Mit ér egy pohár víz?

2017 július 26.
Mit ér egy pohár víz? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sokszor már ennyi is elegendő egy élet megmentéséhez, máskor pedig oly nehéz elfogyasztanunk, hiszen egyáltalán nem érezzük szomjasnak magunkat. Éppen ezért vállaltam a BWT vízkihívását, hogy megtudjam, miként érzem magam akkor, ha naponta 2,5 liter vizet kell meginnom.

Nem tartom magamat egy nagy vízivónak, olyannak, aki könnyedén elfogyasztana naponta 10 pohár vizet. Sokkal inkább azok közé tartozom, akik a reggeli tejeskávéjuk után az ebédig nem isznak szinte semmit, és ha a munka heve magával sodor, akkor csak este döbbenek rá, hogy még az egy liter sem jött össze.

Szerettem volna egyfajta rendszert létrehozni az életemben, amiben a megfelelő mennyiséget mindig elfogyasztom, és ebben kitűnő partnerre találtam a BWT-ben, akinek az új magnéziumos kancsóját egyből munkába is fogtam.

BWT vízkihívás

Ez a fajta szűrt és magnéziummal dúsított víz alapvetően más minden eddig megszokottól. Mivel nem szeretem az ásványvizek túlságosan ízes jellegét, ezért legtöbbször az otthoni csapból fogyasztom a napi vízadagomat. Ám meglepetésemre a kancsón átfolyatott víznek teljesen megváltozik az íze, lágyabb és édeskésebb lesz, amitől egyből szerethetőbbé válik.

Azon túl, hogy így a víz sokkal könnyebben fogyasztható, egyfajta rendszert veszettem be: ébredés után egy pohár vízzel indítottam a napot, így nyugodt lehettem a kávéfogyasztásom miatt, hiszen a kávé vízhajtó jellegét valamelyest kompenzálni tudtam.

BWT vizkihivas

Azt is megfigyeltem, hogy sokkal könnyebben csúsznak le az adagok, ha mindig előre teletöltöm a poharamat. Akkor ugyanis már nem felejtem el kitölteni, és a vízzel teli poharat gond nélkül elfogyasztom. Fantasztikus tapasztalat volt arra rájönni, hogy a BWT Mineralizer vízszűrő kancsó pontosan beleillik a hűtőajtó rekeszébe, így a nagy forróságban előre hűtött friss vizem volt, ami nem csak szomjoltónak volt kiváló, de remekül hűsített is.

Persze voltak olyan időszakok is, amikor a sima vizet kevésbé élveztem: ilyenkor egy kis citrom és néhány mentalevél, vagy egy-egy karika zöldalma, uborka kellemesen megízesítette a vizet, és máris nem volt annyira unalmas. Arra is rászoktattam magamat, hogy ha hosszabb útra indulok, vagy ha egész nap a városban rohangálok, akkor magammal vigyem a vizes palackomat, így mindig kéznél lehet a frissítőm.

vízkihívás

Ezekkel az apró praktikákkal elérhető vált számomra a rendszeres vízfogyasztás, aminek előnye is lett: a mindig viszkető bőröm hidratálttá vált, és így kevesebbszer kellett krémeznem a lábamat, a karomat. Örülök, hogy belevágtam ebbe a 30 napos kihívásba, ajánlom nektek is, hogy vezessétek rá magatokat a rendszeres és megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra, ami minden tekintetben csak előnyünkre válik. Ha ehhez ti is egy BWT Mineralizer vízszűrő kancsót használnátok, akkor itt tudjátok megvásárolni.

Az oldalamon találtok néhány nagyon klassz smoothie receptet is, amelyeket BWT vízzel elkészítve még finomabbak lettek.

Kapcsolódó bejegyzések