Mindennek alapja – a tökéletes fehérnemű

2018 április 18.
Mindennek alapja – a tökéletes fehérnemű bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hiába lehet a legszebb ruha a miénk, hiába költünk vagyonokat a tökéletes megjelenésre, ha a teljes összhang mégsem valósul meg. Ennek oka pedig sok esetben a nem megfelelő fehérnemű kiválasztásában keresendő.

Amikor hölgyekkel beszélgetek arról, hogyan szeretnének kinézni, milyen külsőt kívánnak maguknak, a legtöbbször a divatos ruhákra, mesés fazonokra, csodás színekre kerül a hangsúly. Ám hiába lenne meg mindez, ha az alapok, vagyis a megfelelő fehérnemű kiválasztása elmarad.

A tökéletes melltartó_ChicAndCharm

Talán neveltetésünk hiánya, talán a fast fashion folyton változó bőséges kínálata juttatott el minket oda, hogy a legfontosabbra, a megfelelő melltartó kiválasztására kevés időt szánunk. Pedig kétségtelen, ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön,– hogy egy hosszú nap után ne fájjon a hátunk, nyakunk vagy a vállunk, hogy ne vágjon be egyetlen pánt sem, és ne dudorodjon ki az oldalunk – csak egyetlen esetben lehetséges: ha jó melltartót választunk.

Mitől jó egy melltartó?

Talán azok számára, akik konfekció mérettel rendelkeznek, a méretválasztás kisebb dilemmát jelent, ám az anyag tekintetében nekik is figyelniük kell. A márkajelzés nélküli termékek esetében hiába várnánk el, hogy a szín, az anyag és a méret tekintetében jó minőséget képviseljenek, tartós használatot nyújtsanak, nem fogjuk megkapni. Ám ha szánunk időt és némi pénzt rá, akkor olyan fehérneműre teszünk szert, amely nem csak hosszútávon szolgál ki minket, de ennél többet is ad: szép kinézetet és önbizalmat.

A tökéletes melltartó_ChicAndCharm

A jó melltartó alapvetően teszi helyre önérzetünket. Sokat tud segíteni akkor is, ha kicsi, de akkor is, ha dúsabb keblekkel rendelkezünk. Mit jelent ez? Ha belenézünk a tükörbe, akkor a sziluett, amit látunk, büszkeséggel tölt el minket. Még akkor is, ha több gyermeket szoptattunk, még akkor is, ha megereszkedett, de abban az esetben is, ha nagyobbra vágynánk. A jó melltartó ha kell, hozzátesz, vagy éppen elvesz, oly módon, hogy finoman megformálja, vagy éppen kisebbíti azokat. Ma már ugyanis nem csak push-up , de minimizer melltartók is léteznek.

Hogyan válasszuk ki “a” melltartót?

Amikor a tökéletesre vágyunk, nem alkudhatunk meg. Ehhez viszont próbálnunk kell, és ki kell derítenünk néhány fontos adatot. Mindenek előtt a körméretre lesz szükségünk. Ehhez a melltartót a középső kapocsba kell kapcsolnunk, hiszen ha egy picit nyúlik az anyag, nem lesz túl nagy, vagy ha pár kiló le- vagy felugrik, akkor is tudjuk még szabályozni a méretet. A melltartó körmérete akkor jó, ha az kényelmesen fekszik fel a törzsünkre, nem vág be, oldalt nem buggyannak ki a hurkácskák, de nem is túl nagy, vagyis nem fér be hátra az öklünk.

A tökéletes melltartó_ChicAndCharm

A kosár méret a másik sarkalatos pontja a jó melltartónak. A jó kosár mibenléte egyfelől azt jelenti, hogy szépen befedi a kebleket, és nem bukik ki a kosárból. Nem vág be középen, sem oldalt. Mivel nagyon sok gyártó készít szivacsos melltartót, ezért arra is érdemes figyelnünk, hogy a szivacs eldolgozása milyen. Ha nagyon vastag, és a szélénél nem vékonyították el, akkor sok esetben el fog állni a kebeltől. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy vékony blúzt veszünk, és megnézzük, van-e eltérés a testünk és melltartó között. Megtöri-e a blúz esését? A jó melltartó láthatatlanná válik, valóban olyan, mint a második bőrünk.

