Kóstolj bele a világban! Itt a Nespresso World Explorations

2021 február 17.
Kóstolj bele a világban! Itt a Nespresso World Explorations bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem kell lemondanunk az új kultúrák felfedezésének öröméről akkor sem, ha éppen nem tudunk elutazni. A Nespresso World Explorations kávékollekciója elhozza otthonunkba a távoli nagyvárosok ízeit és aromáit olyan kávékkal, amelyekhez Fokváros, Tokió, Stockholm és Bécs hangulata adott ihletet. A népszerű Lungo termékcsaládra épülő sorozatot két új, Sanghaj és Buenos Aires inspirációjával megalkotott kávé egészíti ki.

A World Explorations kollekció egy ízekben gazdag utazásra hívja az ínyenceket; az út állomásai közt ugyanúgy megtalálható az intenzív Cape Town Envivo Lungo és Stockholm Fortissio Lungo, mint a kiegyensúlyozottabb Vienna Linizio Lungo és Tokyo Vivalto Lungo, illetve két új, lágyabb blend, a Shanghai Lungo és a Buenos Aires Lungo, amelyek ízprofilja kifejezetten a híres ázsiai és dél-amerikai nagyvárosok karakterét tükrözi.

Nesspresso_World Explorations

A Nespresso World Explorations kollekciója a világ legnagyszerűbb metropoliszainak hangulatát, ízeit és aromáit idézi fel, fejet hajtva a legszebb kávés tradíciók előtt. Jó példa erre a bécsi kávéházi kultúra, ahol a kávét kora reggel és késő este ugyanolyan ráérősen kortyolgatják a vendégek, vagy éppen az Argentínában szokásos késő délutáni Merienda kávészünet, amikor édes és sós harapnivalókat is felszolgálnak.

Íme a World Explorations kávékollekció

Shanghai Lungo

A World Explorations Shanghai Lungo Kína újonnan kialakult, modern kávé-fellegvárába repít minket, a kenyai, kínai és indonéz Arabica keverék kivételesen világos pörkölése révén bepillantást engedve a lendületesen formálódó ázsiai kávékultúrába. A gyümölcsös ízvilág és az elegáns savasság kifejezetten jól érvényesül a hosszúkávéban – és ezzel pontosan úgy élvezhetjük a kávét, ahogy a helybeliek is isszák.

SHANGHAI_Nesspresso_World Explorations

Buenos Aires Lungo

Argentína életteli gasztronómiájában nagy hangsúlyt kapnak az édes ízek: a World Explorations Buenos Aires Lungo keverék jellegzetesen gabonás és édes popcornt idéző ízét a finoman pörkölt kolumbiai Arabica és csipetnyi ugandai Robusta adja. Ebben a dél-amerikai városban rajonganak a bőséges adagokban mért kávéért, amihez jócskán adnak tejet és cukrot is.

BUENOS AIRES_Nesspresso_World Explorations

Cape Town Envivo Lungo

Dél-Afrikában nagyon népszerűek az ázsiai kávék, amelyeket a helyi ízlésnek megfelelően dolgoznak fel, ezért a Nespresso indiai Arabica és Robusta szemekből állította össze a World Explorations Cape Town Envivo Lungo blendet. Íme egy intenzív, kifejezetten testes kávé ütősen kesernyés ízzel és fás aromával, amelynek lágy, pörkölt ízeit még jobban előcsalogatja a tej; nem véletlen, hogy a helyiek is így isszák!

CAPETOWN_Nesspresso_World Explorations

Stockholm Fortissio Lungo

Jöhet egy gyors kiruccanás Stockholmba? A World Explorations Stockholm Fortissio Lungo indiai Monsoon Malabar és mosott kolumbiai Arabica szemek intenzív házasítása, amely édeskés és egy cseppnyi keserűséget felvillantó ízvilággal teremti meg a svéd kávék klasszikus aromaprofilját. Ha valaki úgy szeretné fogyasztani ezt a kávét, mint egy született svéd, az egyen hozzá egy finom fahéjas csigát!

Stockholm_Nesspresso_World Explorations

Tokyo Vivalto Lungo

Japánban a gazdagabb ízű, kiegyensúlyozott és elegáns aromavilágú kávékat kedvelik. Pontosan ilyenné formáltuk hát a Tokyo Vivalto Lungo karakterét, etióp és mexikói Arabica fajták házasításával alkotva meg ezt a komplex, virágos aromájú kávét, amit finom savasság tesz még izgalmasabbá. Aki szeretné úgy élvezni hosszúkávéját, mint a japánok, az készítse el feketén, és kóstolgassa ráérősen az aromáit.

TOKYO_Nesspresso_World Explorations

Vienna Linizio Lungo

A bécsi kávéházak számtalan élvezetes receptjét és a bécsi kávé selymességét felidéző Vienna Linizio Lungo édeskés brazil és kolumbiai Arabica szemekből készül, amelyekből szakértőink világos pörköléssel csalogatják elő a malátás, piskótára emlékeztető íz- és illatjegyeket. Az igazán autentikus kávéélményhez érdemes felönteni ezt a hosszúkávét még egy kis forró vízzel, és az élvezet egy szelet süteménnyel lesz igazán tökéletes.

VIENNA_Nesspresso_World Explorations

Kapcsolódó bejegyzések