Annabelle Minerals – lenyűgöző ásványi sminkek

2019 április 25.
Annabelle Minerals – lenyűgöző ásványi sminkek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tudatosságot hirdetem, akár divattal kapcsolatos kérdések miatt keresnek meg a vendégeim, akár, ha a szépségápolás kerül szóba. Ennek kapcsán bukkantam rá egy izgalmas smink márkára, az Annabelle Minerals termékeire.

Szerencsére ma már lehetőségünk van arra, hogy elmélyedjünk bőrünk működésének folyamataiban, olvashassunk tudományos anyagokat, felismerhessük azt, hogy mindaz, amit megeszünk, megiszunk, hatással van szervezetünk működésére, és éppen így, amit a bőrünkre teszünk, hosszútávon befolyásolja bőrünk állapotát, minőséget.

Ha mindezt tudjuk, akkor érdemes egy kicsit tudatosabban kutakodni, milyen szépészeti készítmények azok, amelyek előnyünket szolgáljak, vagy épp, melyek azok a sminkszerek, amelyek nem okoznak gondot érzékeny bőrünknek.

Sokszor ódzkodunk  a natúr termékek használatától, mert az a sztereotípia él bennünk, hogy nem jó minőségűek, nem tartósak, vagy túl nagy macera azok használata. Talán olyan érzésünk van velük kapcsolatosan, hogy kompromisszumot kell hoznunk, ha a natúr, a természetes mellett döntünk. Lehet, hogy régen ez így volt, ma már viszont olyan naggyá nőtt az iparág, hogy csak a jók maradnak talpon, akik képesek a magas minőség képviseletére, folyamatos teljesítésére.

Annabelle Minerals a természetesség kedvelőinek

Egyben képesek arra is, hogy szezonról szezonra megújuljanak, és új termékekkel rukkoljanak elő. Ebbe a sorba állt be a lengyel Annabelle Minerals, aki 100%-ban természetes termékeket készít. Parabénektől, szilikonoktól, tartósítószerektől, illatanyagoktól és ásványolaj származékoktól mentes készítményeik mindenféle bőrre alkalmazhatóak. A cég kínálatában egyaránt megtalálunk ásványi alapozókat, pirosítókat, korrektorokat, mint ahogy szemhéjpúdereket is.

Kíváncsi voltam, milyenek a termékek, így teszteltem két szemhéjpúdert, egy pirosítót, és egy púdert, hogy a saját bőrömön tapasztalhassam meg, milyen érzetet adnak.

Szemhéjpúderek természetesen

A szemhéjpúderek közül az Americano és Frappé színeket választottam, amelyek egymáshoz is jól passzolnak. A szemhéjpúderek 3 grammos kiszerelésben érkeznek, csavaros tetejű, belül lukacsos szűrőlappal vannak ellátva, amelyen keresztül rövid rázogatás után a por alapú szemhéjpúder az adagoló felszínére jön. Ezután egy megfelelő ecsettel érdemes apránként felvinni primerre vagy alapozóra, hogy kellően beleragadjon a festék. Én az ecsetet megnedvesítettem, így a választott színeim élénkebbé váltak.

Annabelle Minerals

A kiszerelés kényelmes megoldást szolgál, számomra egy kicsit koszoló hatást keltett, mert a sminkeléshez kiszórt por (amelyet vagy becsukva fejre fordítva, vagy alulról ütögetve varázsoltam elő) nem fogyott el teljesen, viszont a doboz peremén megült, így amikor becsuktam, kiszóródott egy része.

Mindezek ellenére előnyük, hogy 17 féle árnyalat kapható, melyek között az általam választott pasztellszínek mellett intenzívebb, látványosabb árnyalatok is elérhetőek. A színeket egymásra is építhetjük, ahogy satírozásra is alkalmasak.  Az ismerkedést segíti, hogy mini szetteket is vásárolhatunk, pont azért, hogy megtudjuk, mely színek, árnyalatok tetszenek nekünk, illetve, melyek azok a termékek, amelyek tökéletesen illeszkednek bőrünkhöz.

 Bársonyos alapozó

Alapvető elvárásom egy jó por állagú alapozótól, hogy szépen és egyenletesen fedjen, ne adjon nehéz érzetet az arcbőrömnek, leginkább olyan legyen, mint egy csók, amely éppen csak érinti a bőrömet. Az Annebelle Minerals púdere ezeket a kritériumokat minden szinten teljesítette.

dav

A választott Natural Medium árnyalat egy kellemes közép árnyalat, nem túl sárgás, nem túl barnás. Az alapozót kétféleképpen is lehet használni. Az egyik módszer, hogy száraz púderként viszem fel a bőrre, ilyenkor egy szépen fedő púderre hasonlít. Ha viszont éppencsak nedves ecsettel, vagyis az előre kiszórt port a nedves ecsettel elkeverem, akkor egy finom krémes alapozó jön létre, amit az ecsettel pontosan el tudtam osztani az arcomon. Nagyon hamar megszárad, és alaposan fed, nem szükséges kétszer átmennem rajta.

Felvitel után nagyon kellemes érzetet ad, nem pereg le a bőrről, sőt, ha végig simítom az arcomat, akkor sem hagy nyomot rajta. A kíváncsiság kedvéért egy fehér textilt is az arcomhoz nyomtam, de így sem hagyott nyomot.

Annabelle Minerals

Az alapozó másik nagy előnye, hogy fényes hatású mika, fényes hatású cink-oxid, 15-ös védőfaktorú UVA/UVB védelmet biztosító titán-dioxid és a színt adó vas-oxid és ultramarinkék együttese biztonságos és időtálló sminket ad.

Rengeteg árnyalat kapható, ebben az esetben is érdemes egy kicsit kísérletezni, vagyis van lehetőség arra, hogy mini teszterek segítségével válasszuk ki a bőrünknek megfelelőt. Érdemes a színekre egyesével rákattintani, és elolvasni a leírást, mert ott segítséget kapunk a választáshoz: az ajánlások segítenek a bőr tónusához igazítani az árnyalatokat. Abban a tekintetben is van választási lehetőségünk, hogy éppen fényesebb vagy matt arcbőrt szeretnénk, vagy a célunk az alapos fedés. Három kategóriában összesen 66 változat érhető el.

Barackos ragyogás

A sminkem zárásaként egy pirosítót választottam. A Sunrise barackos árnyalata már önmagában is nagyon tetszett, de az alapozóra felhelyezve még szebb hatást keltett. Nyolc árnyalat érhető el, ezek között vannak pinkesebb és bronzosabb árnyalatok is. Itt is igaz, mint minden termék kategóriánál, hogy egymásra felvitt rétegekkel növelhető a szín intenzitása. A tökéletes hatás érdekében érdemes ferdén vágott pirosító ecsettel dolgozni. A púderekben 15 faktoros UVA és UVB védelmet biztosító titán-dioxid van, így a fényvédelem érdekében is sokat tehetünk arcunkért.

Annabelle Minerals

Kapcsolódó bejegyzések