Tökéletes szőrtelenítés otthon, wax termékekkel

2021 augusztus 2.
Tökéletes szőrtelenítés otthon, wax termékekkel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Talán a nyár teszi, de egyre jobban ügyelek arra, hogy a szőrtelenítés tökéletes és naprakész legyen. Ehhez viszont arra van szükségem, hogy mindig kéznél legyen a megfelelő termék, amivel puha és sima bőrfelületeket lehet elérni. Az otthoniszortelenites.hu oldalán rátaláltam az olasz gyártmányú wax-szokra, így ma már fájdalommentesen tudom megoldani ezt a feladatot.

Szerintem nincs olyan lányos család, ahol ne lenne általános kérdés, hogy mikortól, mivel és hogyan oldjuk meg a szőrtelenítést. A rengeteg otthon használatos lehetőség szinte mindegyiket hagy maga után kivetnivalót, az egyiktől személy szerint viszketni kezdek, a másik olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amit nem szívesen viszek fel a bőrömre – szóval nem létezett tökéletes megoldás. Eddig.

Italwax otthoni szortelenites1

Most ugyanis rátaláltam a waxra, ami merőben más, mint a gyanta. Ha csak az anyagát nézzük, akkor a kötési idő után is rugalmas marad, így elkerülhető, hogy a szőrszálak eltöredezzenek, és bőrt sem tépi, sebesíti ki. Jól tapad, így az egészen vékony, puha szálakat is tökéletesen eltávolítja, nem hagy ragacsos érzetet maga után. Könnyű vele dolgozni, ezt igazolom is, és az otthoni készülek illetve a mikroba helyezhető wax használata is nagyon egyszerű. Nem kell hozzá más, mint némi rutin és otthoni körülmények között tökéletes minőségű szőrtelenítést végezhetünk mi magunk is.

Italwax otthoni szortelenites

Ahhoz, hogy a tökéletes eredmény elérjük, érdemes néhány lépést elvégezni előtte.

Radírozz!

Ha tehetjük, rendszeresen, akár hetente végezzünk bőrradírozást, ehhez az otthoniszortelenites.hu kínálatában kiváló testradírokat találunk. A Miraveda Citrus bőrradírt teszteltem is, a benne található ásványi sók és a cukor finoman radírozzák a bőrt, ezzel eltávolítva az elhalt hámsejteket. A készítmény citrusolaj, napraforgó olaj, jojoba és shea vaj tartalmának köszönhetően táplálja és hidratálja a bőrt.

Miraveda bőrradir

Végezz előápolást!

A Glowax Előápoló tökéletesen megtisztítja a bőrt, és előkészíti a szőrszálakat és a bőrt a waxoláshoz. Erre azért van szükség, mert sokkal nagyobb hatékonysággal tudunk így dolgozni, illetve az előkészített bőr esetében csökkenteni tudjuk a szőrbenövés lehetőségét is.

Waxolj!

Készítsd elő a waxot a leírásnak megfelelően. A felmelegített wax-szal könnyű dolgozni, de első alkalommal még teszteljük magunkat, a bőrünket, az ügyességünket. Egy kis odafigyeléssel hamar beletanulunk, és egy nagyon kényelmes és precíz megoldás lesz a kezünkben.

Solo wax

Ügyeljünk arra, hogy a felmelegített wax ne legyen túl forró, érdemes kis területen ezt leellenőrizni. Ha mégis melegebb lenne a megfelelő hőmérsékletnél, akkor a spatula segítségével, kavargatással hamar lehűl a wax. Kis területeket waxoljunk, várjunk 5-10 másodpercet, majd, ha már nem ragad a készítmény, egy határozott mozdulattal rántsuk le. Segítségképpen feszítsük meg a bőrt, így könnyebben elválik a wax a bőrtől.

ig poszt4

Ne feledkezz meg az utóápolásról!

Vesd be a Glowax utóápolót, ami megnyugtatja és táplálja bőrt, a mindennapos bőrápoláshoz pedig a Miraveda Citrus Lotion vált be, ami könnyen és gyorsan felszívódó hatásának, továbbá a benne található tápláló napraforgó-, jojoba- és shea olajnak köszönhetően a bőröm puha és hidratált lett.

IMG_20210720_160102_edited_edited

Miraveda lotion

Bár az én bőrömre nem jellemző a szőrbenövés, tudom, hogy sokak küszködnek ezzel a problémával. Az otthoniszortelenites.hu webshopjában találtam rá az Ingrown Hairs Therapy krémre és testápolóra, amik a bennük található hatóanyagok mellett E-vitamint és teafaolajat is tartalmaznak, ezzel megakadályozva azt, hogy bőrpír vagy gyulladás alakuljon ki.

italwax szőrbenövés elleni krém

Teszteltem!

Elsőként a Solo fehércsokoládé film wax-ot vetettem próba alá. A csomagban egy 250 ml űrtartalmú tégelyben wax és 2 spatula található. A wax felmelegítése roppant egyszerű, csupán a mikróba kell behelyezni néhány percre, majd a felolvadt waxot átkavarva már használhatjuk is. A krémszerű wax kinézetre tényleg olyan, mint az olvadt fehércsoki, azonban még véletlenül se keverjük össze. A wax csakis a bőrre kerülhet, és csak akkor, ha nem túl forró!

Solo film wax

Ezt érdemes egy kis területen letesztelni, majd ezután következik a szőrtelenítés. Az olvadt waxot könnyű volt felhelyeznem a bőrömre, és tényleg, csupán néhány másodpercre volt szükség ahhoz, hogy megszilárduljon, és könnyedén le tudjam húzni a bőrről. Nem tépte a bőrömet, nem okozott fájdalmat, könnyű volt vele dolgozni. Egy-két próba után arra is ráéreztem, milyen mennyiségét érdemes felvinni egyszerre, majd szisztematikusan végighaladtam vele a lábszáramon.

A Glowax szőrtelenítő szett az arc szőrtelenítéséhez ideális. A dobozban minden megtalálható az otthoni szőrtelenítéshez: egy elektromos melegítő készüléket, 2 zacskó filmwax granulátumot, hintőport, előápoló gélt, utóápoló krémet, spatulákat, illetve tisztító törlőkendőket találunk.

Italwax arc szőrtelenítés

A használata nagyon egyszerű: a granulátomot a kivehető alumínium tégelybe öntöttem, majd félóra elteltével a megolvadt waxot átkevertem és egy csodásan csillogó folyékony anyagot kaptam. Kétféle méretű spatula is lapult a dobozban, a kisebbel a szemöldök igazítását, a vastagabbal az arc szőrzetét lehet ügyesen eltávolítani. Itt is érdemes kéztesztet végezni használat előtt, egyfelől a hőmérséklet ellenőrzésére, másfelől az irritáció kizárására. A végeredmény egy gyors és praktikus megoldást lett, amit könnyű beilleszteni a mindennapi rutinba, és otthoni, kényelmes körülmények között bármikor alkalmazhatjuk.

Italwax arc szőrtelenítés teszt

További információt, illetve a termékeket itt találsz: https://otthoniszortelenites.hu/

Kapcsolódó bejegyzések