A Eger szívében pihentem, a Hotel Eger&Park-ban

2018 szeptember 12.
A Eger szívében pihentem, a Hotel Eger&Park-ban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ezen a nyáron szinte hazajártam Egerbe. Úgy hozta az élet, hogy havi rendszerességgel tértem vissza ebben a bájos, kulturális és természeti látnivalókban gazdag városba. Legutóbbi utazásom során egy olyan szállodára esett a választásom, amely a város szívében fogadja a vendégeket.

Az Eger Park Hotel szálloda impozáns épületegyüttese az Egri Dómtól néhány perces sétára fekszik, és érkezésünkkor egy hatalmas menyasszonyi ruha állta az utamat a bejáratánál – esküvő lesz a hétvégén.

20180827_130254

Ez egyből két gondolatot indított el bennem: egyfelől tökéletes helyszín lesz a násznépnek, hiszen nem csak a konferenciaterem biztosít teret a népes vendégseregnek, de egyben a szállodai szolgáltatások – közte a wellness élmények – is lehetőséget ad arra, hogy a bulizást egyből egy méregtelenítő szauna szeánsszal egybekötött, pihenős wellness-szel lehessen megspékelni. A másik gondolatom az volt, hogy akkor mi biztosan nem alszunk majd az ünnepi zenétől és a jó hangulatú mulatozásról, ám legnagyobb örömömre, semmilyen zaj nem hallatszott fel a szobánkba, pedig egy emeleten voltunk.

20180827_094301

Tény, hogy a szálloda hatalmas. Alapvetően is két jól megkülönböztethető részből áll, hiszen az egyik része, a Hotel Eger, egy modern épület, konferenciateremmel, wellness térrel, medencékkel, és modern berendezésű szobákkal. Ugyanakkor közvetlen mellette, egy folyosó rendszerrel összekötve áll mellette az egykori Palota Hotel, ma Park Hotel, amelynek klasszicista stílusa, eleganciája teljesen elbűvölt. Itt található többek között az étterem is, ahol a reggeliket és a vacsorákat költöttük el.

20180826_100129

20180826_100743

Be kell vallanom, nagyon szívesen üldögéltem az elegáns kialakítású Bordó Terembe, és hallgattam a pincérek anekdotákkal színezett élménybeszámolóját a hely jelentőségéről. Szerencsére az épület és a termek megőrizték egykor bájukat, így hűen visszaadják azt a főuri eleganciát, ami a világháborúig jellemezte a szállodát. Nagy élmény ma is a Fehér Teremben reggelizni, ahová besüt a nap, és fénnyel tölti meg a teljesen fehér szobát. Mint megtudtam, előszeretettel szerveznek ide esküvői vacsorát, fogadást, hiszen szépsége mindent meghitebbé tesz.

20180825_194823

Az étteremből kilépve egy Téli kert fogadott, ahol szintén kellemes hangulatban költhettük el a vacsoránkat. Szerencsére még szép nyárvégi idő fogadott minket, így nagy élvezettel üldögéltem a Gesztenyés Teraszon, ahol egy hatalmas, a teret teljesen átívelő ernyő óvott meg minket az ősz érkezését jelző lehulló levelektől. A teraszról nyílik egy kapu, amelyen a város legszebb kertjébe, az Érsekkertbe enged átjárást – a szállóvendégek számára ingyenesen.

20180827_094458

A szobánk a Hotel Eger épületszárnyban volt található, amely teljes nyugalmat biztosított ebben a pár napban. A szálloda 2017-ben egy felújításon esett át, így egy letisztult, elegáns, minden kényelmet biztosító szoba fogadott minket. A szoba légkondicionálásának köszönhetően a nyárvégi meleg elviselhető lett, és ahogy minden szoba, a miénk is erkéllyel rendelkezett, így az estéken a madárcsicsergést hallgatva pihenhettünk. A Junior Lakosztály előnye, hogy két légterű, így a hálószobában és a nappaliban is tölthetjük az időnket, akár együtt, akár külön-külön tévézve – lévén 2 készülék tartozik a lakosztályhoz.

Napközben a várost jártuk, így kifejezetten jól esett, hogy délután a wellness szolgáltatásait vehettem igénybe. Az úszómedencével és élménymedence kialakított részhez egy nyitható tetővel rendelkező, új építésű élmény medence is kapcsolódik. Míg egyik a meghittem fürdőzésnek ad teret, addig a másik részben a kisgyermekes családok élvezhetik a fürdőzés megannyi örömét, hiszen itt kapott helyet az a tündéri gyermekmedence is, ahol elefánt, teknős fogadja a kicsiket.

20180827_094603

A wellness élményhez hozzátartozik a szaunázás is, finn szaunával, bioszaunával és gőzfürdővel, sőt, egy oxigénnel dúsított sószoba is vár minket, ha egy kiadós, frissítő pihenésre vágyunk. A napozás szerelmeseinek külső napozóterasz áll a rendelkezésére, míg a sportolóknak jó szívvel ajánlom a kültéren működtetett fitness parkot.

20180827_094505

Mivel nagyon szeretem a masszázsokat, szívesen próbálok ki újabb és újabb masszázs típusokat. A Hotel Eger Park kínálatából egy Trópusi masszázst választottam, amely egy ananászos masszázskrémre épülő kényeztető masszázst jelent. A krém illata nem volt túl tolakodó, könnyen felszívódott, egy kellemes, relaxáló jellegű kezelésben volt részem.

20180826_101124

A szállodában töltött napok nagyon kellemesen teltek. A Hotel Eger színvonalas szolgáltatásainak, finom ételkínálatának köszönhetően egy jól pozícionált városi szállodának számít, ahol mindig szívesen várják a vendéget – legyen az turista, vagy egy rendezvény vendége. Kényelmes, nagy szobáiban jól esik a pihenés, míg kiszolgáló egységei – mint az étterem, a szivarszoba, a bár – rendszerint zenés programokkal teszik élvezetessé az esti órákat.

Kapcsolódó bejegyzések