5 tipp, hogyan érezd jól magadat smink nélkül

Egy korábbi bejegyzésben arról írtam, hogy az unalmas téli napokat mennyire könnyen átfordíthatjuk színessé, csupán csak azzal, hogy egy finom sminket dobunk magunkra. Most éppen az ellenkezőjét javaslom: bátran legyünk smink nélkül!

Néhány kellemes ápoló krémmel, egy kis kényeztető kezeléssel éppen olyan jól érezhetjük magunkat a bőrünkben, mint amikor mesés sminket varázsolunk az arcunkra. Hiszen mindkét esetben saját magunkat adjuk. És ahogyan már sokszor hangoztattuk, a lényeg, hogy ön azonosak legyünk. Ezt pedig sminkben vagy anélkül is megtehetjük.

COMPRESSED_Teaser_NFL_1920x540

A Nivea is eképpen vélekedett akkor, amikor a külföldi és hazai híresség példáját említve arra biztat minket, hogy a legyünk hasonlóan bátrak, és merjünk mi is megjelenni smink nélkül. Ha a pozitívumokat szeretnénk felsorolni mellette, akkor az elsők között szerepelne, hogy reggelente időt spórolhatunk, kapkodás nélkül reggelizhetünk, vagy akár tovább is alhatunk. Azt a temérdek mennyiségű pénzt pedig, amit eddig sminktermékekre költenénk, másra is fordíthatjuk. De fontos az is, hogy nem kell azon aggódnunk, hogy sportolás vagy sírás közben elkenődik a szempillaspirál. Mi több, a sminknélküli trendnek köszönhetően könnyen tesztelhetjük az önbizalmunkat is!

Most lássuk, milyen szempontokat tartsunk szem előtt, ha a sminkmentes trendet választjuk:

Tisztítsd meg az arcod minden reggel és este! Az arctisztítás legyen egyfajta fürdőszobai szertartás, amit sem reggel, sem pedig este nem hagysz el. Csakis a tökéletesen tiszta bőr tud alvás közben zavartalanul regenerálódni, megfelelően „lélegezni“ és hasznosítani a bőrápoló termékek hatóanyagait.

Nyugtato micellas vízMegfelelő hidratálás: Fontos a helyes folyadékfogyasztás és a minőségi hidratáló ápolás. Használj olyan krémet, mely nemcsak hidratálja a bőrt, hanem annak védőrendszerét is erősíti. A külső és belső hidratálásnak köszönhetően a bőr megőrzi rugalmasságát és frissességét, ráadásul az idő előtti ráncok kialakulását is megelőzheted, amelyek gyakran nem is az öregedés, hanem a nem megfelelő bőrhidratálás következményei.

Q10 plus ránctalanító energetizáló nappali krémMasszírozd az arcodat minden nap: Masszírozd az arcodat minden nap, hogy a bőröd megőrizze fiatalságát és a lehető legjobban felhasználja az arcápolási termékekben lévő hatóanyagokat – a krémeket vagy szérumokat körkörös és ütögető mozdulatokkal egyszerűen masszírozd be a bőrödbe. Ne félj a kicsit erőteljesebb mozdulatoktól! A kozmetikumok kiválasztásánál ne csak a bőrtípust tartsd szem előtt, hanem az életkorodat is – a fiatal bőrnek ugyanis főleg hidratálásra van szüksége, míg az érettebb bőr inkább a magasabb tápanyagtartalmú krémeket és a fiatalító szérumokat hálája meg jobban.

Q10 PLUS Ranctalanito Szerum Gyongyok

Kizárólag krémmel tedd ragyogóvá az arcodat: Arcodat smink nélkül is ragyogóvá és tökéletesebbé teheted. Elég, ha BB krémet használsz, amely felderíti az arcodat. Ezek a krémek többnyire kisimítják a bőrt, így a fény sokkal jobban visszaverődik és az arcod fiatalabbnak és üdébbnek látszik tőle.

BB Borszepito Hidratalo Arckrem Vilagos Borre 50ml_1280x1920

Ne feledkezz meg az ajkaidról! Smink és feltűnő rúzs nélkül is lehetsz gyönyörű. Elegendő egy finoman színező ajakápoló, amely ápolja az ajkakat és enyhe csillogással teszi még szebbé. Ápold ajkaidat alvás előtt és napközben is, amikor csak eszedbe jut. Időnként használj intenzívebb ajakápolást radír és tápláló pakolás formájában – fogkefével finoman távolítsd el az elhalt bőrt, majd vigyél fel az ajkaidra mézet vagy kend be olívaolajjal. Az ilyen ápolásnak köszönhetően ajkaid mindig puhák és sértetlenek lesznek.

Labello Pearly Shine_1143x3441

Kapcsolódó bejegyzések