Tudj meg mindent a végleges szőrtelenítésről!

2017 október 12.
Tudj meg mindent a végleges szőrtelenítésről! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha már megfogalmazódott egyszer is benned, hogy érdemes-e más módszereket alkalmazni szőrtelenítés témában, mint a borotva, akkor érdemes lesz végigolvasnod a cikket, mert néhány kérdésedre választ is kaphatsz.

Tudtad, hogy már az ókorban is többféle szőrtelenítési módszer ismert volt?  A legkedveltebb talán a cukorpasztával történő szőreltávolítás volt – nem csoda, hogy napjainkban ismét reneszánszát éli ez a módszer. Az átmeneti megoldásuk után csupán néhány éve tűntek fel a végleges megoldásokat kínáló eljárások, nem csoda, ha kicsit tanácstalanok vagyunk még a lehetőségek vonatkozásában. Lássuk részletesen, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

végleges szőrtelenítés_Chic&Charm

Átmeneti megoldások

Az ideiglenes szőreltávolítás, azaz a depiláció történhet vágással, borotválással, csipesz segítségével, gyantázással vagy vegyi úton. A legelterjedtebb ideiglenes módszer a szőrtelenítésre a borotválás, mely egyszerűen levágja a bőr felszíne feletti szálakat. Előnye, hogy  egyszerű, hátránya hogy 2-3 naponta el kell végezni valamint a növekvő szőrszálak szúrnak és látszanak a bőrön. Előfordulhatnak szőrbenövések is, amelyek szőrtüszőgyulladást okozhatnak.
A fizikai szőrtelenítési módok, vagyis a gyantázás, csipeszelés, cukros gyantázás tartósabbak a borotválásnál, mivel a szőrt a bőrfelszínnél mélyebben távolítják el. Ha folyamatosan használjuk ezeket a módszereket a szőrszálak gyengülhetnek, sőt, a szőrtüszők részben elhalhatnak. Előnyük, hogy költséghatékonyak, hátrányuk, hogy fájdalmasak, valamint az alkalmazásukhoz meg kell várni egy bizonyos szőrhosszt. Ezen kívül a gyanta összetétele allergiát okozhat. A vegyi úton történő depiláció szőrtelenítő krémekkel, lúgos alapanyagokkal történik, melyek leoldják a keratint. Előnye, hogy gyors és fájdalommentes, hátránya, hogy nemcsak a szőrszálat, hanem a hám keratinját is kikezdik. Használata allergiát okozhat. Az eredmény csak néhány napig élvezhető.

végleges szőrtelenítés_Chic&Charm

Végleges szőrtelenítés

A végleges szőrtelenítés a bőr mélyén, a szőrtüszőben lévő, szőrnövésért felelős mátrixsejtet a hőenergiává alakuló villanófény segítségével kiiktatja. Két hét múlva a szőrszál kihullik, és többé nem termelődik a helyén újabb. Az eredményes végleges szőrtelenítés kulcsa a helyesen megválasztott hullámhossz, mivel a bőrszín és a szőrszálak színárnyalata, minősége mindenkinél más és más. A korábbi villanófényes kezelések éppen amiatt voltak gyakran eredménytelenek, mivel minden pácienst ugyanazzal a hullámhosszúságú fénnyel kezeltek.

A DPC villanófény abban különbözik a széles körben elterjedt IPL-től, hogy hullámhossza a páciens bőr- és szőrtípusához, pontosan és precízen beállítható, így nem csupán a világos bőrrel és sötét szőrszálakkal rendelkezők esetén lesz sikeres a kezelés. Mivel a szőrszálak a növekedés különböző fázisaiban vannak, több kezelésre lesz szükség, mire minden működő szőrtüszőre sor kerül: általában 6-8 alkalom után véglegesen megszabadulunk a nem kívánt szőrzet 80-90%-ától.

A Royal Clinics orvos-esztétikai központban használt Sharplight Formax készülék 10 év kutatómunka eredménye. Ezzel a készülékkel a kezelő a villanásokat teljes mértékben egyénre szabhatja. Kezelésről kezelésre is módosítják a beállításokat, mivel a szőrszálak időközben vékonyodnak és vesztenek pigmentációjukból. A kezelés során alkalmazott kontakthűtés nyugtató hatású, és növeli a kényelemérzetet. A végleges szőrtelenítés egyetlen hátránya, hogy több anyagi ráfordítást igényel, azonban az olcsó, de évtizedeken át alkalmazott módszerek sem gazdaságosabbak hosszú távon. A kezelés időtartama a kezelt terület nagyságától függ, az ismétlésszámot a szőr színe, erőssége határozza meg.

Kapcsolódó bejegyzések