Világ jó kávékoktélok a Nespresso-tól

2021 február 20.
Világ jó kávékoktélok a Nespresso-tól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Imádom a kávé különlegességeket, a különféleképpen megbolondított kávé specialitásokat. A Nespresso a két új Nespresso World Explorations kávé kapcsán néhány igen izgalmas recepttel lepett meg, amiből néhányat biztosan el fogok én is készíteni.

Buenos Aires Milky Way – Tejes-karamellás kávérecept, ami rabul ejti a szívet

Hozzávalók: 1 kapszula Nespresso World Explorations Buenos Aires Lungo (110 ml), 20 g Dulce de Leche. 220 ml 1,5%-os tej

Elkészítés: Önts 220 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe. Zárd le a fedelet, válaszd ki a készüléken “Cafe au Lait” receptet. Önts 20 g Dulce de Leche krémet egy pohárba. Készíts el 110 ml World Explorations Buenos Aires Lungo kávét a pohárba, majd öntsd rá a forró tejet és tejhabot.

WorldExploration_BuenosAiresMilkyWay

Jammy Cape Town – Az ízek robbanása képzeletben Afrika legdélibb pontjára repít

Hozzávalók: 1 kapszula Nespresso World Explorations Cape Town Envivo Lungo (110 ml). 20 g sárgabaracklekvár, tejszínhab, őrölt gyömbér

Elkészítés: Tegyél 20 g baracklekvárt egy csészébe. Főzz rá 110 ml World Explorations Cape Town Envivo Lungo kávét. Adj a tejszínhabhoz egy csipetnyi őrölt gyömbért, és koronázd meg vele a kávé tetejét.

WorldExploration_JammyCapeTown

Tokyo Citrus Chiller – Könnyed felfrissülés, ahogy Tokióban szeretik

Hozzávalók: 1 kapszula Nespresso World Explorations Tokyo Vivalto Lungo (110 ml), 150 g  (5 db nagyméretű) jégkocka, uborkaszelet, yuzu (japáncitrom) héj, cukor (opcionális)

Elkészítés: Tegyél két 30 grammos jégkockát és két yuzu-héjat a Nespresso Barista receptkészítő készülékbe. Önts rájuk 110 ml World Explorations Tokyo Vivalto Lungo kávét. Opcionálisan adj hozzá cukrot. Válaszd ki a készüléken az “Iced Nitro” receptet. Tegyél három darab 30 grammos jégkockát és egy nagyméretű, friss uborkaszeletet egy nagy pohárba, majd öntsd rá a hideg kávét. Díszítsd az italt yuzu-héjjal vagy friss uborkaszelettel.

WorldExploration_TokyoCitrusChiller

Shanghai’s Coffee Meets Tea – A zöld tea és a kávé kellemes párosítása

Hozzávalók: 1 kapszula Nespresso World Explorations Shanghai Lungo (110 ml), 1 filter kínai zöld tea, 150 ml 1,5%-os tej, őrölt gyömbér

Elkészítés: Önts 150 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe. Válaszd ki a készüléken “Latte Macchiato” receptet. Tegyél egy kínai zöldtea-filtert egy nagy üvegpohárba, és főzz rá 110 ml World Explorations Shanghai Lungo kávét. Hagyd ázni 1 percig, majd vedd ki a teafiltert. Adj hozzá egy csipetnyi őrölt gyömbért. Önts rá forró tejet, majd keverd fel alaposan.

WorldExploration_ShangaiCoffeeMeetsTea

Stockholm Spice – Fűszerezd meg kávészüneted ezzel a feketekávé-recepttel!

Hozzávalók: 1 kapszula Nespresso World Explorations Stockholm Fortissio Lungo (110 ml), 1 szerecsendió, őrölt fahéj, friss szegfűszeg

Elkészítés: Szórj egy csészébe egy kis őrölt fahéjat, friss szerecsendiót és 1 szegfűszeget. Opcionálisan adj hozzá egy kevés cukrot. Készíts a csészébe 110 ml World Explorations Stockholm Fortissio Lungo kávét. Tipp: a fűszereket egy papír teafilterbe is beleteheted.

WorldExploration_StockholmSpice

 Tokyo Matcha Latte – Japánban a hozzávalók és ízek arányának kiegyensúlyozása igazi művészet

Hozzávalók: 1 kapszula Nespresso World Explorations Tokyo Vivalto Lungo (110 ml), 150 ml 1,5%-os tej, méz, pirított szezámmag, matcha teapor

Elkészítés: Önts 150 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe. Adj hozzá ½ teáskanál macha-port. Válaszd ki a készüléken “Latte Macchiato” receptet. Tegyél 15 g mézet egy nagy pohárba, és főzz rá 110 ml World Explorations Tokyo Vivalto Lungo kávét. Öntsd fel az italt a matchás forró tejjel, és díszítsd a tetejét pirított szezámmaggal.

WorldExploration_ShangaiCoffeeMeetsTea

Vienna Cream Crown – Bécs hangulata ölt testet ebben a krémes kávédesszertben

Hozzávalók: 1 kapszula Nespresso World Explorations Vienna Linizio Lungo (110 ml), tejszínhab, málnalekvár, csokoládé öntet

Elkészítés: Önts 250 ml habtejszínt egy 250 ml-es habszifonba, majd tekerj bele egy patront, és rázd fel erősen. Tegyél 20 g málnalekvárt egy nagy pohárba. Főzz rá 110 ml World Explorations Vienna Linizio Lungo kávét. Nyomd a kávé tetejére a tejszínhabot, és díszítsd egy kevés csokoládé öntettel.

WorldExploration_ViennaCreamCrown

Kapcsolódó bejegyzések