Formák, anyagok, lehetőségek

Ma már sokféle melltartó létezik, nézzük meg, mit mire tudunk használni! Talán a legismertebbek a push-up melltartók. Szerencsére a néhány évvel korábban oly divatos, többszörösen is bélelt fehérneműk már nem annyira kedveltek, így egyre kevesebb olyan hölgyet láthatunk, akiknek túl naggyá tenné, vagy túl magasra tornyozná a kebleit a szuper push-up cicifix. Ha szeretnénk megemelni, esetleg picit nagyobbá varázsolni kebleinket, akkor válasszunk olyat, amelynek kivehető szivacsai vannak. Ez abból a szempontból is jó, hogy mi magunk tudjuk eldönteni, milyen dekoltázst szeretnénk – hiszen van az az esemény, ahol ez nagyon szépen mutathat, és előnyt élvez.

A tökéletes melltartó_ChicAndCharm

Ennek az ellentettje a mindenmentes melltartók, amelyek nem csak szivacsot, de még merevítőt sem tartalmaznak. Ezeket a darabokat leginkább azoknak a hölgyeknek tudom javasolni, akik számára a legfontosabb szempont a kényelem. Vagyis az, hogy ne nyomjon, feszélyezzen, hogy minden esetben kellemes viseletet jelentsen. Bár azt gondolhatnánk, hogy a szivacs nélküli variáció egyben azt is jelenti, hogy áttetszővé válik a textil, ám ez nincs így. Aminek nem kell látszódnia, az nem is fog. Bár ez egy viszonylag új vonal, érdemes megpróbálnunk, lehet így találjuk meg életünk melltartóját.

A mai melltartók sok esetben már nem rendelkeznek fém merevítővel. Ennek ellenére mégis tartanak és megemelnek, köszönhetően a speciálisan kidolgozott és megformázott szivacsnak, amely szépen alátámasztja a kebleket. Ezeket a darabokat azoknak is jó szívvel ajánlom, akik érzékenyek a fémre, nehezen viselik el a folyamatos dörzsölést, fájdalmat. Sajnos nem egyszer tapasztaltam már én is, hogy a rossz minőségű melltartók néhány mosást követően elengedték a varrást, és a fém merevítő kibújt a helyéről. Hiába is szeretnénk szépen megvarrni, nem lesz olyan, mint új korában. És igen, egy minőségi darabnál ez nem is fordulhat elő!

A tökéletes melltartó_ChicAndCharm

Korábban már esett szó a minimizer modellekről, ám nézzük meg, mit tudnak ezek a darabok! Itt a lényeg a kebel alakításán van. Vagyis a különleges textil kialakítása lehetővé teszi, hogy összefogja a nagyobb kebleket, így akár kisebb méretet is képes elérni. Mindez úgy teszi, hogy közben szinte el is felejthetjük, hogy melltartót viselünk, annyira komfortos érzetet ad.

A jó melltartót önbizalmat ad

Foglaljuk össze még egyszer mindazt, ami a tökéletes melltartót jellemzi! Ahhoz, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat, hogy szép nőként jelenhessünk meg bárhol és bármikor, legalább egy ilyen melltartóra szükségünk lesz. Olyanra, ami pontosan akkora, amekkora kell nekünk, amely szépen formálja a kebleket, amely megemel és a helyére igazít, akár kicsi, akár dús keblekkel áldott meg minket a Teremtő. Olyat válasszunk, ami kényelmes, nem szorít, nem túl laza, nem áll el, nem vág be sehol sem. A tökéletes melltartó valóban egy láthatatlan második bőr, amely megteszi mindazt a korrekciót, amire vágyunk, és nőies szépséget formál belőlünk. Olyan hölgyet, akinek ereje, kisugárzása és szépsége belülről fakad.

A tökéletes melltartó_ChicAndCharm

Köszönet a szakmai segítségért a Palmers Hungary üzletvezetőjének, Veres Anitának!

Következő alkalommal a testformáló fehérneműkről esik majd szó. Ha kérdésed lenne, írj nekem a csilicsoki@gmail.com mail címre. 

Ha pedig nem csak külsőleg, de belsőleg is megújulásra vágynál, esetleg kifejezetten jót tenne egy párkapcsolati ráncfelszedés, akkor jó szívvel ajánlom a Titkos Tanácsok Nőknek tanfolyamait, ahol nem csak arra kapsz választ, hogy miként változtathatod meg életedet, párkapcsolatodat, de arra is rálátásod lesz, miként gondolkodnak a férfiak. Megtudhatod, mit látnak bennünk, és arra is fény derül, hogyan tudjuk előnnyé kovácsolni tudásunkat, női kommunikációnkat egy párkapcsolatban. 

Fotók: Pixabay, Palmers, Kovács Nóra

Kapcsolódó bejegyzések