például olyan saruval, aminek még a bokán is van egy pántja). Figyeljünk arra is, hogy mennyire bő a szára, mert ha nem eléggé – és ráadásul lábszár középig ér – akkor leginkább olyan hatást kelt majd, mintha kinőtt nadrágunkat vettük volna fel.

Bő fazonú nadrágok_ChicAndCharm

Csodálatosak azok a fazonok, amelyek a földig érnek, mesésen bő a száruk (akár olyan hatást is kelthetnek, mintha egy bő szoknyánk lenne). Vigyáznunk kell, hogy ne tapossuk szét az alját, és ez az a nadrág, amit inkább lapossarkúval viseljünk. Ha mindenképpen magassarkú mellett döntünk, akkor úgy állíttassuk be a nadrág szárát, hogy  a földig érjen (igen, ebben az esetben ezt a nadrágot csak magassarkúval tudjuk majd viselni).

Bő fazonú nadrágok_ChicAndCharm

Színek és minták vonatkozásában szinte minden lehetséges. A többszínű csíkostól a virágmintásig, a nyár kötelező mintájává avanzsált botanikus kertet idéző pálmalevelestől az egyszínűig, minden kapható. Mivel nagy felületről van szó, ezért kompenzáljunk: ha az alsónk mintás, akkor felül egyszínűt viseljünk, ha viszont a nadrág egyszínű, akkor dobjuk fel egy kontrasztos színnel vagy mintás felsővel. És ne felejtsük el, ha alul bő, akkor felül a test vonalát követő darab lesz a megfelelő választás.

Bő fazonú nadrágok_ChicAndCharm

Fotók: Reserved, Zara

Kapcsolódó bejegyzések