Itt a Daalarna legújabb 2021 tavasz-nyári kollekciója

A FOLK kollekció elsöprő sikere után egy újabb, a magyar kultúra jellegzetességeit előtérbe helyező kollekciót álmodott meg Benes Anita. A rapszódia mint műfaj jellemzője az érzelmek, gondolatok szenvedélyes hullámzása, a kifejezés szabadsága. A romantika korában fejlesztették tökélyre, a zenében talán a legismertebb alkotás Liszt Ferenc magyar rapszódiái, amely Benes Anitát is erőteljesen inspirálta az új RHAPSODY kollekció megalkotásakor.

„Könnyű volt azonosulni a témával, hiszen divattervezőként is hasonló szélsőségeket élek meg a munkám során, különösen akkor, amikor valami újat hozok létre. Ez a lelkiállapot a szenvedélyes hangulattal, érzelmi viharokkal, belső vívódásokkal valószínűleg az esküvőjükre készőlő menyasszonyok számára is ismerős lehet. A RHAPSODY kollekció is ezekből a szélsőségekből táplálkozik az alapanyaghasználatban és a díszítésekben, de a fazonok változatosságában is.”

Daalarna

Az új kollekcióban a letisztultság és a természetesség váltakozik a túldíszítettséggel és a túlzásokkal: az egyszerű szabásvonalakat például időnként puffolás, ráncolás és hímzés töri meg. A fehér ingblúzokat és lepedővásznakat a paraszti kultúra jellegzetes ruhadarabjaiként szokták emlegetni. Ez adja a lookbook fotók alaphangulatát is a kiteregetett ruhákkal, míg a kampányfotókon a magyar hagyományokkal szintén szorosan összefonódó állat, egy fekete és egy fehér ló szimbolizálja az ellentéteket.

Daalarna

A RHAPSODY kollekció másik jellegzetessége a szőrös és tollas anyagok használata, amelyek a magyar népviselet ikonikus öltözéke, a suba interpretációjaként értelmezhetők.

Daalarna

Daalarna

Daalarna

Kapcsolódó bejegyzések