Ismerd meg a napozás szabályait!

A napozószerek használatára nem csak azért van szükség, mert védelmet nyújtanak a közvetlen napsugárzás káros hatásai ellen, hanem azért is, mert ezzel a bőr idő előtti öregedésének is gátat szabhatunk. Annak érdekében, hogy biztonságban időzhessünk a napon, az alábbi fontos szabályokat érdemes betartani.

Nivea

Sziesztázz!

Kerüld a napon tartózkodást 11 és 15 óra között, amikor a legerősebb a napsugárzás. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy a szabály nem pontos, mivel az UV-sugárzás intenzitása az évszakoktól és a tartózkodás helyétől függően változó. A napsugárzás erősségének megállapításában azonban hasznos segítségünkre van saját árnyékunk. Ha az árnyék kisebb nálunk, a sugárzás túlságosan erős. Ha kb. kétszer nagyobb nálunk, mehetünk is a szabadba és élvezhetjük a napsütést.

9

Gyakran kend be magad!

Soha ne spórolj a napozószerekkel, mindig alaposan kend be magad tetőtől talpig. Általában 20-30 perccel a napozás előtt ajánlott felvinni a krémet, de a legújabb készítmények már azonnal hatnak. Vízparton ajánlatos 2 óránként megismételni a felvitelt. Akkor is, ha a napozód vízálló, mert az a törölköző, a napozómatrac vagy a homok által is lekophat.

Hidratálj kívül-belül!

Az elegendő folyadékbevitel ugyanolyan fontos, mint a megfelelő védelem. Kiváltképpen a forró napokon, amikor az emberi test izzadással és a víz párologtatásával hűti magát. Ilyenkor sokkal több folyadékra van szükség, mint egyébként, ezért mindig legyen kézközelben ivóvíz és folyamatosan pótold a vízhiányt. Napozás után a bőr száraz, irritált, dehidratált lehet, ezért fontos a megfelelő ápolás napozás utáni testápoló termékekkel, melyek hidratálják, puhítják, kellemesen hűsítik a bőrt, ráadásul tartósabbá teszik a megszerzett bőrszínt megelőzve a bőr lehámlását.

Summer

Ellenőrizd, hogy a napvédő krémed UVB mellett tartalmaz-e UVA szűrőt is!

Miért? Azért, mert két különböző sugárzásról van szó, amely egyszerre éri a bőrt a napon. Az UVB-sugarak a bőr felső rétegébe hatolnak és leégést okozhatnak. Ezzel szemben az UVA-sugarak a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak és a bőr idő előtti öregedését okozhatják. Ezért hatékonyan csak mindkét sugárzást blokkolva lehet védeni a bőrt a napon.

Ne rakosgasd! Használd!

Bontatlan állapotban minden NIVEA SUN termék eltartható a gyártástól számított legalább 30 hónapon keresztül, hacsak nincs rajta feltüntetve külön a lejárati idő. A csomagoláson található apró szimbólum alapján biztonsággal megállapítható, hogy a felbontást követően mennyi ideig használható a termék. A szimbólum egy nyitott tégelyt ábrázol a hónapok számával, pl. 12M, ahol a 12 a hónapok számát, az M pedig a hónapot jelöli. A napozótermékeket a felbontás után csak a csomagoláson található ideig használd.

Nivea Sun

Frissítő védelem a testnek

Egy forró nyári napon a frissesség érzése hiányzik a leginkább? Van erre megoldásunk! A NIVEA Protect & Refresh napozók megfelelő védelmet adnak a napsugarakkal szemben, miközben üdítően hűs érzést nyújtanak. Az azonnal beszívódó napvédők enyhe mentollal kellemesen hűsítik a bőrt. Az UVA/UVB-szűrők kiegyensúlyozott arányának köszönhetően azonnali, hosszantartó hűsítő védelmet nyújtanak a bőrnek. Vízálló és nem hagy fehér nyomot a bőrön.

Kapcsolódó bejegyzések