Nem mindegy milyen napozószert használsz!

2023 július 13.
Nem mindegy milyen napozószert használsz! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem győzzük ismételni, de fontos, hogy meg is jegyezzük, hogyan és milyen mennyiségben szükséges a napozótermékeket használni ahhoz, hogy barnuljunk is, és a bőrünket is védjük!

A bőrt az UV-sugaraktól védőfaktor védi, melynek erősségét a bőr fototípusának és a barnulás mértékének megfelelően kell kiválasztani. Ez azt jelenti, hogy több fényvédő termék is kellhet a családban.

Az 1-es számú fototípus a világos bőrt jelöli, amely azonnal kipirosodik a napon. Tehát magas FF 50+ kell hozzá, akárcsak a 2-es számú fototípushoz, ami csak kicsit sötétebb, de így is könnyen leég. A normál bőrt 3-as fototípusként emlegetik, könnyen barnul, elég rá az FF 30. A világosbarna bőr, amely szépen barnul, 4-es fototípus és az FF 25 is megfelel neki.

fényvédelem

Azt is fontos tudni, hogy az FF értéke meghatározza, hogy mennyi ideig tartózkodhatunk a napon anélkül, hogy leégnénk, a bőr önvédelmi képességeitől függően (pl. ha valaki 10 percet tud a napon tartózkodni anélkül, hogy leégne, az FF 10-es termék ezt az „önvédelmi időszakot” 10-szeresére szorozza. Vagyis 100 percig lehetünk a napon.).

Minél barnább a bőr, annál ellenállóbb, így alacsonyabb védőfaktort is lehet választani. És ami a legfontosabb – teljes fényvédelmet csak akkor érhetsz el, ha megfelelő mennyiségű terméket viszel fel! Egy átlagos méretű felnőtt testre 6 teljes kávéskanál krémet ajánlunkSUN Kids Hidratáló Gyermek Napozó Spray FF50+ 6899_800x800_edited

Tippek anyukáknak

A nők megszokták, hogy egész évben gondoskodjanak a bőrükről, leggyakrabban testápolókkal. Ezért gyakran nyúlnak a fényvédőkhöz is. Ezek könnyűek, jól eloszlanak, és nem csupán védik, hanem táplálják is a bőrt. Különösen a nők a bőr öregedésével is foglalkoznak, amit a napfény felgyorsít. Fontos lépés tehát az arcbőr védelme is, amelyre a speciális, magasabb FF értékű arckrémeket szánják. Az UV-védelem mellett egyéb előnyökkel is járnak, például védelmet nyújtanak a pigmentfoltok és a ráncok kialakulása ellen.

Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Napozó Arckrém FF50 3689

Tippek a család férfi tagjainak

Szinte minden férfi – kortól függetlenül – egyetért abban, hogy nem szereti a zsíros és ragacsos bőr érzését. A fényvédő krémek, tejek vagy olajok felvitele ezért általában nem tartozik a kedvenc tevékenységek közé. Azt azonban tudják, hogy a napvédelemre szükség van. Nagyra értékelik ezért a láthatatlan napozó spray-ket, melyek könnyen felvihetők olyan helyekre is, ahová általában nem ér el a kezed. Ezek a termékek kiválóan alkalmasak sportolás közbeni fényvédelemre is.

NIVEA SUN Protect & Bronze Barnulást Támogató Napozó Spray FF30_800x800_edited

Tippek Tiniknek

Nem arról van szó, hogy a „tizenéveseknek“ nem kell védekezniük a napfénnyel szemben, de az az igazság, hogy általában azzal kenik be magukat, ami kéznél van. Vagy száraz spray után nyúlnak. A fényvédő krém kiválasztása sokkal nehezebb azoknak a lányoknak, akiknek elsősorban a bronz árnyalat a fontos. Általában alacsonyabb faktort választanak, és ha az állagról van szó, egyértelműen az olajokat részesítik előnyben, amelyek ráadásul felvitel után gyönyörű fényt adnak a bőrnek.

SUN Protect & Bronze Barnulást Támogató Napolaj Spray FF30 6399_800x800_edited

Tippek Kisgyermekeknek

A gyermekeknek szánt fényvédő termékeknek nemcsak a napsugárzástól kell védeniük, hanem a gyakori fürdést és a homokban hancúrozást is ki kell bírniuk. Ezért a NIVEA SUN Kids termékcsalád extra vízálló napozói ideálisak a gyermekek számára. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy minden fürdés után ismételten vigyük fel a készítményeket a bőrre! A termékek klasszikus és praktikus utazó méretben is kaphatóak.

NIVEA SUN Kids Ultra Protect & Play Napozó Krém FF50+ 6899_748x800_edited

Tippek tipegők és csecsemők számára

A legkisebbeket és a csecsemőket egyáltalán nem szabad közvetlen napfénynek kitenni. Még ha árnyékban vannak is, védeni kell a bőrüket az UV-sugárzástól. Ideális választás a speciális, hipoallergén összetételű, érzékeny gyermekbőrre szánt fényvédő krém vagy spray.

SUN Babies & Kids Sensitive Protect Gyermek Napozó Spray FF50+ 6899_800x800_edited

Kapcsolódó bejegyzések