Hallottál már a Blue Light technológiáról?

2019 április 23.
Hallottál már a Blue Light technológiáról? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mindig van új a nap alatt, mindig van mit tanulni magunkról, a szervezetünkről, a minket körülvevő világról. Azt gondolom, hogy a 21. század egyik nagy előnye a megannyi újdonság mellett, hogy a kutatásoknak köszönhetően egyre többet megtudhatunk mindarról, ami körbevesz minket.

A szépségápolás iránt fogékony nőként kifejezetten érdekelnek az iparág újításai, így nagy örömmel fogadtam a Skeyndor meghívását, hiszen a spanyol márka – bár itthon még csak ismerkedünk a nevével, külföldön óriási ismertségre és elismerésre tett szert – élén jár a kutatásban, a fejlesztésben. Egy családi márkáról van szó, mely mögött hatalmas tudás áll, köszönhetően a magasan kvalifikált kutatóknak és az élenjáró fejlesztéseknek.

dav

A több mint 50 éves múltra visszatekintő cég kiemelkedő sikereket ért el az anti-age kezelések téren, számos megoldást nyújt a bőr fiatalosságának megőrzésére akár otthoni használatra készített termékein keresztül, akár szalon kezeléseik révén.

A számos termék közül elsőként egy olyan fényvédőkkel gazdagított nappali krémet hoztam nektek, amely Blue Light fényvédelemmel is rendelkezik. Ugyan hallhattunk már erről egy-két termék kapcsán, de még mindig elég ismeretlen területe ez a bőrvédelemnek, így szerettem volna alaposabban körüljárni, mit is tud ez a krém.

Kék fénynek (blue light) nevezzük a 380 és 500 nm közötti tartományban levő nagy energiájú látható fényt (HEV – High Energy Visible Light). A kék fény alapvetően hasznos a szervezet számára, hiszen fokozza az éberséget, javítja a memóriát, a fényterápiában is jelentős, hiszen kifejezetten a depresszió  kezelésében nagyon hatékony.

A problémát az okozza, hogy a technikai eszközökkel felturbózott életünkben sokkal több elektronikai készülék van jelen, mint az számunkra “egészséges” lenne. A készülékek által kibocsátott kék fény negatívan hat szervezetünkre. A digitális eszközök kék fényének folyamatosan kitett szemünk például károsodhat, a szemben lévő fényreceptorok, fényérzékeny sejtek pusztulását okozhatja. De éppen így bőrünkre is hatással van, kedvezőtlen módon befolyásolja annak működését.

Skeyndor Blue Light

Egyfelől a nagy mennyiségű esti kék fény hatással van a bőr természetes éjszakai regenerálódó folyamatára, ezáltal a bőr idő előtti öregedését okozhatja. Mivel az esti órákban kapott kék fény dózis a melatonin kiválasztását is gátolja, ami befolyásolja az alvás minőségét, ez közvetetten az egész szervezetünkre, és a bőrünkre is hatással lehet.

Ahhoz, hogy megóvjuk magunkat és bőrünket is a nagy dózisú kék fénytől, elsőként érdemes laptopunk, monitorunk illetve telefonunk képernyőjét átállítani Night Shift üzemmódba, ezzel is csökkentve a káros kék fény sugárzást.

A másik megoldás egy olyan fényvédő krém használata, amely képes megóvni bőrünk állapotát a káros sugárzásoktól. Mivel UVA es UVB fényvédőkkel rendelkező krémeket már használunk, így érdemes olyat keresnünk ahol ezek kiegészülnek a Blue Light technológiával.

A Skeyndor komplex, Blue Light fényvédőfaktorokkal bővített fényfédő krémje óv az UVA, UVB káros sugaraitól, a látható fények káros hatásától, ahogy a kék fény ártalmas hatásától is. A fényvédő fizikai és kémiai fényvédőket egyaránt tartalmaz.

És amit a krém használatakor tapasztaltam:

Annak ellenére, hogy magas fényvédő faktorral rendelkezik (50+) a krém állaga könnyed. Enyhén barackos, bézses árnyalata van, de ez a szín nem hagy nyomot a bőrön. Felvitelkor könnyen el tudtam oszlatni a bőrön, szépen, egyenletesen tudtam elkenni. Meghatározó a kellemes illata, klasszikus márkás női arcápoló krém illata van, ami nekem nagyon tetszett. Sokkal inkább egy nappali krém hatását kelti, mintsem egy napozóét, ezt igazolja, hogy pillanatok alatt felszívódott, nem hagyott ragacsos érzetet maga után. A bőröm sima, puha lett, kellemes élményt jelentett. Akár önállóan, akár a szokásos nappali krémem után is szívesen viselném, tudva, hogy ezzel minden védelmet megadtam a bőrömnek, amit a fényvédelem terén lehetett.

Kapcsolódó bejegyzések