Brazil kávéfinomságok a Nespresso-tól

Brazíliában a kávé a mindennapok szerves részét képezi: egy idegen szívélyes üdvözléséhez, a helyi kávézókban a csevegéshez, vagy éppen az üzleti ügyek megtárgyalásához mind hozzátartozik.

A brazil-portugál nyelvben a „cafezinho”, azaz a „kávécska” már-már az „üdvözöljük” szó szinonimája, hiszen ha valaki belép egy brazil otthonba vagy irodába, azonnal megkínálják kávéval – és e csodálatos italba belekortyolva pillanatok alatt közelebb kerülnek egymáshoz az emberek. Éppen ezért a Nespresso szakértői a gazdag, színpompás és élénk brazil kávékultúra ihletével alkották meg a Cafezinho do Brasil őrleményt, ezt az egyedi és erőteljes Limited Edition Grand Cru keveréket.

Nespresso

Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértője elmondta: “A braziloktól megtudtuk, hogy az általuk kedvelt kávé profilját a kesernyés, pörkölt ízvilág és egy igen jellegzetes aroma határozza meg. Az ehhez szükséges diós, szantálfás és herbális ízeket a Dél-Brazíliában termesztett, gondosan válogatott Arabica kávékban sikerült megtalálnunk. Ezek Espirito Santo tartományban teremnek, közel a tengerhez, ahol a rendkívül páradús levegő miatt ezek az ízjegyek határozottabban alakulnak ki a kávécseresznyében. A Nespresso szorosan együttműködött a farmerekkel, akik kézzel szüretelték le azokat a szemeket, amelyekben érvényesültek ezek a jellegzetes ízek.”

Mint minden Nespresso Grand Cru esetében, a Cafezinho do Brasil megalkotásánál is alapvető fontosságú volt a származási hely. Ez egy Pure Origin kávé, vagyis az összes felhasznált kávé Brazíliából származik. A farmerek csak az érett szemeket szüretelték le kézzel, így biztosították, hogy a feldolgozás során más anyagok (pl. levelek, föld, stb) ne kerüljenek a kávé közé, megőrizve a Cafezinho do Brasil keverékhez szükséges különleges ízt.

Nespresso

BRIGADEIRO CAPPUCCINO

Hozzávalók: 3 teáskanál karamellkrém, 1 Cafezinho do Brasil Limited Edition kapszula, 2 teáskanál sűrített tej, tej, csokoládészósz
Eszközök: 1 View Cappuccino csésze, Aeroccino tejhabosító vagy Lattissima kávégép gőzölőcsővel
Elkészítés: Tedd a karamellkrémet a csésze aljára. Főzz rá egy espresso-t, majd keverd meg. Készíts tejhabot, keverd össze a sűrített tejjel, majd öntsd az espresso-ra. Dekoráld csokoládéval vagy karamellkrémmel.

BRIGADEIRO CAPPUCCINO

GYÖMBÉRES KÓKUSZOS BRAZIL ÁLOM

Hozzávalók: 1 cl gyömbérszirup, 1 szelet friss gyömbér, 150 ml kókuszvíz, 1 Cafezinho do Brasil Limited Edition kapszula, jégkockák
Eszközök: 1 Pure Receptes pohár, Shaker, 1 szívószál
Elkészítés: Tedd a gyömbérszirupot a pohárba, és adj hozzá 4-5 jeget. Adagold a kókuszvizet és a kókusszirupot a tetejére. Főzd le az espresso-t egy shaker-be, és hűtsd le 2 jégkockával vagy törtjéggel, majd rázd össze. Öntsd a kávét a jégkockákra, dekoráld gyömbérszelettel, majd tálald.

GYÖMBÉRES KÓKUSZOS BRAZIL ÁLOM

GUAVA LATTE MACCHIATO

Hozzávalók: 3 cl guava szirup, 2 dl hideg tej, 3 cl friss tejszín, 1 Cafezinho do Brasil Limited Edition kapszula, kakukkfű díszítéshez, 2 jégkocka
Eszközök: 1 Pure Receptes pohár, Aeroccino tejhabosító vagy Lattissima kávégép gőzölőcsővel
Elkészítés: Tedd a guava szirupot a pohárba, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínhabot. Főzd le egy kávét és hűtsd le jégkockával, majd öntsd a kávét a tejre. Készíts tejhabot, majd tegyél 3 kanállal az ital tetejére. Díszítésképp használj kakukkfüvet.

GUAVA LATTE MACCHIATO

Kapcsolódó bejegyzések