Szépülj természetesen és biztonságosan!

2020 szeptember 7.
Szépülj természetesen és biztonságosan! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bár a szépség relatív fogalom, mégis, minden nő és férfi azt a harmonikus szépséget keresi, ami bár korszakonként változó, ám összességében az ideált testesíti meg. Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Angelina Jolie egytől egyig példák voltak, szépségüket azóta is igyekszünk megfejteni, olykor lemásolni.

Ahogy az idő múlik, az arc állapota is megváltozik. Megjelennek a mélyebb ráncok, a pigmentfoltok, a bőr általános állapota romlik. Az arc mély zsírszövetei, illetve az arc csontállománya is változáson megy keresztül, aminek következtében fokozódik a kontúrvesztés. Már nem elegendőek a krémek, az ügyes kezű kozmetikusok, hiszen a külsőleg bevitt hatóanyagok, a kozmetikai kezelések csak időlegesen képesek változást eszközölni az arcbőr állapotán, és rövid idő után ugyanott tartunk: egy fáradt, olykor fakó, megereszkedett arc köszön vissza a tükörből. Az esztétika bőrgyógyászat itt lép a képbe: képes olyan eszközöket és megoldásokat a páciens elé tárni, amelyek természetes hatás mellett az arcot fiatalossá teszik.

rpt

Az esztétikai kezelések kapcsán nagyon sok tévhit, félelem van az emberekben, melyek legtöbbször sok évvel ezelőtti, elrontott plasztikai beavatkozások miatt alakultak ki. Azóta számtalan új módszer látott napvilágot, és a ma praktizáló orvosok, bőrgyógyászok sokkal tapasztaltabban, körültekintőbben nyúlnak egy archoz, egy pácienshez. Elmondhatjuk, ma már nem az a cél, hogy eltüntessék a ráncokat, hanem az, hogy egy olyan kellemes, fiatalos megjelenést valósítsanak meg, ami szinte láthatatlan. Összességében egy olyan hatást hoznak létre, ami a környezetben és vendégben is egy kipihent, üde, fiatalosabb megjelenést kelt.

Juvederm_ChicAndCharm

Ahogy Dr. Kriston Renáta, a Skinethic Aesthetic Clinic bőrgyógyász-kozmetológusa megfogalmazta: „A holisztikus orvoslás jegyében mind a klasszikus, mind az esztétikai bőrgyógyászat területén a természetességre, a külső-belső harmónia megteremtésére, a megelőzésre és az egészség védelmére törekszünk munkánk során. A minőség iránti maximális elkötelezettségünk jegyében orvos-esztétikai kezeléseink összeállításánál arra törekszünk, hogy páciensünk számára a leggyakrabban előforduló klasszikus bőrgyógyászati, esztétikai problémák kezelésére komplex, egyénre szabott megoldásokat tudjunk javasolni, mely módszerek hatékonyak, tartósak, klinikai tapasztalatokkal rendelkezünk róluk és hosszú távon is biztonságosnak bizonyulnak.”

Az én életembe is elérkezett az az időszak, amikor elgondolkodom azon, hogyan tudok fiatalosabban kinézni, miként lehetne a néhány évvel ezelőtti kinézetemet „reprodukálni”. Azt már megtapasztaltam, hiába a számtalan kozmetikai kezelés, azok csak a bőr minőségét, állapotát tudják javítani. A hiányzó kollagént, az elgyengült arcizmot, a keskenyedő ajkakat nem tudják pótolni, és az eredeti állapotot sem képesek visszaállítani.

IMG_20200724_145220

Ahhoz, hogy a legjobb kezelést válasszam, mindenekelőtt informálódnom kellett. Az egész folyamatnak a legfontosabb pontja, amely képessé tesz minket a félelmek eloszlatására. Ha ismerjük a lehetőségeket, ha részletesen utána olvasunk annak, milyen kezelések léteznek, melyik orvos mely területen alkot kimagaslóan, akkor jobban átlátjuk, mi is történik egy esztétikai központban.

IMG_20200724_145433

A kezdeti félelmek leküzdésében a páciens-orvos kapcsolat elsődleges. Csak akkor valósulhat meg a legjobb eredmény, ha tökéletes a bizalom, ha az igények és a lehetőségek találkoznak. Fontos, hogy olyan orvoshoz menjünk, aki kellő tapasztalattal és tudással rendelkezik munkája elvégzéséhez. Nézzünk utána annak is, hogy mi a fő profilja, rendszeres továbbképzi-e magát? A szükséges információk összegyűjtéséhez nyújt nagy segítséget az első találkozás alkalmával lezajló konzultáció, ami az állapotfelmérésen keresztül egy teljes kezelési tervet állít fel számunkra. Ha minden kérdésünkre választ kapunk, ha tudjuk, hogy pontosan és részletekbe menően átbeszéltük a lehetőségeket, akkor abban is biztosak lehetünk, hogy képesek leszünk dönteni.

IMG_20200724_150135

Érdemes megismerni azt is, milyen termékekkel dolgozik az adott orvos. Az Allergan orvostechnikai eszköznek számító Juvéderm hialuronsavas töltőanyagai a páciens igényeket alapul véve lett kifejlesztve, más és más cél érdekében kerülnek alkalmazásra. A négyféle, hialuronsav-tartalmú termékek a finom ráncok kezelésére, a mérsékelt rácok töltésére vagy revitalizálására, az arc volumenének pótlására, illetve a bőrminőség javítására alkalmasak.

Juvéderm ChicAndCharm 2

A Juvéderm töltőanyagok úgynevezett keresztkötött hialuronsavat tartalmaznak. Miért jó ez? Mert extrém vízmegkötő képességgel rendelkeznek, nem vízoldékonyak, kiválóan alkalmasak a volumenpótlásra, biokompatibilisek, vagyis jó a szöveti beépülésük. A jó hialuronsav töltőanyag könnyen injektálható, nem vándorol el, kevés fájdalmat okoz, a kezelést követően természetes és hosszantartó hatást biztosít.


Tudtad?

A hialuronsav egy, a testünkben természetes formában megtalálható cukorféle, amely megköti a vízmolekulákat, így fenntartja a bőr nedvességszintjét. A kötőszövetben, így a bőrben is megtalálható. Valójában a testünkben lévő hialuronsav mintegy fele a bőrben található.

Életkorunk előrehaladtával a bőrünk egyre lassabban regenerálódik és egyre kevesebb hialuronsavat, kollagént és elasztint termel, a bőr elvékonyodik és ráncok, gyűrődések jelennek meg rajta. A hidratáló krémek hatása rövid ideig tart. A hialuronsavas töltőanyagok azonban a bőr mélyebb rétegeibe juttatják be a nedvességet.

A hialuronsav a bőrben lévő nedvességgel elegyedve kisimítja a finom vonalakat és ráncokat, teltebbé teszi, javítja vagy kontúrosabbá teszi az arcvonásokat.


A konzultáció során érdemes megismerni, hogy milyen töltőanyagokkal dolgozik az orvos, vagy már eleve úgy választani klinikát, orvost, hogy tudjuk, Juvéderm töltőanyagot is kérhetünk tőle. Ha így teszünk, választási lehetőségünk lesz abban is, milyen erősségű, milyen intenzitású töltőanyaggal dolgozzon a vágyott cél elérésének érdekében.

Még több információt itt találsz: www.juvederm.hu

A bejegyzés az Allergan Hungary Kft. támogatásával készült.

Kapcsolódó bejegyzések