Mindfulness Coaching – A siker kulcsa a magánéletben és az üzleti világban

2021 augusztus 14.
Mindfulness Coaching – A siker kulcsa a magánéletben és az üzleti világban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ullmann Eszterrel, nemzetközi Life és Business Coach-csal arról beszélgettem, hogy mennyire lehet segítség számunkra a coaching, milyen helyzetekben, milyen feladatok előtt vagy nehézségek megoldásában nyújt hathatós támogatást.

A mindfulnesscoaching.hu oldal vezetőjeként coachinggal foglalkozol. Kinek és milyen esetekben javaslod a coachingot?

Nagyon sok cég keres fel minket, hogy megfelelően működjön egy-egy üzleti projectje, és hogy sikerre vigye a céget. Feladatunk a felsővezetők képzése, megtalálni a jól működő dinamikát a vezető, a csapat és a megrendelő között. De olyan ügyfelünk is volt már, aki hirtelen került vezetői székbe, de még sosem dolgozott együtt egy csapattal. Ebben az esetben segítettünk rálátni arra, hogyan tudja ezt megvalósítani.

Amivel hozzánk fordulhatsz:

  • Magánéleti probléma esetén
  • Karrierváltás, munkahelyváltás előtti helyzetekben
  • Csapatépítés
  • Párkapcsolati gondok megoldásában
  • Vagy csak elakadtál az élet egyik területen és útmutatásra van szükséged

Mennyiben más ez, mint egy terápia vagy egy foglalkozás egy pszichológusnál?

Ez a szakma már több mint 10 éve jelen van a magyar piacon, mégis gyakran találkozom ezzel a kérdéssel. Nos, ha egyszerűen szeretnék fogalmazni, akkor nem más, mint egy segítő beszélgetés, ahol segítek rálátni, hogy az ügyfelek hol akadtak el az életben, és mi annak az oka. Egy iránytűként működünk, mind a magánéleti, mind a munkahelyi problémák feltárásában. Ha megnézzük, mi a különbség egy coach és egy pszichológus között, akkor a legpraktikusabb válasz az lenne, hogy míg ő a testi tüneteken segít, addig mi az ügyfél lelki világát és személyiséget formáljuk, de terápiát nem tartunk. Ha az ügyfél mentálisan nem egészséges, vagy gyógyszeres kezelésen esik át, nem vállaljuk a közös munkát, hanem a megfelelő szakember felé irányítjuk.

Mindfulnesscoaching2

Hogyan valósul meg egy coaching?

A coaching ülések számát a klienssel az első konzultáció alkalmával tisztázzuk, általában 60 és 90 perces üléseket tartunk, és minimum 5 alkalmas szerződést kötünk. Tapasztalatom szerint ennyi idő szükséges a jó eredmény eléréséhez. (online? személyesen?)

Mennyire függ a coaching sikeressége azon, hogy önismeret szintjén jól működünk-e?

Számomra nagyon fontos az önismeret, és ezt a meglátást osztom a klienseknek is, ugyanis sem a magán, sem az üzleti világban nem boldogulunk nélküle. Ezért szoktam javasolni egy önismereti tréninggel egybekötött coachingot, mert itt sok mindenre fény derül. Gondolok itt olyan esetekre is, amikor valaki ugyan tudja, hogy milyen értékekkel rendelkezik, de azt nem, hogy mi lenne az, amin változtatnia kellene ahhoz, hogy még sikeresebb legyen.

Furcsán hangozhat, de felnőttfejjel lehet még dolgozni az önismereten? Változhatunk még?

A válasz határozottan igen, mivel tanulható, és az a legjobb ebben, hogy sokszor az önismereti tréningen ébrednek rá arra, kik is ők valójában. Ez pedig be tud indítani egy nagyon látványos változást. A coaching folyamatban pedig már csak rávezetjük a helyes útra. Imádom, amikor egy teljesen új ember megy ki az ajtón, ezért végzem oly nagy lelkesedéssel ezt a munkát.

EszterUllmann Eszter nemzetközi Life és Business Coach, alapítója és tulajdonosa az Ullmann Praxisnak és a Mindfulnesscoaching.hu oldalnak. A nevéhez kötődik a Coaching Akadémia megalapítása, ahol többek között Life és Business Coach képzést is indítottak. 

www.mindfulnesscoaching.hu