A megújult Botanic Concept termékeivel ismerkedtem

2022 május 9.
A megújult Botanic Concept termékeivel ismerkedtem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy szippantás, és megelevenedik előttem a táj. A nyári forróság, a perzselő nap, az édes, lédús szőlő, ahogyan beleharapok a szemekbe, és engedem, hogy végig folyjon az ujjamon az illatos nedű. Érzem azt a szőlőillatot, amit nem lehet elfeledni.

Nem is hinnénk, milyen nagy jelentősége van az illatoknak, de valójában a szó szoros értelmében az orrunknál fogva vezetnek. Egy tizedmásodperc elegendő ahhoz, hogy az agyunkba juttassák azt a jelet, ami alapján egy emléket előhívva kellemesnek fogunk találni egy illatot. És éppen így, pillanatok alatt döntünk negatívan egy nekünk nem tetsző illat felől.

Az illatoknak arra is hatásuk van, hogy valakit szimpatikusnak találunk vagy sem, és a párválasztás során szinte elengedhetetlen jelentősége van. Ha nem működik a kémia, semmi sem működik. De egy illat képes a kedvünket is megváltoztatni. Mosolyt csal az arcunkra, ha egy édes, cukros sütemény jellegzetes illata megcsapja az orrunkat, és akkor is jóérzés fog el minket, ha kedvenc parfümünket véljük felismerni máson. De ne higgyük, hogy mindez a véletlen műve lenne. Tudományosan bizonyított tény, hogy az agy emlékezésért és érzelmekért felelős része szoros kapcsolatban áll a szaglással, így ennek köszönhető, hogy az egyes szagokhoz emlékeink társulnak. Mind jók és rosszak, egyaránt.

Ha mindezt tudjuk, akkor előnyünkre is fordíthatjuk. Tudatosan alkalmazom már egy ideje, hogy ha rossz kedvem van vagy kissé lehangolt vagyok, előszeretettel gyújtom meg egy illatgyertya kanócát, mert tudom, hogy kedvelt illatom kis időt követően jobb kedvre derít. És éppen így, tudatosan választok krémet nemcsak azt figyelembe véve, hogy milyen hatása van a bőrömre, hanem arra is figyelve, hogy az illata milyen érzéseket kelt bennem. Így került a látókörömbe a Helia-D megújult Botanic Concept termékcsaládja, amelynek tagjai tokaji bor kivonattal készültek.

Helia D (8) krém

Elegendő volt csak megillatolni a krémet, és lepergett előttem a bevezetőben leírt megannyi érzés. Volt benne valami nosztalgikus, de sokkal inkább azt éreztem, hogy megérkeztem, hogy a kezemben tarthatom azt az illatot, ami már régóta a részem. Ha nagyon kutakodni szeretnék, felsejlik előttem a nyolcvanas évek szőlőízű Traubi szódája, amit minden gyerek imádott, de ha csak kicsit megyek vissza a múltba, akkor a Tokajhegyalján tett kirándulások, borozások és borkóstolók kellemes emlékei köszönnek vissza. Mindkettőt egyetlen gyümölcs köt össze – a szőlő.

Mert milyen egy jó márka?

Ötvözi hazánk kincseit: a Helia-D évtizedekre visszanyúló tudását a tokaji borok jótékony hatásával kötötte össze, miközben megalkotott egy olyan korszerű bőrápoló termékcsaládot, ami hatóanyagainak köszönhetően kiváló ránctalanító, és vegán összetételének hála kíméletes a bőrhöz és a Földhöz is. Benne rejlenek az illatok és a hatóanyagok, melyek külön-külön, de együttesen is kivételes eredményt adnak. Öröm lesz használni őket.

Helia D (2)

Ilyen, amikor szereti a bőröm a krémet!

Természetesen volt lehetőségem kipróbálni a Botanic Concept ránctalanító termékeit, köztük a nappali és éjszakai krémet, a ránctalanító szérumot és a micellás arctisztító vizet, így engedjétek meg, hogy egy kicsit meséljek róluk.

Minden arcápolásnak az alfája és omegája a bőr megfelelő megtisztítása, a smink eltávolítása, amihez első lépésként a Helia-D Micellás arctisztító vizét használtam. Mint a termékcsalád minden tagja, a micellás víz is szőlőkivonattal készült, kellemes illata és kíméletes összetétele az érzékeny bőrűek számára is megfelelő. Nem csíp, nem lesz feszülős a bőröm a használat után, szépen és könnyedén eltávolítja a szemfestéket, és sokadik áttörlés után sem irritálja a szemhéjam érzékeny bőrét. Enyhe illata nem tolakodó, de nem is az a neutrális illat, ami a legtöbb micellás vizet jellemzi.

