Bocuse d’Or séfek ha együtt főznek!

November 8-án együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d’Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina. A vacsorajegyekből befolyt összeg a magyar Bocuse d’Or csapat felkészülését támogatja.

A 2019-es Bocuse d’Or döntő előtt egy kis örömfőzésre is sor került Budapesten, a modern magyar gasztronómia főhadiszállásán, a Stand Étterem konyhájában. November 8-án Ádámék mellé 2 norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen valamint Széll Tamás és Szulló Szabina is csatlakozik.

DSC_8755Designfood_Antonio_Photography

A séfek

Johannessen 2009-ben vett részt először részt a Bocuse d’Or versenyen, amit Geir Skeie commisa-aként meg is nyertek. 2012-ben a brüsszeli európai döntőt nyerte meg, 2015-ben pedig első helyen végzett a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban. Odd Ivar Solvond 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból, később pedig ő volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának a coach-a. Széll Tamás Bocuse érdemeit senkinek sem kell bemutatni. A séf a legsikeresebb közép-európai Bocuse d’Or versenyző, első versenyzésekor rögtön a lyoni világversenyig jutott, és végül a tizedik helyet szerezte meg 2013-ban. Négy évvel később pedig hatalmas bravúrral nyerte meg a Budapesten rendezett európai válogatót, majd Lyonban – éppen lecsúszva a dobogóról – megszerezte a negyedik helyet, és a legjobb hústálért járó különdíjat.

Designfood_Antonio_Photography

Támogasd a magyar Bocuse d’Or csapatot!

November 8-a tehát egy olyan alkalom lesz, mely életre szóló gasztronómiai élményt nyújt a vendégeknek. Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy azok, akik részt vesznek az estén, vacsorajegyükkel, mely minimum  100 000 forint, közvetlenül is támogatják a magyar csapat Bocuse d’Or felkészülését, valamint a jövő generációinak fejlődését.

A menüsor

Kreinbacher Prestige Brut Magnum /Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol / Sült zeller consommé, fürj tojás

Kacsamáj, sütőtök,Tokaji / Domaine Huet L’ Echansonne Le Mont, Sec 2014

Csirke, vargánya, csicsóka / Szepsy István, Úrágya Furmint 2015

Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás / Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016

Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó / St. Andrea, Merengő 2009

Alma, mandula, citromverbéna / Demeter Zoltán, Late Harvest 2017

Petit fours, azaz mini édességek

A világszínvonalú eseményen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Érdeklődni és foglalni e-mailben info@bocuse.hu e-mail címen lehet. A vacsora időpontja: 2018. november 8. 19:00, Stand Étterem