Így támogatja a LUSH a nőket világszerte

2024 március 12.
Így támogatja a LUSH a nőket világszerte bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Nemzetközi Nőnap lehetőséget ad arra, hogy jobban, mélyebben megnézzük, milyen sokrétűek a nőket érintő feladatok, milyen szerepben, milyen lehetőségek között élünk, élhetünk. A Lush filozófiájába beletartozik az is, hogy egy élőbb, élhetőbb világ létrehozánára törekszik, ami magában foglalja a nők egész éves támogatását is. A Lush kiemelten figyel az összetevők beszerzésétől kezdve a szállítókkal való közös munkára, a helyi közösségeket segítő, alulról szerveződő csoportok támogatására.

Nemzetközi szervezetként több olyan közösséggel dolgozik együtt, amelyek tagjai többségében nők, így a brit cég számára kiemelten fontos, hogy tegyen a lányok, asszonyok szerepvállalásának erősítéséért világszerte.

Re-Wrap – India

Az indiai Gumballiban és Maiszúrban tevékenykedő Re-Wrap egy társadalmi vállalkozás, mely a környezeti és társadalmi változásért küzd. A Janjri Trivedi által alapított szervezet azzal a céllal jött létre, hogy segítsen a kézművesek szaktudásának megőrzésében, valamint a lehető legmagasabb szinten megtanítsa szőni a gazdaságilag hátrányos helyzetben lévő nőket. A vállalkozás számára ez a cél fontosabb a profitnál; közösséget teremt a nők számára, akik büszkék rá, hogy méltányos munkabérért dolgozhatnak.

unnamed (1)

Dipaliya Női Egyesület

A Lush termékeiben használt sheavajat a Dipaliya Női Egyesülettől szerezik be. A regeneratív kereskedelemre épülő egyesületet több mint 1000 sheavaj-készítő nő alkotja. Célja az értékteremtés a beszerzést végző közösségek számára, a megfelelő munkabér biztosítása, a további befektetések, valamint fenntarthatóbb megélhetés biztosítása a kizsákmányolás ördögi köreinek megtörésével. A Lush által beszerzett sheavaj eladásaiból származó bevétel több mint 90%-a a ghánai Dipaliya Közösségi Befektetési Alapba kerül, mely az olyan, a helyi közösségek életébe való befektetéseket támogatja, mint a képzések, valamint a közösségi használatú földterületek kijelölése.

unnamed

Ojoba Női Sheavaj-Szövetkezet – Ghána

Az Ojoba Női Sheavaj-Szövetkezet egész évben kiszámítható bevételi forrást jelent a ghánai nők számára, akik korábban gyakran arra kényszerültek, hogy az aszályok miatt elhagyják gyermekeiket és közösségeiket. A szövetkezet tagjai generációról generációra szálló szaktudással rendelkeznek, így a szövetkezet egyre sikeresebb; már regeneratív módszereket is alkalmaznak, ehhez kapcsolódóan pedig 10 éve egy falusi könyvtárat is létrehoztak. A szövetkezettől származó fair trade sheavajat 2009 óta számos termékben megtalálhatjuk.

unnamed (2)

Kapcsolódó bejegyzések