Budapesten Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee

2017 június 14.
Budapesten Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Június 13-15. között a világ 100 országából érkeznek résztvevők, a program-kínálatban versenyek, inspiráló szimpóziumok, szemináriumok, oktatóműhelyek és természetesen kapcsolatépítési lehetőségek.

Az idei kiemelt vendég: Mexikó, a világ egyik legnagyobb kávégyártója, közel félmillió kistermelőnek és családjának a kávé jelenti a megélhetést. A kávé ugyanakkor az ország legnagyobb hasznot termelő exportcikke. Több kóstolón lehet majd ismerkedni az egyedi mexikói ízekkel.

World of Coffee verseny

A Hungexpon megrendezett eseményen a világ legismertebb pörkölőüzemei, kávé-technológiai vállalatai és szakértői vesznek részt, illetve a szakkiállításon bonyolítják le a World of Coffee Events (WCE) világversenyt is, ahol 5 kategóriában mérik össze kávékészítő tudásukat a baristák legjobbjai. A kávéipar legfontosabb eseményének szponzora és házigazdája a BWT water+more, így a vállalat jóvoltából minden résztvevő a legmagasabb minőségű vízből készítheti el forró italkülönlegességeit.

World of Coffee BWT water+more stand

Az alábbi versenyek zajlanak a rendezvény ideje alatt:

World Brewers’ Cup – a versenyzők világszerte nemzeti szinten versenyeztek, hogy hazájukat képviselhessék ezen a megmérettetésen, amely a filteres kávé kézzel történő főzésének művészetét hangsúlyozza, miközben népszerűsíti a kézi kávéfőzést és a kiváló szolgáltatást.

World Latte Art Championship – a kávéközösség legművészibb idei versenyére minden eddiginél többen jelentkeztek.  A baristákat a vizuális jellemzők, a kreativitás, az azonos minták, valamint a mintákban és a összteljesítményben jelentkező kontrasztok alapján ítélik meg.

World of Coffee

World Coffee in Good Spirits – a hagyományos ír kávétól az egyedi koktélkombinációkig, ez a verseny az innovatív italrecepteket és a keverőképességet népszerűsíti egy olyan környezetben, ahol a kávé és az alkohol tökéletesen illenek egymáshoz.

World Cup Tasters Championship – itt azt a professzionális kávékóstolót díjazzák, aki képes a leggyorsabban és a legpontosabban megkülönböztetni a világ kávéspecialitásainak egyedi ízeit.

The World Cezve/Ibrik Championship – ez a világbajnokság bemutatja a Cezve vagy Ibrik, a kávékészítés egyik legősibb formáját, ahol a versenyzőket arra ösztönzik, hogy a saját stílusukat, kultúrájukat is építsék be a teljesítményükbe. Ez a verseny különbözik minden más világbajnokságtól, mert évszázados hagyományokat tesz próbára oly módon, hogy alkalmassá tegye őket a modern kávézási szokásokra.

World of Coffee World of Coffee Caféfrei stand World of Coffee astoria stand World of Coffee Loveceramics stand World of Coffee The Bird & The Fox World of Coffee Sumatras World of Coffee World of Coffee World of Coffee World of Coffee World of Coffee Caffé Vergnano

Kapcsolódó bejegyzések