Életem első hialuronsavas töltésének története

2020 október 15.
Életem első hialuronsavas töltésének története bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Életem első szépészeti beavatkozását sokáig halogattam. Arra a pillanatra vártam, amikor az igény és a megoldás legoptimálisabb kombinációja jelenik meg. Nyáron sor került erre is. Dr. Széchényi Kornélnak, a New Beauty Orvos-Esztétikai Központ orvos-esztétikai specialistájának köszönhetően életem első hialuronsavas töltésén jártam. Valószínűleg nem utoljára.

Sokáig vártam vele. Egyfelől azért, mert igyekeztem mindent megadni az arcbőrömnek, ami csak elérhető volt a kozmetikai piacon. Rendszeresen minőségi termékeket használtam és használok a mai napig, kozmetikushoz járok, ráadásul igyekszem a legújabb innovációk ismeretében újabb és újabb kezeléseket kipróbálni, hogy megtudjam, mi teszi a legjobbat az arcbőrömmel.

A másik ok, hogy nem siettem el ezt a kezelést az volt, hogy tartottam attól, valójában mi fog történni az arcommal és annak milyen eredménye lesz. Jó pár negatív plasztikai beavatkozás látott napvilágot az interneten, ami a maradék bátorságomat is elvette, így sokszor a szőnyeg alá sepertem a létező problémáimat. Korábban született egy cikk a félelmeimről, és arról, hogyan kell helyesen kezelést választani, itt olvashatjátok.

Dr Széchenyi Kornél
Dr. Széchenyi Kornél orvos-esztétikai specialistával átbeszélem az arcfiatalítás lehetőségeit
Fontos az is, hogy én mit gondolok a saját arcomról.
Fontos az is, hogy én mit gondolok a saját arcomról.

Arra ébredtem rá, hogy él bennem egy kép önmagamról. Leginkább egy jól archivált ideális kép, amihez mérten tudom érzékelni azt, mennyit változtam. De sosem látom magamat éppen olyannak, amilyen az adott pillanatban pont vagyok. Ha pedig kicsit rosszabb fényben tüntet fel a tükör, korrigálok rajta. Ilyenkor jönnek az otthoni arcpakolások, a számtalan smink trükk, amivel profin el tudom tüntetni a karikákat a szemem alatt, a bőrhibákat, a ráncokat vagy épp a hiányzó piros almácskát a pofimon.

A fénykép nem hazudik: van mit javítani az arcomon.
Több oldalról készítünk fényképet, hogy alaposan ki lehessen elemezni az arc vonásait

Azonban van az a pont, amikor mindez már nem segít. Ennek pedig egyszerű oka van. A bőr tömörsége, az arc szerkezete, az izom és a kötőszövet felépítése egy idő után visszafordíthatatlan folyamatba kezd: enged a gravitációnak és megereszkedik. Az ideális állapotot Dr. Széchényi Kornél, a New Beauty Orvos-Esztétikai Központ szakembere az első találkozásunk során mutatta meg nekem: a hátamon fekve a kezembe nyomta a tükröt, és rávilágított arra, hogy ebben a pozícióban a gravitáció kifejezetten kedvezne nekem. Csak hát függőlegesen töltjük a nap nagy részét, nem vízszintesen, így sajnos ez nem jelent megoldást.

IMG_20200724_145220 (1)
A fotón végigvesszük, milyen változásra van szüksége az arcomnak ahhoz, hogy fiatalosabb összhatást érjünk el.

Akkor mi? A szike és az altatás gondolatától lever a víz, így egyáltalán nem kerülhetett szóba semmilyen plasztikai beavatkozás – ráadásul azt éreztem, ettől fényévekre vagyok még. Ekkor ismerkedtem meg az Allergan márkával és a Juvéderm hialuronsavas töltőanyagokkal. Kétségtelen, hogy kiváló minőségük és többféle felhasználási módjuk lehetőséget ad a szépészeti kezeléseket végző orvosok számára, hogy arcra szabják az alkalmazásukat, vagyis éppen ott és éppen annyit használnak, amennyit az adott páciens arca megkíván. Finoman, nagy érzékenységgel tudják adagolni a hialuronsavat, különféle módszerekkel – egy pontba injektálva vagy kanülön keresztül töltve.

Az ideális állapot, amikor a ráncok a legkevésbé látszódnak.
Az ideális állapot, amikor a ráncok a legkevésbé látszódnak.

Már csak egy jó orvost kellett találnom, akinek a kezébe helyezhettem az arcomat. Dr. Széchényi Kornél szakmai háttere elvitathatatlan, 2012 óta foglalkozik orvosi esztétikával, 2017-ben szerezte meg az American Academy of Aesthetic Medicine oklevelét, mely szervezetnek a tagja. Rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi orvos-esztétikai kongresszusokon és továbbképzéseken, naprakész információkkal rendelkezik a legújabb innovációkról. Azonban ennél többre volt szükségem. Többek között arra, hogy kialakuljon a bizalom: hogy azt érezzem, nem az önmegvalósítás hajtja, hanem egyedül az én érdekemet nézi, azt, hogy nekem legyen a legjobb. Hogy egy olyan arccal távozzak, amivel boldog és elégedett vagyok, azonban mégsem jelent radikális változást a megjelenésemben. A másik szempont pedig az volt, hogy alaposan és minden körülményre kitérően felmérje a jelenlegi helyzetemet. Dr. Széchényi Kornél pont ilyen orvos.

