Tartós hullámok a Remington PROluxe You Adaptive segítségével

2024 március 15.
Tartós hullámok a Remington PROluxe You Adaptive segítségével bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogyan készíts magadnak tartós, akár szalon minőségű fürtöket? Nos, van egy jó tippem: a Remington PROluxe You Adaptive kúpvasát teszteltem, és nekem bevált! A hullámok gyorsan elkészültek, és sokáig tartósak maradtak, így a csinos frizurámat otthon, magam is el tudtam készíteni.

Még élesen él az emlékezetemben, amikor kislányként lestem édesanyám hajformázási technikáját. A 80-as, 90-es években a bevált módszer a nyílt láng felett melegített sütővas volt, amit bűvészmutatványhoz hasonló kézügyességgel kellett forgatni, hogy elérje a hajszálak számára megfelelő hőmérségletet. Ha eggyel kevesebbszer forgattad, mint kellett volna, a fürtjeid bánták – egyszerűen megégtek.

Szerencsére a technikai újításoknak hála előbb a fésűvel kiegészített, hőlégbefúvásos hajformázó, majd az elektromos hajsütővas köszöntött be a háztartásunkba, de mindegyiknek volt valamilyen hátulütője. Hol a hajszálak tekeredtek fel a kefére kibogózhatatlanul, hol a vas sütötte cakkosra a tincseimet. Nemrég azonban rátaláltam egy olyan készülékre, ami nemcsak gyors, biztonságos, de a hajszálak számára ideális hőmérsékleten készíti el a megálmodott hullámokat.

IMG_7276_edited

Szalonminőségű, tartós fürtök

A Remington PROluxe You Adaptive kúpvas mindenek előtt kényelmes. Az intelligens StyleAdapt™ technológiának köszönhetően megtanulja, beállítja és személyre szabja a hőmérsékletet. Miért olyan jó ez? Mert ha engem kérdeznél, fogalmam sem lenne arról, milyen hőmérsékletet kíván a hajam, mi az a hőfok, ahol a hullámok már létrejönnek, de a hajamat még nem roncsolja.

Remington PROluxe You Adaptive kúpvas egyszerűen megismeri hajam tulajdonságait és hajformázási technikámat, majd ezek alapján személyre szabja a kúpvas hőmérsékletét. Ez biztosítja, hogy formázás közben a haj állandóan elérje az ideális 185 °C-os formázási hőmérsékletet.

IMG_7288_edited

Valójában nem kell semmit sem tennem. Ha kiválasztottam az intelligens funkciót (amiből ráadásul kettő van, az egyik az enyém, a másik azé, akivel megosztom a kúpvas használatát), akkor a felmelegedési időt követően már készíthetem is a hullámokat.

Előnyök amiért megkedveltem

A kúpvasban azt szeretem a legjobban, hogy törésmentesen, egyenletesen lehet a hullámokat belevarázsolni a hajamba. Az eszköz vége nem melegszik fel, így azt nyugodtan megfoghatom, de a csomag része egy fekete kesztyű is, ami megvédi a kezet az esetleges égéstől.

IMG_7285_edited

Ha mégsem szeretnénk az intelligens módot használni, akkor a készüléket manuális üzemmódban 9 hőmérsékletre állíthatjuk be, 130 °C és 210 °C között. Nagyon tetszik, hogy pillanatok alatt felmelegszik a vas, ez nem több 30 mp-nél, és nagyon gyorsan lehül. Az automatikus biztonsági kikapcsolási rendszernek köszönhetően 60 perc működés után kikapcsol – ennek szerintem mindenki nagyon örül, mert nem egyszer fordultam már vissza a sarokról, hogy meggyőződjek arról, valóban kikapcsoltam-e használat után a hajsütőt.

A készülék nagyon korszerű, fejlett gyémántkerámia bevonata 10x több kerámiát tartalmaz és gyémántrészecskékkel van ötvözve az egyenletes hőeloszlás érdekében. Ennek köszönhetően a tapadás is jobb, a hullámok tartósak, a hajam hosszantartóan egészséges marad.

Kapcsolódó bejegyzések