Helia D (10)_micellás víz

A bőr tökéletes megtisztítása után második lépésként a szérum következik. A Botanic Concept ránctalanító széruma bakuchiolt tartalmaz, ami már önmagában is egy fantasztikus ránctalanító hatású hatóanyag, de ehhez még tegyük hozzá azt is, hogy vegán összetevőként azok is szívesen használják, akik a retinolt nem szeretik annyira.

Ha még nem hallottál a bakuchiolról, akkor egy picit mesélek róla. A malájtea nevű gyógynövényből vonják ki, a kínai orvoslásban már régóta használják, erős antioxidáns hatással bír, ugyanakkor gyengéd a bőrhöz. A retinolhoz hasonlóan javítja a bőr textúráját, serkenti a kollagéntermelést, ezáltal elhalványítja a ráncokat, mondhatjuk rá azt is, hogy jelenleg ez a leghatásosabb természetes ránctalanító anyag. Jó hír, hogy a retinollal szemben a bakuchiol esetében nem kell a fokozatosság elve mellett eljárni akkor, amikor elkezded használni, hiszen nem irritál, nem fényérzékeny, így a bőrt sem fogja fényérzékennyé tenni. Ezzel pedig megoldhatóvá válik az, hogy nagyobb dózisban, akár szérum formájában is használhassuk, illetve ne csak este, de reggel is felvihetjük a bőrre.

A ránctalanító szérum emellett szőlőkivonatot is tartalmazza, és három rendkívüli összetevővel fokozták a hatékonyságát: Resveratrollal, Vin-upLift elnevezésű hatóanyaggal, ami egy nagyon gyors és látványos lifting érzetet ad, illetve hialuronsavval, ami gondoskodik a bőr jobb vízmegkötőképességéről és az egyenletes, fiatalos bőrkép kialakulásáról. A könnyen felszívódó, leheletkönnyű, áttetsző szérum már önmagában finom, és puha bőrérzetet ad, de ha erre feltesszük a krémet, akkor lesz igazán látványos az eredmény.

Helia D (11)_szérum

A Botanic Concept nappali ránctalanító krém hatóanyagai közül fontos kiemelni a bakuchiolt, ami a retinol alternatívájaként egy nagyon eredményes növényi eredetű antioxidáns. Nemcsak vegán jellege miatt üdvözlendő ez a hatóanyag, de azért is, mert mindazok, akiknek a bőre érzékenyen reagált eddig a retinolra, a bakuchiolt nagy valószínűséggel jól fogja tolerálni, így az érzékeny bőrűek számára ez egy jó alternatívát jelenthet. A krém másik kiemelkedő hatóanyag családja a szőlő, illetve a tokaji bor kivonat és esszencia, melyek rengeteg vitamint, aminosavakat tartalmaznak. Előnyük, hogy jótékonyan hatnak a bőr vízmegtartó képességére, ezzel fokozva más hatóanyagok eredményességét. A termékekben találunk még shea vajat, szőlőmagolajat, B5 és E-vitamint, melyek felveszik a harcot a káros szabadgyökök ellen, és hidratálják, puhává teszik a bőrt.

Helia D_Nappali krém

Az éjszakai krémje bár hatóanyagokban igen gazdag, mégsem nehezíti el a bőrt. A finom, könnyed textúrájú Botanic Concept éjszakai krém a bakuchiol és tokaji bor kivonatán túl olyan fontos hatóanyagokat tartalmaz, mint a hyaluronsav, ligetszépeolaj, homoktövisolaj, barackmagolaj, szőlőmagolaj, shea vaj, panthenol, vagy az E-vitamin. Együttes erejük a bőr hidratáltságát eredményezi, hozzájárulva egy rugalmasabb, simább bőrhöz, miközben a kialakult ráncokat csökkenteni képes. Az illata kellemes, gyorsan felszívódik, nem hagy ragacsos érzetet, a bőröm másodpercek alatt felszívja a krémet és egy puha, selymes érzetet eredményez.

Helia D éjszakai krém

További információt itt találsz a termékekről: https://www.helia-d.hu/Helia-D-Botanic-Concept-termekcsalad

Kapcsolódó bejegyzések