Legyél boldog Te is!

A boldogság keresése életünk egyik nagy feladata. Minél többet szeretnénk elérni ebben a témában, annál több kérdés merül fel bennünk. Vajon tényleg olyan nehéz boldognak lenni? Egyáltalán miként definiálható a boldogság? És ha boldogtalanok vagyunk, hogyan válhatunk boldog és elégedett emberré?

Ugye a te életedben is felvetődtek már ezek a kérdések? Sokszor csak a kudarcok, a rossz élmények hatására érezzük úgy, hogy életünk félresiklott, hogy nem a helyünkön vagyunk, hogy a körülményeink nem a számunkra legmegfelelőbbek. Ha nem jelentkeznek a sikerek a munkánkban, könnyen azonosíthatjuk ezeket az érzéseket a boldogtalansággal.

Happy birthday woman against the sky with rainbow-colored air ba

Máskor elég egy szerelmi kiábrándulás, egy csalódás, és máris úgy érezzük, mi vagyunk a világ legboldogtalanabb emberei. Ha sokáig ebben az érzésben maradunk, egy idő után már nem találjuk a kiutat és úgy érezzük, egyáltalán fogalmunk sincsen arról, hogyan is lehetnénk boldogok.

Lehetünk olyan helyzetben is, amikor mások hogylétéhez, anyagi helyzetéhez hasonlítva érezzük azt, hogy hátrányba kerülünk, és mindezek elválasztanak minket a boldogságtól. Sem a megoldásokat, sem lelki békénket nem leljük, és arról, hogy boldogok legyünk, már le is tettünk.

Free Happy Woman Enjoying Nature. Beauty Girl Outdoor.

Szerencsére, mint annyi minden más, a boldogság is tanulható. Vagyis az, aki ma boldogtalannak érzi magát, egy kis belső munkával, kitartással, hittel és akarattal elindulhat azon az úton, amely a boldogság irányába vezet. Sokat segítenek ebben azok az emberek, akik ismerik a boldogság „titkát”, akik tudnak és képesek erről beszélni oly módon, hogy mások tanulhassanak belőle.

Boldogság Nyitott Szemináriumon neves előadók mesélnek életükről, arról, hogy számukra mit jelent a boldogság, és arról, hogy ezt a saját életünkben hogyan érhetjük el. A rendezvényen olyan szaktekintélyek segítenek a saját boldogság megtalálásában, mint Szilágyi Áron olimpikon, Balog Béla mérnök, író, gondolkodó, Böjte Csaba szerzetes, dr. Toth Judit coach, Gestalt terapeuta, Lippai Marianna motivációs előadó és még sok olyan szakember, akinek adhatunk a szavára.

image1

A szemináriumon olyan tudományos és filozófiai tudást, valamint gyakorlati tapasztalatokat szerezhetünk, melyek segítenek felismerni, hogy a boldogság állapota közelebb van, mint gondolnánk és van választási lehetőségünk abban, hogy életünk irányítását a kezünkbe vegyük.

Időpont: 2016. november 12. 09-19 óra között

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

A részletes programot itt ismerheted meg!

Kapcsolódó bejegyzések