Egy hónapig csak szoknyában! – A #NoJeansChallenge kihívás

Már az első héten szembesülnöm kellett néhány aggasztó ténnyel a #NOJEANSCHALLENGE kihívásom kapcsán. Hogy milyen lelki hatásai vannak a nőies öltözködésnek, az egy másik cikk témája lesz, most csak a divattal kapcsolatosan felmerülő észrevételeimet gyűjtöttem egy csokorba.

Harisnyából sosem elég!

Az első és legfontosabb, hogy bármi mellett döntsek is, legyen az szoknya vagy ruha, tél lévén harisnyára lesz szükségem. Ráadásul jó minőségűre, ami bírja a strapát, jelen esetben azt, hogy egy hónapon keresztül felváltva néhány társával, hordani fogom őket. A meglévő csipkéseket most talonba helyeztem, és alapvetően olyanokban gondolkodtam, amelyek

  1. nem tapadnak a szoknyához
  2. nem üt át rajta a testszín
  3. teljesen egyszínű fekete
  4. elég magas a derekuk, ergo nem csúsznak le

Ha extrázni szeretném a helyzetet, akkor beszerzek még egypár olyat, ami finoman mintás – például tüllpöttyös, vagy van rajta valamilyen extra díszítés. Mint a Yurkov stílusakadémiától megtudtam, a színes harisnyákat tartogassuk a gyerekeknek, így ezek lekerültek a listámról. Tehát, harisnyabeszerző körútra indulok, hogy mit sikerült begyűjteni, azt később megírom.

#NoJeansChallenge_Chic&Charm

Hogyhogy csak fekete szoknyám van?

A második tény, amivel szembesülnöm kellett, hogy szinte, csak és kizárólag fekete szoknyám van. Ne kérdezzétek, ez hogy történhetett, tényleg emlékszem, hogy vettem anno néhány színeset is, de úgy látszik, azokat menet közben kiselejteztem, és így a feketék maradtak meg. De abból van többféle hosszban, így talán nem leszek gondban.

Ruhám ennél jóval kevesebb van, és ami a szekrényemben lóg, az is inkább elegánsabb darab. Vagyis a laza stílus, amit annyira kedvelek egyelőre várat magára, de majd kitalálom, hogyan oldjam meg ezt a helyzetet. Végtére is, nem lehetek mindig szoknyában!

Mi kerüljön a lábamra?

A harmadik kérdéskör a megfelelő cipő kiválasztása. Hát persze, hogy magassarkú! Ja, nem! Abban nem bírok egésznap állni. Tehát a következőre jutottam. Ha autóval közlekedek, akkor viszek magammal egy belebújós balerinát, amit vezetéskor használni tudok. Ha megérkeztem topánka fel, ha vezetek, topánka le. Ha sokat kell gyalogolnom, akkor balerina velem jön, és ha már nagyon nem bírom, lecserélem (érdemes feketében gondolkodni, mert az mindenhez passzol majd), vagy, ahogy az amerikaiak csinálják, jöhet az elegáns tornacipő és a tűsarkú párosa. Ami viszont tény, hogy őrülten fontos a jól kialakított cipő. A megfelelő talpív, a stabil sarok és a párnázott kidolgozás.

Persze szeretnék bakancsot is viselni. Az első, ami feltűnt, hogy rövidíti a lábat, ezért azt megfelelő szoknyahosszal kell párosítani. Így lesz vagány az összeállítás. Újabb kérdést vet fe a magasszárú csizma, amihez szintén figyelni kell a szoknya hosszára.

#NoJeansChallenge_Chic&Charm

Hogyan lesz teljes az outfit?

Na, és akkor még nem beszéltünk arról, mit viseljek felül. Mivel rengeteg pólóm van, ezért azokból egyet-egyet tudok a szoknyához párosítani. Ha nem akarom nagyon elegánsra venni, akkor egy bőrdzseki mindig fellazítja a komolyra vett szettet. Mivel a pulcsik nálam nem nagyon játszanak, így azt kell kitalálnom, hogy top vagy poló felé mi kerüljön még – a blézert most hanyagolnám, ahogy sem a mellény, sem a pelerin nem jöhet szóba.

Fantasztikus kihívás ez ebből a szempontból is! Nem panaszkodom, hiszen jó divatérzékkel rendelkezem, de biztos, hogy megdolgoztat ez a 30 nap, hiszen egyszerre kell megoldanom a szoknyakérdést úgy, hogy közben önazonos legyek, divatos és változatos.

Olvasd el a 365letszikra oldalán megjelent cikkemet, amiben pontosan leírom, miért kezdtem bele a kihívásba. Ha van kedved, akkor csatlakozz te is a kihíváshoz, és kíváncsian várom az élményeidet, tapasztalataidat! Kövess az Instagramon, ahol mindig beszámolok a #NOJEANSCHALLENGE élményeimről, és megtekintheted az aznapi outfitemet. Ha van kedved, akkor csatlakozz te is, és oszd meg saját fotóidat a #NoJeansChallenge hasteggel!

Kapcsolódó bejegyzések