Így viszont jól megmutatkozik, mit kellene egy kicsit feltuningolni.
Függőleges helyzetben viszont jól megmutatkozik, mit kellene egy kicsit feltölteni.

Az ismerkedésünk egy bő félórás beszélgetéssel kezdődött. Szó volt arról, milyennek látom, gondolom az arcomat, hol látom rajta az idő jelét, mit szeretnék másmilyennek látni, mi az, amin nem kívánok változtatni. Majd Dr. Széchényi Kornél egy tablet segítségével több irányból fotót készített az arcomról. Nem volt semmi, ami elrejthette volna a hibákat, a ráncokat, a megereszkedéseket. És a fénykép nem hazudott: láttam minden ráncomat, láttam, hogyan ereszkedik meg az arc és alakul ki „bánatos” arckép így közel az ötvenhez. És persze nem tűnt el a tokám sem, mint ahogy a nevető ráncaimat sem radírozta ki senki.

IMG_20200724_152036
Dr. Széchényi Kornél meghatározza az arcomon az injektálási pontokat

A terv egyszerű volt: a Juvederm hialuronsavas töltőanyag két változatát, a Voluma és a Volift töltőanyagokat használjuk annak érdekében, hogy az arcom fiatalosabb, üde hatást kapjon. Ehhez bizonyos pontokra kis mennyiségű hialuronsavat injektál, az arccsont ívén haladva pedig kanülős megoldással emeli meg az arcot éppen csak annyira, hogy egy kis volument kapjon az orca.

Az első szúrás.
Az első szúrás.
És még néhány, és már készen is van az arcom bal oldala.
És még néhány, és már készen is van az arcom bal oldala.

Mivel még sosem voltam ilyen kezelésen, ezért nem tudtam, mire számítsak. Az eljárás 30 percnél nem volt hosszabb, és bár kicsit furcsa érzéssel jár, azonban egyáltalán nem fájdalmas. Ez annak is köszönhető, hogy a Juvéderm töltőanyagok kis mennyiségű lidokaint is tartalmaznak, így a töltéssel egyidőben a fájdalomcsillapítás is megtörténik. A baloldal töltése után egy kis szünetet tartottunk, Dr. Széchényi Kornél egy tükörben megmutatta a változásokat, majd folytattuk a folyamatot. Nem volt sok időm rácsodálkozni a helyzetemre, mert már készen is voltunk.

Hogy ne feszüljenek az izmok, a szájat nyitva kell tartani.
Hogy ne feszüljenek az izmok, a szájat nyitva kell tartani. De már a másik oldallal dolgozunk.

A beavatkozásnak szinte semmi nyoma nem maradt az arcomon. Ha nagyon kerestem, megtaláltam a tűk nyomát, de szabad szemmel semmi sem látszódott. A kezelést követően fájdalmak nélkül hazasétáltam, és vártam a családtagok reakcióit. Azt szerettem volna, ha nem néznek rám csodálkozó bociszemekkel, hanem csak megjegyzik, milyen jól nézek ki. A várt hatás nem maradt el, mert mindenki megállapította, hogy sokkal pihentebbnek, kisimultabbnak tűnök.

A kezelés eredményének dokumentálása is megtörtént.
A kezelés eredményének dokumentálása is megtörtént.

A végleges eredményre két hetet kellett várni. Ennyi időre volt szükség ahhoz, hogy a töltőanyag szépen elterüljön a bőr alatt, felvegye végső formáját. Ekkorra már semmilyen különleges érzést nem okozott a töltés, a kezdeti feszülő érzés is megszűnt. Hogy mit láttam magamon? A szemeim nyitottabbá váltak, a szemem alatt a karikák megszűntek, az orca karakteresebb lett.

IMG_20200726_113602
Két nappal a kezelést követően. Az arcom még egy kicsit feszül, de már nagyon boldog vagyok az eredmény láttán.

Mivel első alkalommal jártam a New Beauty Orvos-Esztétikai Központban, abban maradtunk dr. Dr. Széchényi Kornéllal, hogy az eredeti terveket két etapban visszük végbe, így lehetőség nyílik arra, hogy az első találkozás eredményét átbeszéljük és a további lépéseket egyeztessünk, illetve az áll vonalában tervezett töltéseket megejtsük. Hogy milyen lesz a végleges eredmény, arról nemsokára beszámolok, mert terveim szerint novemberben újra találkozunk.

Ha megkérdeznétek, megérte-e, akkor habozás nélkül rávágnám, hogy igen. Valójában csak azt sajnálom, hogy nem 5 évvel ezelőtt találkoztam ezzel az eljárással. Mert a hialuronsavas töltés nem csak volumenizál, hanem serkenti a bőr hialuron termelését, aktívvá teszi a bőr működését, és ezáltal elnyújthatóvá válik a természetes öregedési folyamat. A mértékletesség és a természetesség szem előtt tartásával egy kifejezetten jó módszernek tartom a szépségünk meghosszabbításához.

A cikk elkészítéséhez az Allergan Hungary Kft. és a New Beauty Orvos-Esztétikai Központ nyújtott segítséget.

További információ: www.juvederm.hu ; www.newbeauty.hu