A tökéletes rúzsárnyalat titka

2024 március 12.
A tökéletes rúzsárnyalat titka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy jól megválasztott rúzs önbizalmat ad, megnyerő kisugárzást biztosít, vonzza a tekinteteket és felkelti környezetünk figyelmét. Ám vajon tudjuk-e, melyik árnyalat áll nekünk a legjobban? Az AVON Szépégszakértője elárulta, hogyan állapíthatjuk meg könnyen, mely árnyalatok között érdemes keresgélnünk ahhoz, hogy soha többet ne kelljen azon aggódnunk, biztosan jól áll-e rúzsunk.

Sokunk kedvét elveheti az ajakfestéstől az, ha kiválasztott rúzsunk nem áll jól nekünk, rajtunk idegen hatást kelt, esetleg öregíti arcunkat, miközben valaki más ajkán tökéletesen mutat. Ez a probléma nem csupán sminkeléskor, de öltözködésünk, hajfestésünk során is előfordulhat. Szerencsére a színtípus elemzés segítségével megtudhatjuk, milyen színtípusba esünk, és így arra is fény derül, mely színek azok, amiknek köszönhetően arcunk üdének, ragyogónak, frissnek hat, és a legcsinosabb formánkat mutatja.

Természetes külső adottságaink alapján 4 évszaktípusba – tavasz, nyár, ősz, tél – tartozhatunk, amelyek mentén további 3 színtulajdonságot is vizsgálhatunk – hideg/meleg; sötét/világos; élénk/tört – ahhoz, hogy megkapjuk, a 12 különböző színtípus melyikébe tartozunk. A színtípusunk meghatározása nem egyszerű, képzett színszakértők színkendők segítségével egyéni tanácsadás alkalmával tudják pontosan levezetni hova tartozunk.

Fashion Questions (90)

Azonban 3 egyszerű kísérlet elvégzésével otthon is megállapíthatjuk, hogy a tél és a nyár típusra jellemző hideg, vagy a tavasz és az ősz típushoz tartozó meleg árnyalatok passzolnak-e jobban megjelenésünkhöz, így nagyobb eséllyel nyúlhatunk a megfelelőbb színekhez rúzsvásárlásaink során.

  1. Csukló teszt: Vizsgáljuk meg természetes napfényben csuklónk erezetét. Ha ereink kékes-lilás tónusúak, akkor valószínűleg hideg színtípusba, ha inkább zöldes árnyalatúak, akkor vélhetően meleg színtípusba tartozunk.
  2. Fül teszt: A fülünk mögötti kispolcon is vizsgálódhatunk, ha színhőmérsékletünket szeretnénk megállapítani. Kérjünk meg valakit, hogy nézze meg a fülünk mögött bőrünk milyen árnyalatban pompázik. A sárgás bőrszín meleg tónusra, míg a rózsaszínes árnyalt inkább hidegre utal.
  3. Fém teszt: Vizsgáljuk meg, hogy smink nélküli arcbőrünkre milyen hatással vannak az ezüstös és az arany színek. Tegyünk egy nagyobb felületű ezüst, majd egy arany tárgyat arcunkhoz és nézzük meg, hogyan változik kisugárzásunk. Ha az ezüsttől ragyogunk, hideg, ha viszont az arany emel a megjelenésünkön, meleg tónusba tartozunk.

Az említett otthoni tesztek elvégzésével nem tudjuk teljes pontossággal megállapítani színtípusunkat, de színhőmérsékletünk meghatározásával is sokkal magabiztosabban mozoghatunk a divat és a sminkek világában.

Avon Hydramatic Shine ragyogó ajakrúzs 3299 Ft MOOD (19)_edited

Napjainkban a legtöbb sminkmárka, így az AVON is tudatosan figyel arra, hogy újdonságai színkínálatában minden színtípus megtalálhassa a számára legideálisabb árnyalatokat. Ezért is debütál a márka legújabb Hydramatic Shine ajakrúzsa 15 különböző színben, amely nem csak mindenki számára megfelelő árnyalatokat, de több mint 50% transzformatív, bőrápoló összetevőinek köszönhetően hidratált és telt ajkakat, SPF20 védelmet, intenzíven pigmentált színeket és luxus tükörfényű ragyogást ígér.

Ha színtípusunk a meleg hőmérsékletbe hajlik: Rose Berry, Peach, Burgundy, vagy Marsala árnyalataiból,

Ha színtípusunk a a hideg színtípusba tartozunk, nyúljunk a Rose Quartz, Bright Pink, Fuchisa, vagy Carmine változataihoz.

Kapcsolódó bejegyzések