A gondoskodó kezek és a természetes kozmetikumok titka

Már jó ideje szívesen és szeretettel veszem kezembe a kézműves kozmetikumokat, mert hiszek abban, hogy a legszelídebb beavatkozással tesszük a legjobbat a bőrünkkel. Örömmel ismertem meg a Zelka Szappanmanufaktúrát és tulajdonosát, Budaházy Tündét.

Budaházy Tünde a Zelka tulajdonosa

A szelíd ápolás mellett természetesen fontos, hogy a termékek kiváló minőségűek legyenek, megbízható forrásból származó alapanyagokból készüljenek és bármennyire is natúr termékekről legyen szó, kényeztessenek is. Ezek figyelembevételével a Zelka minden tekintetben megállja a helyét: értékes természetes alapanyagokból és összetevőkből állnak, úgymint hidegen sajtolt növényi olajokból, növényi vajakból, kiváló és erős gyógyhatással rendelkező aromavizekből, valamint növényi kivonatokból, vitaminokból. A növények és természetes összetevők rendkívül gazdagok olyan hatóanyagokban, melyek kimondottan jótékonyan hatnak a bőrre, illetve a különböző bőrproblémákra. Ezek a természetes kozmetikumok nem tartalmaznak parabéneket, mesterséges tartósítószereket, szintetikus illatanyagokat, színezékeket, GMO-t, azaz génmódosított összetevőket és PEG-eket és származékait (pl. polietilénglükolt) melyek a bőrt áteresztővé és egyben sérülékennyé is teszik a káros anyagokkal szemben.

Zelka szappan készül

Fontosnak tartom azt is, hogy egy márka köthető legyen egy archoz, egy személyhez, az ő filozófiájához, a világról alkotott elképzelése pedig legyen szimpatikus, hiszen csak így lehet egy termékcsaládot elfogadni, és hinni abban, hogy készítője „tudja”, mire képesek termékei. A Zelka nevében is hordozza ezt a személyes vonalat, hiszen a mozaikszó a tulajdonos 5 lányának nevének kezdőbetűiből tevődik össze, és a manufaktúrás eljárás során a kozmetikumokat gondos kezek készítik a régi korok tudása és a modern technika nyújtotta lehetőségek segítségével.

Zelka Shea vajas ránctalanító krém ligetszépe olajjal

Miután alaposabban megismertem a termékeket, lett néhány kedvencem, amit szívesen bemutatok nektek. Az egyik a Zelka Shea vajas ránctalanító krém ligetszépe olajjal. Nagyon szerethető, mert válogatott növényi hatóanyagokat tartalmaz, melyek segítik a bőrt puhává és simává varázsolni. Shea vajjal és szőlőmagolajjal táplálja az arcbőrt, és megújítja annak felszínét, E-vitamin tartalma pedig segít a szabadgyökök megkötésében.

Zelka Egri Szépasszony szappan

Szeretem a natúr szappanokat is, de mióta olyan nagy a kínálat a piacon, inkább a különlegesebb darabok mellett döntök. Nagyon megtetszett a Zelka Egri Szépasszony szappanja, ami a benne található fehérbor frissítő hatása mellett kíméletes és ápoló növényi olajakban is gazdag. Ez a szappan aromaterápiás hatással is bír: virágos-citrusos illóolajak édes és üde illattal ajándékoznak meg, amitől jókedvre derülök még a legszürkébb téli hajnalon is. Fontos, hogy egy szappan ne szárítsa a bőrt. Ebben az esetben az olívaolaj, kókuszolaj és napraforgó olaj kényezteti és teszi puhává a bőrt.

Ha ti is szeretnétek jobban megismerni a Zelka termékeket, böngésszetek az oldalon.

Kapcsolódó bejegyzések