Szemhéjplasztika? Hidd el, megéri!

Volt egy ígéretem magam felé. Ha abba a korba jutok, amikor a szemhéjam annyira megváltozik, hogy az már alapjaiban változtatja meg a tekintetemet, az arcomat, akkor elmegyek egy szemhéjplasztikára.

Bevallom őszintén, nem sürgettem az időt, mert úgy voltam vele, szeretem azt az arcot, ami visszatekint rám a tükörből. Elfogadtam az idővel járó változásokat, azt, hogy már nem egy húszévesé a bőröm, azt, hogy az izmok tónusa változik.

Tudjátok, szívesen próbálom ki a kozmetikai újdonságokat, rendszeresen járok arckezelésre, masszázsra, így alapjaiban nem vagyok elégedetlen. Csak egy valamivel nem tudtam mit kezdeni, az a felső szemhéjam megereszkedése volt.

plasztikai sebészeti központ

Volt egy elképzelés a fejemben, hogy ez biztos nagy változás lesz, de nem sürgettem ezt a történetet mindaddig, amíg Fodor-Kassai Mónika barátnőm alá nem vetette magát ennek a műtétnek. A végeredmény szenzációs lett, az eredményeiről ő is beszámolt a blogján. Ekkor lettem biztos abban, hogy ez nekem KELL! Így, csupa nagybetűvel.

szemhéjplasztika

A legjobb meggyőző erő a jó példa, a jól sikerült műtét, és Mónika megszépült szeme alapján tudtam, hogy Dr. Boros László kezei alatt jó helyen leszek. Mert ebben van a lényeg: bizalom nélkül nem mertem volna belevágni. Azonban látva Boros doktor munkáját, azt a magabiztosságot és szakértelmet, ami őt jellemzi, rá mertem bízni magamat.

Szeretném megosztani veletek a folyamat minden lépését, mert fontosnak érzem, hogy tudjátok mi vár rátok, ha ebbe belevágtok. A végeredmény nagyon látványos lesz, de az út is kell hozzá, amin végig kell menni.

Konzultáció

Első alkalommal egy szombati napon találkoztam a doktor úrral, amikor alaposan átbeszéltük a műtét folyamatát, megvizsgálta az arcomat, a szemhéjam állapotát, és azt is megmutatta, várhatóan mire számíthatok majd a műtétet követően. Egy eszközzel szemléltette, milyen is lenne a szemem, ha nem lógna annyira a szemhéj, és már akkor látható volt a változás. Akkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy van itt bőven mit szabni… Végül kitűztük a műtét időpontját. Egy hét állt a rendelkezésemre, hogy lélekben felkészüljek rá.

szemhéjplasztika konzultáció

A műtét napja

Gyakorlatilag semmilyen komolyabb előkészületet nem igényelt a műtét, reggel csupán megmostam az arcomat, és krémezés és smink nélkül megjelentem a 2. kerületi rendelőben.

Első lépésként a doktor úr megjelölte azt a területét a szemhéjamnak, amit el kell távolítani, majd a műtőasztalon kényelmesen elhelyezkedtem, és bele is kezdtünk. A szemkörnyék érzéstelenítését azonnal ható lidokain injekciókkal végezte. Az első apró tűszúrás még érezhető volt, a többi viszont egyáltalán nem, hiszen ennek pont ez a lényege: gyorsan és hatékonyan dolgozhat, így a teljes műtét többnyire 60-90 perc alatt lezajlik.

Próbáltam elképzelni, milyen lesz, ha lesz egy „luk” a szemhéjamon, de még a konzultáció során megbeszéltük, hogy a bőr egy vékony rétegét távolítja el, így valójában nem keletkezik lyuk, es ha akarnám, sem látnék ki.

Nagyon fontosnak érzem, hogy a lelketekre kössem, hogy ha bármilyen kérdés felmerül bennetek, azt kérdezzétek meg! Nincs rossz, sem kellemetlen kérdés, hiszen a biztonság érzését az adja, ha nincsenek bennetek kétségek, sem félelmek. Én is így tettem, rengeteg kérdéssel bombáztam Boros doktort, aki mindenre megnyugtató választ adott.

rpt

Talán éppen ezért nem estem akkor sem kétségbe, amikor kiderült, hogy az átlagnál jobban vérzik a bemetszés helye, és emiatt hosszabb ideig tart majd a beavatkozás. Megnyugtató volt az a tudat, hogy 30 év sebészi múlt van mögötte, megszámlálhatatlan műtéttel, így az én esetem is rutinnak számított. A varrás szinte már csak pillanatoknak hatott, amit követően néhány ragasztó csík került a friss sebre, majd elégedetten konstatáltuk, hogy bár hosszabb lett a műtét, azonban az eredmény így is tökéletes.

Otthoni feladatok

Innen az út hazáig egy taxiban telt, mert ezzel a friss sebbel nem akartam autót vezetni, hiszen nagyon érzékeny voltam mindenre. Ráadásul nagyon körültekintően kellett eljárnom, hogy a bevérzést elkerüljem. Az első néhány napban nem szabad sem hajolni, sem emelni, nem szabad a hátra feküdni, mint ahogy a tüsszentés is kerülendő. Nem érheti az arcomat víz, így a hajmosást is extra körültekintéssel végeztem.

Az első éjszakát ülve feküdtem végig (kanapén, párnák között ez viszonylag könnyen megoldható), és fajdalomcsillapítóra is alig volt szükségem. Viszont látni remekül láttam, így megajándékoztam magamat néhány nap szabadsággal, amit szinte csak tévénézéssel és pihenéssel töltöttem.

napok

Telnek a napok

Másnapra jól látható lett, hogy műtötték a szemem, mert a szem környéke bevérzett, és kicsit bedagadt. Viszont nem fájt,  nem is éreztem kellemetlennek sem a varratot, sem azt, hogy ennyire nagy karikák lettek a szemem körül. Inkább csúnya volt, de mivel otthon voltam végig, ezért ez nem zavart senkit. Napszemüveggel amúgy nagyon klasszul lehet mindezt álcázni, a 4. napon már így mentem az utcára – némi korrektor alkalmazása után. Típus kérdése is, hogy kinek mennyire vérzik be a szemkörnyéke, ezért, hogy legyen viszonyítási alapotok, igyekeztem minden nap dokumentálni a változást, így ti is láthatjátok, hogy 2 hét elteltével tökéletesen elmúlt minden nyoma a műtétnek.

received_1055612251628465

A varratszedés

Azt gondolom, ezt a kérdést bőven túlaggódtam, mert valójában cirka 10 másodperc volt az egész, és a vágás helye egy nagyon vékony csík lett, amit csak az látott, aki egészen közel állt hozzám. Csodálatos végeredményt kaptam, jól láthatóan éveket fiatalodtam csupán annak köszönhetően, hogy egy kb. 5 forintos méretű bőrtől megszabadultam.

Innentől az életem nagyon megváltozott, sokkal nagyobb önbizalmat kaptam, csodásan tudom sminkelni a szemem, nyitott, szép tekintetem lett. A teljes gyógyulás 2 hónapig tartott, mostanra a varrat helye egyáltalán nem látszik, szépen kisimult, szinte észre sem lehet venni.

nevetős

Remélem a képek Benneteket is meggyőztek, bátran várjatok bele,  mert ezzel  még további 15 évig tudjátok a fiatalságot fülön csípni.

További információ: https://www.facebook.com/SzemhejplasztikaMindenkinek/

https://szemhejplasztika-mindenkinek.hu/

Kapcsolódó bejegyzések