Sütizd át a borongós októbert!

2017 október 13.
Sütizd át a borongós októbert! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szájban szétomló édes süteménynél és a forró, gőzölgő csokoládénál nincs is szívet melengetőbb egy szomorú őszi napon. Nem csoda, hogy a cukrászdák asztalai mellett szinte nem lehet szabad ülőhelyet találni, és a legtöbb délutáni találkozót ilyen kellemes helyre szervezik.

Cukrászda kedvelőknek, és édesség fun-oknak most egy különleges programot ajánlunk: felfedezhetjük Európa ízeit, Budapest három kitűnő cukrászdájában. Az őszi süteménytúra állomásain a “Süti-túra” gyűjtőkártya felmutatásával 10% kedvezménnyel lehet sütizni. Ha valaki teljesíti az összes állomást és felfedezi Európa süteményeit, akkor egy nyereményjátékban is részt vehet, amelyen a Forisola egyedi, ízesített, egzotikus fűszerekkel készített minőségi gyöngyöző borait sorsoljuk ki.

Damniczki Budapest - cukrász manufaktúra_ Damniczki Budapest Cukrász Manufaktúra_

A süteménykóstolás bármely üzletben kezdhető, a kedvezmény érvényesítéséhez és a nyerési esélyek növeléséhez viszont be kell szerezni – a mindhárom üzletben elérhető – gyűjtőkártyát, amely ha betelt, azaz mindhárom cukrászda egyedi pecsétje megtalálható rajta, akkor csak be kell dobni bármelyik üzletbe lévő urnába, s a felfedezést követően várni a sorsolást, amelyet 2017. november 6-án tartanak, és eredményéről a cukrászdák facebook oldalán adnak hírt.

Auguszt Cukrászda 1870_Indiáner Auguszt Cukrászda 1870_Minyon

Az európai cukrász-túra két hétig tart, 2017. október 14-től október 30-ig lehet igényelni a kártyát és a kedvezményt, valamint leadni a betelt gyűjtőkártyákat.

A résztvevő cukrászdák:

Auguszt Cukrászda – a magyar hagyományok

Az Auguszt család 1870 óta meghatározó szerepet játszott a magyar süteménykultúra kialakításában, ma pedig a klasszikus cukrászművészet hagyományainak ápolásában. Auguszt József, az Auguszt Dinasztia negyedik generációjának férfi leszármazottja a mesterségbeli tudás, az Auguszt név mai képviselője, örököse. Feleségével, Auguszt Ibolyával, egy 147 évre és 4 generációra visszanyúló történetet írnak tovább a Fény utcában található cukrászdájukban, amely első helyen áll a dinasztia történetében: a leghosszabb ideje, immár 60 éve ápolja az Auguszt hagyományokat Buda szívében.

Damniczki Cukrászda – a franciás vonal     

A Damniczki név sokaknak ismerősen csenghet. Bár Budapesten még csak egy bő éve nyitott a cég üzlete, a Damniczki cukrász manufaktúra 25 éves székesfehérvári múlttal rendelkezik. A fagylaltjairól híressé vált cukrászdában a megkedvelt ízek a téli hónapokban is a pultban maradnak, sütemények formájában. A francia monodesszertek világában otthonosan mozgó Damniczki Balázs ugyanis a díjnyertes fagylaltokat és a közönség kedvenceket egy-egy önálló édességbe álmodja, amelyekben a francia szaktudás és elegancia ötvöződik a magyar cukrászat legnemesebb hagyományaival.

Wiener Szalon_Sacher

Wiener Szalon – a bécsi hangulat

Bár az Ausztriában és Itáliában tanult Groissböck úrnak négy üzlete is akad Bécsben, mégis a budapesti Corvin sétányon nyílt Wiener Szalon a kedvence. A bécsi cukrászcsalád Budapestre is elhozta a legsikeresebb osztrák ízeket és minőséget egy természetes és bio alapanyagokkal dolgozó kézműves fagylaltozó, valamit egy illatos bécsi kávézó képében, amely egyben kényeztető süteményező, ínyes reggeliző hely is, a nyitott, tágas és napsütötte Corvin sétányon.

Kapcsolódó bejegyzések