Így legyél egészséges és boldog!

2017 november 27.
Így legyél egészséges és boldog! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ugye te is találkoztál már azzal a helyzettel, amikor szerettél volna egészségesen étkezni, diétázni, de közben nem érezted jól magadat? Mit tegyél, hogy egészséges lehess, és közben boldog is? Hoztam néhány jó tanácsot, amelyek betartásával egy fokkal közelebb kerülhetsz a kiegyensúlyozott és boldog élethez!

Igy legyel egyeszseges es boldog_Orbit_Chic&Charm

Ismered a tested?

Ahhoz, hogy a tested számára a legjobbat biztosíthasd, pontosan tudnod kell, hogy milyen állapotban van. Ehhez szükségesek a rendszeres orvosi vizsgálatok, legalább évente, félévente egy nagyrutin vizsgálat, hiszen ebből pontosan kiderül, hogy miben szenved hiányt a szervezeted. Az is nagyon fontos, hogy figyelj a tested jelzéseidre. Ha nem esik valami jó, akkor ne erőltesd. Bármikor abba lehet hagyni egy diétát, vagy étrendet lehet váltani. Te tudod a legjobban, mi esik jól, figyelj nagyon erre!

Igy legyel egyeszseges es boldog_Orbit_Chic&Charm

A mérték az érték!

Nem megvonnod kell magadtól ételeket, hanem mértéket tartani. A szervezetednek mindenféle táplálékra szüksége van, csak az a kérdés, milyen mennyiségben. Sokat segíthet ebben az, ha nyitott vagy új ízek, új konyhák ételeinek megkóstolására. Ilyenkor nem csak arra derülhet fény, hogy a thai ételek alacsony kalóriatartalommal bírnak, de az is lehet, hogy megszereted ezeket az ételeket.

Igy legyel egyeszseges es boldog_Orbit_Chic&Charm

Határozd meg a céljaidat!

Könnyebb az eredményeket elérni akkor, ha pontos célokat tűzöl ki magad elé. Nem lehetetlen elvárásokat kell felállítanod, hanem olyanokat, amelyek reálisak. Jobb kisebb lépésekben haladni, mert így minden egyes eredményt sikerként könyvelhetsz el, amelyek pozitívan érintenek, és újabb lendületet adnak a következő megmérettetéshez!

Igy legyel egyeszseges es boldog_Orbit_Chic&Charm

Legyen társad a kihívásban!

Mindig javaslom, hogy bármilyen célt is tűzöl ki magad elé, vonj be barátokat, ismerősöket. Nem csak azért, mert közösen folytathatjátok a kihívásotokat, hanem mert egymás segítségére lehettek. Megbeszélhetitek a nehézségeket, erőt meríthettek egymás sikereiből, és ha csüggedni kezdenél, akkor hidd el, a többiek segíteni fognak! Keress apró örömöket, amelyek apró boldogság bonbonokként felvidítanak. Néha egy kis édes bűnbeesés sem árthat, főképp, ha utána egy cukormentes rágógumit is bekapsz, ami nem csak friss leheletet, egészséges fogakat, de magabiztos mosolyt is ad.

Kapcsolódó bejegyzések