A lengyel kerámia találkozása a divattal és lakberendezéssel

2023 július 24.
A lengyel kerámia találkozása a divattal és lakberendezéssel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Két lengyel márka, a Reserved és a híres “Bolesławiec” Kerámiaművek közösen megálmodott kollekciója kerámiaedényekből, lakberendezési tárgyakból és a klasszikus Bolesławiec dizájn inspirálta ruhadarabokból áll. A Reserved márka tervezőinek célja az volt, hogy megőrizzék a jellegzetes Bolesławiec esztétikát, és azt friss formában mutassák meg, ami nemcsak a lengyel kerámia szerelmeseinek, hanem a divatrajongóknak is izgalmas.

Az edény-kollekció tíz modellből áll: nagy és kis tányérokból, tálakból, bögrékből, csészékből és egy fedeles kancsóból. A tárgyak formája megfelel a Bolesławiec kerámia esztétikájának, a grafikai elrendezés azonban teljesen új. A készlet következetes marad, mégis kellemes meglepetést kínál a márka rajongói számára. A lakberendezési termékek között három különböző mintájú párnahuzat is megtalálható a márka népszerű mintáival, emellett egy jacquard takaró, ami használható ágyon vagy piknikpokrócként is.

A prêt-à-porter ruha kollekció női illetve kislány darabokat sorakoztat fel. A női vonal huszonegy termékből áll: a ruhákat, szoknyákat, blúzokat és nadrágokat két, Milanówekben gyártott selyemsál egészíti ki. A lányok számára a Reserved tervezői két ruhát és egy rövidnadrágos nyári szettet álmodtak meg. A kollekció hétköznapi ruhái remekül kombinálhatóak, több szettet is létre lehet belőlük hozni. A Bolesławiec kerámiaárura jellemző színek dominálnak itt is, mint például az élénk kobalt, a kék és a törtfehér.

A klasszikus és jól ismert Bolesławiec mintákat a tervezők új grafikai kompozíciók létrehozásához használták fel, ilyen például a dekoratív árvácska a ruhákon vagy a színes virágok fecskékkel felfrissített változata. A legnépszerűbb pávaszem motívum horgolt változatban jelenik meg, de pöttyökként is találkozhatunk vele a jacquard anyagon. A ruhákat fodrok, pántok és megkötők gazdagítják, a változatos textúrák pedig még izgalmasabbá teszik a darabokat.

Kapcsolódó bejegyzések