Mesés színek a Beu Jewelry ékszer kínálatában

2020 november 25.
Mesés színek a Beu Jewelry ékszer kínálatában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy fiatal ékszerkészítőt szeretnék bemutatni nektek. Horváth Beáta, a Bea Jewelry megálmodója kisgyermekes édesanyaként határozott elképzelésekkel tervez vidám ékszereket. Célja, hogy képesek legyünk kilépni a konfortzónánkból és merjünk színpompás ékszereket választani hétköznapra, vagy akár az alkalmi pillanatokra is.

Ha röviden jellemezned kellene az ékszereidet, hogyan írnád le, milyenek? Színes, finom, könnyű, feltűnő, nőies ékszerek.

Mit gondolsz, kik azok, akik szívesen viselik ezeket az ékszereket? A tudatos, változni és változtatni akaró, merész hölgyeknek, hisz számtalan élénk, vibráló szín van a palettámon, ami igen is oda vonzza a tekintetet. Személyes találkozók, vásárok alkalmával többször tapasztaltam már, hogy elsőre nem mernek élénk színű ékszert választani és viselni. Tudom, hogy nehéz kilépni a komfortzónából, és biztonságot adnak a fekete, fehér, sötét kék, ezüst, szürke színek, de ha egyszer például a citromsárgától ragyog az illető arca, akkor igenis azt érdemes választani, mert az fog segíteni szebbnek, sugárzóbbnak, magabiztosabbnak lenni!

Beu Jewelry

Ezek szerint te is az évszaktípus alapján segíted a vásárlóidat a döntéshozatalban! Igen, Bajkó-Varga Melinda szín- és stílustanácsadónak köszönhetem, hogy a négy évszaktípus szerint is kategorizálva vannak a készleten lévő színek, így aki már tisztában van a színtípusával és tudatosan dönt a ruhatárával kapcsolatban, könnyedén választ ékszert magának.

Milyen különleges technikával készülnek? Maga a technika végtelenül egyszerű, bár roppant türelemigényes. Egy speciális műanyag szalagot vonok be cérnával és ezt alakítom a kívánt formára. Inkább az alapanyag a kulcs, nem a technika.

Beu Jewelry

Hogyan jött az ötlet, hogy ékszereket készíts? Kislányként is imádtam a kiegészítőket. Táska, öv, ékszerek. Szívesen varrtam magamnak hajgumikat, kitűzőket és nem utolsó sorban számos sajátgyártmányú ékszerrel gazdagítottam a ruhatáram. A középiskolai évek alatt valahogy háttérbe szorult a kreatívkodás, majd 25 éves koromban bukkant fel újra – egy közúti baleset nyomán – és azóta elkísér. A kezdetekben az ékszerek mellett széles termékkínálattal rendelkeztem: készítettem textil borítású határidőnaplókat, füzeteket, filc díszeket, textil bábokat, figurákat. Idővel rá kellett jöjjek, hogy ez így sok, és nem tudok ennyi fele figyelni, így maradt a számomra legkedvesebb, az ékszerkészítés. Ezt is csiszolgatnom kellett, mert többféle technika és alapanyag volt jellemző rám, végül hosszas mérlegelés után döntöttem a mostani vonal mellett, minden más technikával és alapanyaggal készült ékszert levettem a kínálatról.

Beu Jewelry

Hogyan képezted magad? Temérdek könyvem van, amiből különböző technikákat tanultam egyéb technikák és ékszerkészítés terén is. Jártam Kalácska Zsanettnél workshopon és privát órákon, mert szeretnék tovább lépni, és egy még különlegesebb, magasabb szintű ékszercsaláddal kirukkolni jövőre.

Neked mit ad, hogy ilyen szépségeket készíthetsz? Örömet! Szeretek gyönyörködni az általam szépnek ítélt dolgokban, pláne akkor, ha az saját készítésű. Órákat, van, hogy napokat gyönyörködöm egy-egy újonnan elkészült ékszerben. Akkor is, ha már sokadszorra készítem ugyanazt a fazont, ugyan abban a színben. Megszépülnek a cérnák és a színek, miután ékszer született belőlük! Teljesen máshogy hat egy szín feltekerve gombolyagban, és más, mikor testet ölt egy ékszerben.

Beu Jewelry

Milyen terveid vannak a karácsonyi időszakra? Rengeteg meglepetéssel készülök! Remek ajánlatokkal és sok újdonsággal várom az ünnepeket. November 27.-vel kezdünk és egészen december 24-ig tart a karácsonyi meglepetés áradat! A sort egy szülinapi meglepetéscsomaggal kezdjük, majd bemutatkozik az első kollekcióm is.

Hogyan szakítasz időt az ékszerekre? Kisgyermekes anyukaként kevesebb időt és energiát tudok az ékszerekbe fektetni, mint amennyit valójában szeretnék. Többnyire este, éjjel dolgozom, amikor már alszik a család és csend van. Jelenleg itthon készülnek az ékszerek, a nappali egy sarkában, de szeretnék egy műhelyt és egy bemutatótermet, ahol szárnyalhat a kreativitásom, és ahol nyugodtan tudok majd dolgozni.

Beu Jewelry

Hogyan látod, mennyire könnyű vagy nehéz boldogulni a mostani helyzetben? Helyzettől függetlenül azt gondolom, hogy ha valaki valamit nagyon akar, és tesz is érte, tud boldogulni.

Honnan inspirálódsz, és miből merítesz ihletet? Több ékszerem született már a véletlen folytán. Egyik például a Titok névre hallgató fülbevaló, ami úgy öltött alakot, hogy épp egy hibás anyaggal játszottam, tekergettem, csomózgattam, miközben azon gondolkodtam, milyen forma szülessen az előttem heverő alapanyag kupacból. Aztán egyszer csak kezemben volt egy kész fülbevaló.

Beu Jewelry

Ékszereim egy része első körben saját részre készült, egy-egy ruhámhoz vagy különleges alkalomra. Ezen felül kapok egyedi kéréseket is, amik aztán új ötleteket szülnek. Szívesen gyönyörködök természet fotókban is. Mesés szín és formavilágot szül a természet! Kollekcióim egy részét szeretném a jövőben is a természet szépségeiből ihlettetni.

Kapcsolódó bejegyzések