Hogyan barnuljunk egészségesen?

2023 július 24.
Hogyan barnuljunk egészségesen? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A napozás rengeteg jótékony hatással bír szervezetünkre, tekinthetünk rá, mint az éltető energia vagy a szépség jelképeként, azonban könnyen válhat mumussá, ezért elengedhetetlen, hogy mindig körültekintően és okosan napozzunk. Az AVON szakértői elárulták nekünk a legfontosabb tudnivalókat a veszélytelen, de eredményes napozásról.

Mumus vagy sem?

A nap hatására termelődő D-vitamin nélkülözhetetlen a csontozat fejlődésében, erősíti az immunrendszert és fertőtlenítő hatással is bír, így számos bőrprobléma tüneteit is enyhítheti. Ezek mellett, a napozás az egyik leghatékonyabb természetes antidepresszáns, kiegyensúlyozottabbá tesz, jó hangulatot és magasabb stressztűrő képességet eredményez, miközben feltölt energiával és nyugodtabb, pihentetőbb alvást biztosít.

Avon Care Sun+ MOOD (4)_edited

Azonban tudatosság és elővigyázatosság nélkül könnyen ellenségünkké is válhat. A mértéktelen és felelőtlen napozás súlyos és akár hosszútávú problémákat is okozhat, bőrünk könnyen leéghet, nem kívánt maradandó szeplőfoltok, gyulladások alakulhatnak ki felszínén és akár korai öregedéséhez is vezethet. Habár az erős UV sugárzásnak lehetnek káros hatásai, nem kell mumusként tekintenünk a napozásra. Egy kis odafigyeléssel, megfelelő védekezéssel és körültekintő napozással egészségünket megőrizve, káros mellékhatások nélkül érhetjük el az áhított aranybarna bőrszínt.

Mikor és mennyi ideig napozzunk?

Habár szeretjük céljainkat azonnal elérni, ha bőrünk barnulásáról van szó, nem szabad gyorsaságra törekednünk. Csábító lehet reggeltől estig kifeküdni a tűző napra és egy nap alatt elérni a kívánt színt, azonban ez rendkívül káros lehet bőrünkre és nagy valószínűséggel leégéshez vezethet. 11 és 16 óra között a legmagasabb a nap UV sugárzása, így habár ilyenkor lehet a leghatékonyabban barnulni, ne kockáztassuk egészségünket és ebben az időszakban inkább húzódjunk árnyékba vagy pihenjünk egy hűs zárt helyiségben. Szánjunk időt a napozásra, ne akarjunk egy nap alatt lebarnulni és részesítsük előnyben inkább a kora reggeli és késő délutáni órákat.

Avon Care Sun+ MOOD (2)_edited

Mivel védjük bőrünket?

Ha a szabadban tartózkodunk, minden esetben védjük bőrünket legalább 30 faktoros fényvédővel! Vigyük fel bőségesen, már 30 perccel napozás előtt, majd ismételjük meg a felvitelt 1,5-2 óránként a maximális hatásért. Fényvédőnk kiválasztásakor érdemes figyelembe vennünk bőrünk típusát, esetleges érzékenységét és a napközbeni programunk jellegét is. Strandolás esetén érdemes nagyobb faktorszámú, vízálló naptejet használnunk, ugyanis ilyenkor intenzívebben van kitéve bőrünk a napsugaraknak, hiszen a fentről jövő napsugarak visszaverődnek a víz felszínén, így még gyorsabban leéghetünk. Ne feledkezzünk meg arról, hogy felhős időben is le lehet égni, mert a napsugárzás 80%-a a vékony felhőrétegen is át tud hatolni. Az AVON szakértőinek nyári kedvence a Care Sun+ Vízálló napvédő krém SPF 50-nel, amellyel arcunkat és testünket is hatékonyan védhetjük a káros UV sugárzástól.

napoz

Hogyan támogathatjuk a barnulást?

Ahhoz, hogy bőrünk barnulását felgyorsítsuk, használhatunk barnulást segítő testápoló termékeket, amelyek összetevőinek köszönhetően amellett, hogy ápolják és hidratálják bőrünket, segítik a természetes barnulás folyamatát és kiemelik bőrünk barna tónusát. Az AVON szakértői a nyári időszakban a Care Sun+ Barnulást elősegítő testápolóval hidratálják bőrüket, amely béta-karotinnal segít nemcsak felgyorsítani a barnulást, de napbarnított színünk megőrzését is. Napközben pedig az Avon Care Sun+ Napbarnított bőrszínt élénkítő olajsprayvel frissíthetjük fel bőrünk, amely amellett, hogy villámgyors hidratálást nyújt, élénkíti és kiemeli barnaságunkat, valamint E-vitaminnal és kókuszolajjal mélyen táplálja bőrünket.

önbarnitó

Azonnali barnaság?

Ha egy különleges alkalom miatt csupán néhány óra áll rendelkezésünkre, hogy napcsókolta bőrt varázsoljunk magunknak, a szakértő önbarnítókat ajánl, amelyek pár óra alatt tökéletes színt eredményeznek, azonban felvitelüknél akad némi hibalehetőség és egyenletes színüket nem könnyű hosszú távon fenntartani. Az AVON szakértőinek kedvence a Care SUN+ önbarnító testápoló, amely használata pillanatok alatt kölcsönözhet foltmentes és egyenletes bronzos hatást bőrünknek. A testápolóhoz hasonlóan használható önbarnítóhoz nem szükséges applikációs kesztyű alkalmazása, arcunkon és testünkön egyaránt biztonságosan használhatjuk, és barnítás mellett mandulaolajjal ápolja és hidratálja is bőrünket.

 

Kapcsolódó bejegyzések