A Kaviár Művészete – 30 éves a Skin Caviar kollekció

2017-ben a svájci luxus bőrápolási márka, a La Prairie ikonikus Skin Caviar Kollekciójának 30. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból a La Prairie kortárs művészek egy kiválasztott csoportjával működött együtt, hogy egy művészeti kiállítás – „A Kaviár Művészete” – keretében minden lehetséges oldalról bemutassa a kaviárt.

A párizsi kiállítás, melyet a feltörekvő kortárs művészeknek szenteltek a Royal Palais közelében található 500 négyzetméteres művészeti galériában, a Galerie Triple V-ban került megrendezésre.

A kiállítást négy nemzetközi városban mutatják be: Párizs után New Yorkban, Hongkongban, majd végül Sanghajban lesz látható. A látogatóknak minden egyes helyszínen lehetősége nyílik megtapasztalni öt innovatív művészeti alkotáson keresztül a kaviár rejtélyét, hatékonyságát és szépségét. “Nagyon izgatottak vagyunk hisz ez az első ilyen jellegű együttműködés, melyről azt gondoljuk, hogy tökéletesen megtestesíti a La Prairie bensőséges kapcsolatát a művészet világával”– mondta Greg Prodromides, a La Prairie Group marketing igazgatója. “Az értékes kaviár bőrápolókban való felhasználásával a La Prairie folyamatosan feltöri a luxus bőrápolás kódját épp úgy, ahogy ezek a tehetséges művészek a képzelet határait feszegetik. Ahogy minden egyes művük egy merész vízióval kezdődik, pontosan így van ez minden egyes La Prairie termék megalkotásakor is.“- tette hozzá.

La Prairie_Visual_Chic&Charm

A Skin Caviar 30. évfordulóját ünneplő öt művészeti alkotás – beleértve Coudamy az Art Baselen leleplezett „élő sejtjeit” is – a tömörség koncepcióján keresztül tolmácsolja a La Prairie legutolsó kulcsáttörést jelentő újdonságát, a Skin Caviar Absolute Filler-t. A Skin Caviar Collection legújabb innovációja helyreállítja a bőr tónusát és tömörségét, miközben segít újraformázni az arcot és helyreállítani annak feszes kontúrjait. Egy teltséget adó arcápoló készítmény, művészi installációk által kifejezve.

Négy kiállító és a kaviár

Négy további mű egészíti ki a kiállítást, amelyek a Skin Caviar Kollekciót hivatottak bemutatni, köztük Coudamy második alkotása a Solid Frequencies, amely egy üvegből, elektronikus érzékelőkből, csúcsminőségű hangrendszerrel ellátott fémből és gyantából készült alkotás. A masszív fekete formát apró golyókkal megtöltött üvegcső lyukasztja
át, amelyhez a La Prairie eredeti kaviár termékében, a Skin Caviar Dermo Caviar-ban lévő kaviár gyöngyök adták az inspirációt.

A Bonjour Lab digitális műve, a Moving Pixel a La Prairie Skin Caviar Liquid Lift termékének kivételes lifting hatását szimbolizálja. Az arany gyöngyök halmaza egy sziluettet formáz, mely egy röpke pillanatra megdermedt időben és térben, szembeszegülve a gravitáció és az idő kíméletlen hatásával.

A Cinq Fruits egy fotósorozata a La Prairie időtlen szépség utáni örökös kutatását hivatott megünnepelni olyan képekkel, amelyek az ikonikus Skin Caviar Luxe Cream-et és Luxe Cream Sheer-t jelenítik meg és amelyek kiemelik a márka művészi érzékenységét.

A TremensS audiovizuális installációja egy koromsötét szobában kapott helyet, ahol egy erős lézerfény vágja át a teret saroktól sarokig, hogy elérjen egy súlyos, függőleges monolitot. Ez az egyszerre éteri és technológiai alkotás a La Prairie azon fejlett gőzdesztillációs eljárását utánozza, melynek eredménye a kaviár víz, mely összetevőt a La Prairie legelőször a Skin Caviar Essence-in-Lotion termékének megalkotásakor alkalmazott.

Mind az öt élményt úgy tervezték, hogy az egy magával ragadó utazás legyen a kaviár kényeztető, kifinomult és titokzatos világába.

La Prairie_Visual_Chic&Charm

A kiállítások időpontjai:
 Párizs, július 4.
 New York, szeptember 7-8.
 Hong Kong, szeptember 29 – október 1.
 Shanghai, november 10-12.

Kapcsolódó bejegyzések